G4Media.ro

Copiii fostului președinte afgan trăiesc în SUA și sunt cetățeni americani. Mariam…

Copiii fostului președinte afgan trăiesc în SUA și sunt cetățeni americani. Mariam Ghani respinge acuzația că tatăl lor a fugit cu 169 de milioane de dolari

Mariam și Tarek Ghani, copiii fostului președinte afgan Ashraf Ghani, născuți în Statele Unite, privesc cu teamă evenimentele din Afganistan și resping acuzațiile legate de fuga tatălui lor, relatează Corriere della Sera. Mariam a catalogat drept „o minciună„ informația transmisă de ambasada rusă din Kabul, conform căreia fostul președinte Ashraf Ghani a părăsit țara cu 169 de milioane de dolari, bani care ar fi fost luați „cu patru mașini și un elicopter”.

Mariam Ghani are 43 de ani și este regizor și artist plastic și trăiește într-o mansardă de lux din Clinton Hill, Brooklyn. În aceste zile, Mariam Ghani a avut mai multe postări pe paginile de socializare, declarându-se „supărată și speriată pentru familia mea, prietenii și colegii mei rămași în Afganistan”. Ea a încurajat cetățenii americani să preseze politicienii pentru a accelera vizele pentru cei care doresc să fugă din țară. De asemenea, a mulțumit tuturor celor care „și-au exprimat solidaritatea” și a sfătuit cum și cui să facă donații dacă vor să ajute refugiații, persoanele strămutate și voluntarii.

Sursa Foto: facebook Mariam Ghani

Mariam are un frate mai mic, Tarek, în vârstă de 39 de ani, care predă economie la Universitatea Washington din St. Louis și a colaborat cu importante think tank-uri americane precum Brookings Institution și International Crisis Group. Potrivit unui profil publicat de rețeaua americană C-Span, acesta ar fi fost consilier în politică externă al Transporturilor, Pete Buttigieg. Soția sa Elizabeth Pearson, potrivit tabloidelor, lucrează pentru Elizabeth Warren, o fostă candidată la nominalizarea pentru democrați pentru președinția Statelor Unite. Atât Mariam, cât și Tarek s-au născut în America și au crescut în Maryland. Mama lor, Rula Ghani, este de origine libaneză.

În timp ce tatăl lor a lucrat pentru guvernul afgan din 2002 încoace, copiii au studiat la prestigioase universități americane, Mariam la New York University, iar Tarek la Stanford și Berkeley.

Președintele Ashraf Ghani s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite

După ce a fugit din Kabul, Ashraf Ghani a primit azil politic din motive umanitare în Emiratele Arabe Unite, iar fratele său Hashmat, un om de afaceri, care a fost intervievat de Al Jazeera în capitală, rămâne în Afganistan. Potrivit rețelei de știri din Qatar, Hashmat nu numai că a spus că a acceptat preluarea de către talibani a țării drept „o necesitate” dată fiind retragerea forțelor străine, dar încearcă, de asemenea, să încurajeze investitorii și foștii oficiali să nu abandoneze țara.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. A plecat precum regele Mihai, sau cum a venit Carol in tara!

    • Noroc ca nu doare.

    • @Ion

      Cine sau ce nu doare Ioane ? Adevarul ? Istoria ?

      Cu ce e deplasata paralela între Hopînțol și tiranul lor ? Amândoi si-au abandonat poporul intr-un moment critic în care era mai mult ca niciodată nevoie sa arate ca ei sunt liderii țării. Amândoi au fugit din prea multa empatie pt. popor. Unul pentru câțiva studenți și altul de frica studenților.

      Unul se spune ca a plecat cu 150 milioane, altul cu ditamai trenul. Si nu cred ca era încărcat doar cu lenjerie intima și șosete.

      Probabil și ăsta o sa fie decorat de stăpânul lui, asa cum primul a fost decorat și el pt. merite deosebite de către cel pe care l-a slujit cu credință.

  2. Doar 169 milioane? Mincinosilor!

  3. Nu-i adevarat! Nu a fugit cu 169 de milioane. A luat vreo 300…

  4. Se pare că, mai degrabă, a luat plasă cu intoxicarea cu numărul de 75.000 de soldați inamici, în realitate, undeva în jurul unui număr de 4 cifre!