G4Media.ro

Corpul nou al Maternităţii Braşov ar putea fi funcţional luna viitoare, după…

Sursa foto: Bună Ziua Brașov

Corpul nou al Maternităţii Braşov ar putea fi funcţional luna viitoare, după ce lucrările au început în 2018 / Problemele la acoperiş au fost rezolvate după a patra încercare / Apa se infiltra în blocul operator

Finalizate după mai multe amânări în luna mai a acestui an, lucrările de reabilitare a aripii noi a Maternităţii Braşov şi a corpului de legătură cu cel vechi nu au fost recepţionate, anunță Bună Ziua Brașov. Procedurile vor mai dura, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, anunţând joi că pacienţii şi medicii ar putea intra în noul corp la finalul lunii viitoare.

El a precizat că în timpul recepţiei au fost constatate probleme la acoperiş.

„Pe acoperiş au fost montate nişte echipamente speciale, iar apa s-a infiltrat în blocul operator. A fost nevoie de 4 încercări din partea specialiştilor pentru etanşeizarea plafonului, dar problema a fost rezolvată. De asemenea, cred că până la finalul lunii viitoare ne vom corela şi cu instituţiile avizatoare, pentru a da în folosinţă noile spaţii medicale”, a declarat Todorică Şerban. Totodată, acesta a menţionat că, pe parcurs, ar putea apărea unele lucrări.

Lucrările la corpul nou au fost realizate cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2017 – 2020, contractul de finanţare fiind semnat în anul 2018.

La momentul dării în funcţiune a clădirii, în cadrul acesteia vor funcţiona trei secţii de obstetrică-ginecologie cu câte 30 de paturi, parterul va fi destinat secţiei de spitalizare de zi, cu 10 paturi, iar adiacent vor funcţiona blocurile operatorii de ginecologie, cu sălile de operaţii aferente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Dacă s-a terminat asta, eu cred ca se poate face și podul de la Brăila.

  2. Senzațional! Specialiștii brașoveni au reușit să rezolve problema chiar de 4 ori!