G4Media.ro

Cosmonautul Oleg Kononenko va stabili duminică recordul pentru cel mai mult timp…

Sursa Foto: Flickr

Cosmonautul Oleg Kononenko va stabili duminică recordul pentru cel mai mult timp petrecut în spaţiu / Se pregătește de al cincilea zbor

Cosmonautul rus Oleg Kononenko ar urma să stabilească, duminică, un record mondial pentru durata zborurilor spaţiale, cu aproape 2 ani şi jumătate petrecuţi în spaţiu, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citate de Reuters, transmite News.ro.

La ora 11:30:08, ora Moscovei (08:30:08 GMT – 10.30.08 – ora României), Kononenko, în vârstă de 59 de ani, va depăşi performanţa compatriotului său Ghennadi Padalka, care a acumulat un total de 878 de zile, 11 ore, 29 de minute şi 48 de secunde în cinci zboruri spaţiale înainte de a se retrage în 2017, a relatat agenţia de presă de stat TASS.

Kononenko, care este comandantul corpului de cosmonauţi al agenţiei spaţiale ruse de stat Roscosmos, efectuează al cincilea său zbor în spaţiu. La încheierea actualei expediţii, programată pentru 23 septembrie, Kononenko va fi înregistrat 1.110 zile în spaţiu.

La vârsta de 34 de ani, Kononenko a început pregătirea ca parte a grupului de cosmonauţi selectaţi pentru programul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit site-ului Agenţiei Spaţiale Europene.

El a efectuat primul său zbor în spaţiu la 8 aprilie 2008, în cadrul celei de-a 17-a expediţii principale a ISS, revenind pe Pământ la 24 octombrie 2008, a anunţat agenţia de presă Interfax.

ISS este unul dintre puţinele proiecte internaţionale la care Statele Unite şi Rusia încă mai cooperează îndeaproape. În decembrie, Roscosmos a declarat că un program de zboruri încrucişate cu NASA către ISS a fost prelungit până în 2025.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Da, felicitari, dar dupa ce stai atat in spatiu esti praf: masa musculara se deterioreaza, vederea se deterioreaza (vezi presiunea intra-craniana), auzul este afectat, disfunctii mitocondriale, îngroșarea a peretelui arterei carotide etc. Esti cam Pa !