G4Media.ro

Corectarea digitalizată de la BAC 2023 – Cel mai mare procent de…

Foto: IChO 2023 via Flickr Album

Corectarea digitalizată de la BAC 2023 – Cel mai mare procent de note greșite, corectate după contestații, din ultimii 10 ani, la sesiunea de toamnă

În primul an în care toate lucrările de la sesiunea de BAC 2023 au fost corectate digitalizat se înregistrează cel mai mare număr de note greșite, corectate după contestații, din ultimii 10 ani: adică 94,5% dintre contestații au fost modificate în plus sau în minus, reiese din datele Ministerului Educației. De exemplu, la proba de limbă și literatura română au fost modificate 96% dintre note.

Anul acesta corectarea digitalizată a lucrărilor la BAC, sesiunea de toamnă, a înregistrat cel mai mare număr de lucrări modificate după contestații, din ultimii 10 ani, în condițiile în care toate lucrările au fost corectate digital, în 137 de centre din toată țara.

Astfel, dintr-un total de 12.031 de contestații depuse la această sesiune de BAC, pentru 11.364 au fost modificate notele în plus sau în minus, potrivit dosarului de presă al Ministerul Educației. Asta înseamnă 94,5% la sută dintre lucrări au avut note modificate într-un fel sau altul.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. E un lucru normal această diferență. Care este diferența dintre 6,05 – 6,10-6,15. Niciuna! Acestea pot fi note pe aceeași lucrare la prima corectare, contestație și nota dată de echipa ministerului. După noua metodologie orice sutime contează și se adaugă sau se scade. E puțin probabil ca doi corectori să treacă aceeași notă. Mai ales că în cazul corecturii pe calculator cei doi corectori nu pot susține unul în fața celuilalt nota. Și astef să cadă de acord mai ales la diferențe ceva mai mari între cele două notări. De aici difențele.

  2. Adică digitalizarea nu e buna, trebuie platite armate de evaluatori obiectivi. 🤣

    • Dacă ai ști diferența între digitalizare și digitizare, n-ai mai face comentarii inutile! Lucrările au fost corectate tot de „armate de evaluatori obiectivi”, doar că au fost vizualizate în format pdf, pe calculator.