G4Media.ro

COP26: Acord privind combaterea schimbărilor climatice, după ce termenul ”renunțare” a fost…

Sursa foto: Unsplash/ Patrick Perkins

COP26: Acord privind combaterea schimbărilor climatice, după ce termenul ”renunțare” a fost înlocuit cu ”reducere” în privința consumului de cărbune/ Nemulțumiri ale mai multor participanți la summit

Liderii mondiali au ajuns la cel mai important pact privind schimbările climatice de la Acordul de la Paris 2015, în urma a două săptămâni de negocieri intense tensionate la Glasgow, transmite RFI. Obiectivul de menținere a creșterii temperaturii globale cu doar 1,5C față de epoca preindustrială a fost menținut.

Cu o lovitură de ciocan, președintele COP26, ministrul Mediului din Marea Britanie, Alok Sharma,, a încheiat discuțiile după ce aproape 200 de națiuni au ajuns în sfârșit la un consens cu privire la modul de a combate criza climatică.

Acordul a fost revizuit prin înlocuirea formulei „renunţare treptată” la cărbune cu expresia „reducere treptată” a consumului de cărbune, în urma unei propuneri din partea Indiei, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Ministrul mediului din Elveţia, Simonetta Sommaruga, a declarat la plenara COP26 că este dezamăgită de modificarea propusă de India la acordul final. Ea a spus că lumea are nevoie acum să renunţe treptat la cărbune, nu să reducă treptat utilizarea acestuia.

După aprobarea acordului, preşedintele britanic al COP26, Alok Sharma, a spus că „regret profund” schimbările de ultim moment la limbajul textului privind diminuarea consumului de cărbune.

Rezultatele majore includ, conform RFI:

• întărirea obiectivelor de reducere a emisiilor pentru 2030 de îndată ce anul viitor, potențial “menținerea în viață a 1,5C”, un obiectiv cheie al discuțiilor

• accelerarea reducerii treptate a cărbunelui neatenuat (fără capturarea CO2) și a subvențiilor ineficiente pentru combustibilii fosili.

Citește articolul integral pe RFI. 

sursa: RFI, Agerpres, sursa foto: Unsplash/ Patrick Perkins

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Pacat ca o data cu autodistrugerea omenirii o sa distrugem si ultima urma de viata de pe planeta…. 😈

  2. Nu se distruge, dar cu certitudine daca noi be lacomim si nu vrem sa renuntam la nimic, atunci Pamantul isi va face singur dreptate.
    O sa se aleaga praful de toate mofturile noastre si o sa reziste doar unii.
    Cu siguranta toti banii din lume nu vor cumpara vulcanii, inundatiile, seceta, etc.
    Sa nu deranjam pe careva nu il numim Dumnezeu, dar Inteligenta se poate?
    La ce scoli au fost albinele care pe orice continent fac la fel fagurii si restul?

  3. Era de asteptat sa nu se materializeze nimic,ne vedem la cup31!

  4. Atentie: sfarsitul lumii va anihila si bugetarii, deci nu e in intregime un lucru rau ca se sfarseste lumea.

  5. @ Vladimir Putin e un gunoi : Și gunoaiele marxiste ca tine , deci este un lucru cu atât mai bun.
    Ecologismul se aseamănă cel mai bine cu un pepene. Verde doar la exterior, în aparență, dacă îl despici și îl analizezi în interior își dă arama pe față și vei constata că este în esență roșu, adică marxist ca tine, gunoi mic…

    • Poți să definești marxismul sau ai auzi o treabă aruncata undeva și repeți tot ca o placa stricată, app nu-s marxist. Daca lucrezi la stat și ești antimarxist, ești cel mai mare ipocrit posibil.

    • Daca vrei sa vezi ce inseamna, cauta la tovarasii tai bolsevici de extrema stanga, gen talibani climatici si alte scursuri „progresite”, care mai nou, au gasit modelul „galbejit”, fezabil si aplicabil peste tot. N-aveti decat sa va strangeti toti in colhozuri si sa va apucati de dat cu sapa pana-l decarbonizati si pe dracu.

    • Crezi că nu mi-ar conveni sa nu plătesc atâta facturile? Nu îți trebuie studii, pur și simplu să te uiți pe geam sa vezi că se schimba clima, ierni fără zăpadă care sa acopere solul, furtuni și inundații din ce in ce mai dese, incendii de vegetație, călduri insuportabil care se agravează de la an la an… Știu că e mildly unrelated, dar când merg la sala, fac 10 minute pe jos pe lângă o artera circulata, in timpul ala iau niste boxe in nas de rămân șocat de fiecare data. Iar încălzirea pe combustibil fosili este cat se poate de cancerigenă, asta excluzând schimbările climatice.

    • Cumetre lasa lacrimogenele, daca era dupa cum aberau excrocii ca Al Gore, trebuia sa vina apocalipsa climatica de 100x pana acum. Nimic de fapt nu s-a adeverit. Iar aia cu iernile, e ca si cum ai zice ca pe vremea dinozaurilor n-a fost cald si bine in Antartica.

  6. Se achimba ceva doar pentru sclaveti, adica cateva taxe in plus ca inca puteti duce. In rest „noi cu avioanele si iahturile noastre, gusterilor”.

  7. Sperietoarea climatică dă prilejul bogaților să acuze de lăcomie majoritatea populației și să-i ceară bani ca penitență. Un circ penibil de o ipocrizie înfiorătoare. Nici o țară care a mai rămas cât de cât normală nu-i mai bagă în seamă. Globalistele multinaționale produc mult și prost, își desființează orice concurență cu ajutorul nemijlocit al statului și băncilor și militează bățos pentru reciclarea propriilor produse pe care le fac intenționat puțin fiabile, uitând convenabil că totul se face cu energie neregenerabilă însă în China, India etc. Este doar o înșelătorie globală.