G4Media.ro

Coreea de Sud îşi propune să concureze cu SpaceX în domeniul transportului…

Sursa foto: Photo 101841656 © Tayoso | Dreamstime.com

Coreea de Sud îşi propune să concureze cu SpaceX în domeniul transportului spaţial. Asiaticii vor să creeze o „poartă spațială”

Noua agenţie spaţială a Coreei de Sud a anunţat joi că intenţionează să îşi crească cota în acest sector şi să concureze cu SpaceX, compania lui Elon Musk, dezvăluind planurile de a crea o „poartă spaţială”, relatează AFP, transmite Agerpres.

Korea Aerospace Administration (KASA) a fost lansată în luna mai cu scopul de a face din Coreea de Sud o nouă putere spaţială, călcând pe urmele Statelor Unite, Rusiei şi Chinei.

Seulul, care este, de asemenea, angajat într-o cursă spaţială cu Coreea de Nord, înarmată nuclear, a declarat că îşi propune să plaseze o sondă pe Lună până în 2032 şi, eventual, să ajungă pe Marte.

KASA a anunţat joi că intenţionează să construiască un sistem complet de transport spaţial, inclusiv o „pasarelă spaţială”, pentru a concura cu liderul de piaţă SpaceX.

„Vom face din industria aerospaţială o industrie-cheie şi ne vom propune o cotă de 10% din piaţa globală până în 2045”, a declarat directorul KASA, Yoon Young-bin, într-o conferinţă de presă.

În prezent, tarifele de transport ale SpaceX variază între 2.000 şi 3.000 de dolari pe kilogram, multe ţări apelând la această variantă pentru a transporta echipaj uman sau provizii la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi pentru plasarea de sateliţi pe orbită.

„Ne propunem să reducem costul transportului spaţial pe orbita joasă a Pământului la mai puţin de 1.000 de dolari pe kilogram”, a declarat Yoon.

KASA a indicat, de asemenea, că intenţionează să construiască un observator spaţial pentru a îmbunătăţi previziunile meteorologice spaţiale, dar şi pentru a facilita o viitoare tentativă de a ajunge pe Marte, după cum a spus John Lee, administrator adjunct responsabil de misiunile KASA.

După modelul agenţiei spaţiale americane NASA, KASA a afirmat că va acţiona ca un „turn de control aerospaţial”, supervizând politica aerospaţială, dezvoltarea sateliţilor şi misiunile spaţiale, inclusiv explorarea Lunii.

Coreea de Sud a trimis prima sa sondă orbitală selenară, Danuri, în 2022, cu o rachetă SpaceX Falcon.

Totodată, Coreea de Sud a lansat cu succes racheta Nuri şi a plasat sateliţi funcţionali pe orbita terestră anul trecut, după două încercări nereuşite.

Seulul se pregăteşte pentru a patra lansare a rachetei Nuri, în a doua jumătate a anului 2025.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...