Copiii atacați online sau ce facem în caz de Cyber-Mobbing. Sfatul expertului: nu trimiteți fotografii personale cu tentă sexuală nici măcar prietenului sau prietenei – Deutsche Welle
“Aproape fiecare act de hărțuire care are loc în școli continuă apoi pe Internet”, avertizează Birgit Kimmel, pedagog și coordonatoare a inițiativei europene Klicksafe. Ce pot face părinții, ca să prevină Cyber-Mobbing-ul? “Le explicăm copiilor că a cere ajutor nu-i face pârâcioși”, “este foarte important acest lucru pentru copii”, spune Kimmel pentru Deutsche Welle, într-un material despre ura pe internet și transferul conflictelor din online în offline, în cazul copiilor și al tinerilor.
Deutsche Welle pornește analiza de la cazul recent care a șocat opinia publică, al fetei de 14 ani din Indonezia care a fost bătută și torturată de 12 colege de școală, mai mari, și a fost spitalizată. Presa locală a spus că agresiunile au venit după o serie de postări pe Facebook ale victimei. Pe Twitter, cazul a generat o întreagă dezbatere, sub hashtag-ul “Justice for Audrey” (dreptate pentru Audrey), scrie Deutsche Welle.
Ce e important să știe elevii? Fără fotografii cu tentă sexuală trimise pe Whatsapp! Ele ajung în grupul clasei, după despărțire
Pentru a vedea care sunt riscurile pentru copii și tineri pe internet, Deutsche Welle a contactat-o pe coordonatoarea inițiativei europene Klicksafe – care a fost inființată în 2004, este susținută “pe jumătate de UE și pe jumătate de autoritățile mediatice ale landurilor germane Renania Palatinat și Renania de Nord-Vestfalia”, fiind parte a inițiativei UE pentru mai multă siguranță pe Internet.
Foto: Pexels.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank