Coronavirus: SUA au început testările de verificare a imunizării populaţiei la noul virus
Mai multe studii au fost lansate în ultimele zile în Statele Unite pentru a testa, pe eşantioane reprezentative din populaţie, câte persoane au fost infectate de fapt cu noul coronavirus şi sunt potenţial imunizate, transmite marţi AFP, preluată de Agerpres.
Obiectivul multor guverne vizează generalizarea realizării unor astfel de teste pentru a se stabili cine poate părăsi carantina în care se află, în prezent, jumătate din umanitate. Dar nu toate testele de anticorpi sunt similare şi nu toate pot confirma dacă persoana respectivă, deşi a avut contact cu virusul, are suficienţi anticorpi pentru a fi protejată de o viitoare contagiune.
Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) au început un studiu în oraşele în care s-au înregistrat focarele cele mai active ale epidemiei, potrivit site-ului de specialitate Statnews. Acest tip de test, serologic, examinează sângele unei persoane pentru a identifica anticorpi specifici şi a vedea astfel dacă persoana a avut contact cu noul coronavirus, chiar fără să ştie acest lucru, aşa cum se întâmplă frecvent. Când sistemul imunitar întâlneşte un virus, acesta îi păstrează amintirea sub formă de anticorpi, deseori pe viaţă.
Directorul CDC a spus că este posibil ca un sfert din cei infectaţi cu noul coronavirus să nu fi manifestat simptome.
În acelaşi timp, Jay Bhattacharya, profesor de medicină la Stanford, California, a declarat că s-au colectat sâmbătă probe de sânge de la 2.500 de voluntari, precum şi de la 500 din copiii acestora, din comitatul Santa Clara (Silicon Valley). Câteva picături de sânge au fost colectate printr-o înţepătură rapidă în deget.
„Vom publica cifra prevalenţei de îndată ce va fi posibil uman”, a precizat Jay Bhattacharya.
De asemenea, cercetătorii de la Universitatea California de Sud planifică un studiu în zilele următoare în Los Angeles pe 1.250 de voluntari reprezentativi. „Rezultatele ar urma să fie date publicităţii până pe 15 aprilie”, a declarat pentru AFP conducătorul studiului, profesorul Neeraj Sood.
Foto: Inquam Photos/ George Călin
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii