Controverse legate de soarta celor celor doi electricieni electrocutați la mina Pinoasa. Medicii și-au dat acordul pentru transferul în străinătate, pacienții pleacă azi în Belgia
UPDATE 14.18: Cei doi muncitori electrocutați vor fi transferați în cursul zilei de astăzi la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia, anunță Ministerul Sănătății. Transferul se va efectua cu un avion al Ministerului Apărării Naționale, iar pacienții vor fi supravegheați pe parcursul transportului de un echipaj al SMURD București. În cursul zilei de duminică, 22 iulie 2018, familiile pacienților au solicitat o a doua opinie și transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopții acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). De asemenea, Ministerul Sănătății a obținut acceptul de transfer si din partea AKH Viena, dar familiile pacienților au ales transferul la centrul din Belgia. Urmare a acestei solicitări, echipele medicale din cele două unități sanitare au analizat situația medicală a pacienților și au aprobat transferul la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia, în cursul zilei de astăzi fiind îndeplinite toate procedurile de transfer.
————-
Medicii de la Spitalul de urgență Floreasca și de la Spitalul de Arși și-au dat luni acceptul pentru ca cei doi electricieni elctrocutați sâmbătă la mina Pinoasa (operată de Complexul Energetic Oltenia) să fie transferați în străinătate pentru tratament, a declarat pentru G4Media.ro ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Problema este însă că transferul întârzie, după cum a declarat pentru G4Media.ro deputatul PNL Pavel Popescu.
Pavel Popescu și Ramona Strugariu (angajată a Parlamentului European) au obținut duminică după-amiază acceptul Spitalului din Charleroi (Belgia) pentru transferul celor doi români electrocutați. Pavel Popescu a declarat că cei doi pacienți ar fi trebuit deja transportați pentru că ”orice oră petrecută în spital înseamnă posibilitatea contractării unor infecții, exact ca în cazul Colectiv”.
”Mi se pare incredibil că la 3 ani după Colectiv, este nevoie de: Ministrul Sănătații să vină personal să se implice în caz, un secretar de stat să facă același lucru, 2 deputați (unul stă pe telefoane și email de la 3000 de km distanță, celălalt aleargă printre spitale cu familiile pacienților) și o angajată a Parlamentului European ca să ne mobilizăm să îi urcăm pe cei doi pacienți odată în avion. Repet: ieri, într-o oră, am avut acceptul pentru transfer din partea doctorului Serge Jennese, cu toate detaliile aferente lui. Un stat #incapabil să-și salveze cetățenii!”, a scris Pavel Popescu pe Facebook.
Pe de altă parte, Sorina Pintea a mai spus pentru G4Media.ro la ora 11.45 că așteaptă ”încă jumătate de oră” pentru a vedea care sunt toate clinicile străine care îi pot accepta pe cei doi pacienți. ”E esențial ca ei să supraviețuiască pe drum, ne interesează ca drumul să fie cât mai scurt”, a spus Pintea. Printre clinicile de la care Ministerul Sănătății așteaptă răspuns se numără AKH din Viena.
Context
Cei doi electricieni angajați ai CEO s-au electrocutat sâmbătă, în timp ce efectuau manevre de scoatere a unei linii de sub tensiune, potrivit Agerpres. Ambele victime au fost transportate de urgenţă de echipele SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi, respectiv la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, victimele sunt doi bărbaţi, unul de 41 de ani, celălalt de 48 de ani.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii