Convenția Națională a PLUS: Nu vor mai putea fi membri persoanele care au dat dovadă de traseism sau oportunism politic. Un membru nu va mai putea plăti cotizația altui coleg
Delegaţii din Convenţia Naţională a PLUS au votat, duminică, o serie de modificări la statutul partidului, printre care şi aceea că nu pot deveni membri persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic. Cel care a prezentat modificările la statut în cadrul şedinţei Convenţiei Naţionale a fost Andrei Lupu, unul dintre coordonatorii regiunii Sud-Muntenia, transmite Agerpres.ro.
„În viitor nu mai pot să devină membri PLUS persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic. (…) Perioada în care se pot face contestaţii asupra adeziunilor era foarte scurtă, de doar 15 zile, am lărgit-o acum la şase luni şi am precizat şi mai clar cine poate aproba aceste contestaţii. (…) După experienţa campaniilor electorale, am observat că au fost membri asupra cărora au fost puse presiuni din partea autorităţilor şi probabil că mare parte dintre dumneavoastră aţi fost la strâns de semnături pe stradă sau la împărţit de pliante şi nu de puţine ori aţi fost puşi în situaţia de a veni Poliţia Locală la dumneavoastră şi a vă întreba dacă aveţi autorizaţie sau să vă ceară un act de identitate. Am spus expres că membrii au dreptul de a primi susţinerea PLUS în situaţia în care sunt supuşi unor tratamente injuste sau neîntemeiate ca urmare a implicării în acţiuni organizate de către PLUS”, a spus Lupu.
El a adăugat că modificările la statut clarifică şi obligaţiile legate de plata cotizaţiei.
„Am fost în situaţii în care unii membri au plătit cotizaţiile pentru alţii, alţi membri şi-au pus întrebarea în ce măsură este în regulă, e o practică folosită uneori în alte partide. Nu spunem că în partidul nostru a existat rea credinţă atunci când s-a întâmplat asta, dar vrem să înlăturăm orice suspiciune. Prin urmare, fiecare membru va putea să îşi plătească doar lui cotizaţia, nu va mai putea plăti şi pentru alţii, ca să nu se înţeleagă că e mai ştiu eu ce donaţie ascunsă, că există interese pe acolo”, a menţionat acesta.
O altă modificare la statut a fost că cei care deţin funcţia de coordonator de comunitate nu pot fi preşedinte sau membru al Biroului judeţean ori al Biroului local, nu pot fi coordonatori regionali şi nu pot fi preşedinte al PLUS, iar în cadrul statului nu vor putea fi parlamentari, europarlamentari sau să aibă alte funcţii în administraţia centrală.
De asemenea, membrii fără reşedinţă sau domiciliu în afara ţării care solicită înscrierea în filiale din diaspora trebuie să poată face dovada activităţii pe teritoriul acelei filiale în procesul de înscriere în PLUS prin oferirea unor „dovezi rezonabile”.
„Coordonatorii de comunităţi locale vor deveni, de drept, membri delegaţi în cadrul Convenţiei Naţionale. (…) Este instituită o funcţie suplimentară în cadrul Consiliului Naţional, cea de preşedinte executiv, care să poată administra zilnic problemele partidului. Prin alte partide există funcţii fără număr pe la nivel naţional – secretar general, preşedinţi executivi, vicepreşedinţi. Noi, în afară de preşedinte, am impus doar un preşedinte executiv, care să poată administra zi de zi problemele partidului, în timp ce preşedintele îşi va păstra atribuţiile de reprezentare în afara partidului”, a încheiat Lupu.
Pentru aceste modificări de statut au votat 943 de delegaţi, 126 au votat împotrivă şi 43 s-au abţinut.
sursa foto: Steluța Popescu
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii