G4Media.ro

Copiii care au o alergie riscă să dezvolte mai multe – studiu

Sursa foto: Pixabay

Copiii care au o alergie riscă să dezvolte mai multe – studiu

De la eczeme la rinita alergică (febra fânului), copiii cu afecțiuni alergice ar putea fi pe cale să dezvolte altele pe viitor, potrivit unui studiu citat de CNN.

Studiul, publicat în revista Pediatrics, a analizat dosarele medicale electronice a aproape 220.000 de copii din SUA examinați între 1999 și 2020. Rezultatele oferă dovezi pentru o tendință recunoscută numită marșul alergic, o progresie naturală a bolilor legate de alergii.

„Dacă un copil este diagnosticat cu o formă de alergie, probabilitatea ca acesta să dezvolte o a doua formă este mult mai mare decât în cazul populației generale”, a declarat Dr. David Hill, expert în alergii pediatrice la Universitatea din Pennsylvania și unul dintre autorii studiului.

Dermatita atopică este prima pe listă: erupțiile și petele uscate au apărut la peste 10% dintre copiii studiați, de obicei în jurul vârstei de 4 luni. Apoi, în jurul vârstei de 13 luni, studiul a constatat apariția vârfurilor de alergii alimentare anafilactice și astm la copiii mici, astmul apărând la peste 1 din 5 copii.

La puțin peste 2 ani (26 de luni), cercetătorii au descoperit rate ridicate de rinită acută, sau febra fânului, la 19,7% dintre copii. Până la 35 de luni, câțiva dintre ei aveau să dezvolte esofagită eozinofilică, o afecțiune alergică rară care provoacă inflamații la nivelul esofagului, ca a cincea etapă de-a lungul marșului alergic.

„Acesta este primul studiu național realizat cu ajutorul datelor privind asistența medicală a pacienților care arată că marșul alergic are loc la nivel național”, a declarat Hill.

Potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA, mai mult de 1 din 4 copii suferă de eczeme sau de o alergie. Reacțiile alergice pot include erupții cutanate, congestie și ochi înlăcrimați.

În cazurile severe, acestea pot provoca stări inflamatorii care pun viața în pericol, cum ar fi anafilaxia. Iar ca afecțiuni cronice, acestea pot provoca un impact de lungă durată asupra calității vieții copiilor.

„Aceste afecțiuni au într-adevăr un impact dramatic asupra vieții copiilor”, a spus Hill. „Copiii cu alergii sunt mai predispuși să obțină note mai proaste la școală și să lipsească de la școală. Sunt mai predispuși să aibă anxietate. Alergia alimentară poate duce, de fapt, la tulburări de alimentație”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...