G4Media.ro

Costul cu forţa de muncă a crescut în România, în al doilea…

Sursa foto: pexels.com

Costul cu forţa de muncă a crescut în România, în al doilea trimestru, cu 12,46%

Costul orar cu forţa de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 12,46%, forma ajustată după numărul zilelor lucrătoare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în activităţile de învăţământ, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), transmite News.ro

În primul trimestru, costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 16,35%, forma ajustată, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

În al doilea trimestru al acestui an, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în activităţile de învăţământ (21,81%), în construcţii (18,28%) şi în activităţi de spectacole, culturale şi recreative (17,78%).

Creşterile cele mai mici ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au înregistrat în informaţii şi comunicaţii (6,67%), în industria extractivă (7,48%), în sănătate şi asistenţă socială (8,09%) şi în intermedieri financiare şi asigurări (8,47%).

Faţă de trimestrul I 2019, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut cu 5,70%.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (21,68%), în intermedieri financiare şi asigurări (16,88%) şi în tranzacţii imobiliare (11,43%).

Sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. lai-lai statistic… cifre aruncate-n ritm de manele si care vor suna bine-n timpanele „dreptace”
    rssh tzigania are cea mai mare fiscalizare a muncii iar porcaria „dreptace” denumita (re)f/v’omist „cota-unica” a accentuat-o.
    Concret:
    – pt 1.000 ron net se platesc impozite de aprox 800 => fiscalizare de 80%
    – pt 1.000 ron net dividende se platesc impozite de aprox 260 => fiscalizare 26%
    rezulta ca: fiscalizarea muncii este de peste 3 (TREI) ori mai mare decat a speculei
    Fireste ca acele costuri despre care se spune-n head-ul „textului-jurnalistic” vor fi mari si foarte mari indiferent de (termenul de) comparatie. Si indiferent de cat de mic va fi „salariul-minim”. Care, da, desi, statistico-artimeftic, ar fi superior celui din rssh bvlgaria (ca exemplu), prin cost/fiscalizare asociat/a devine inferior ca atractivitate. Fireste ca la aceasta inferioritate se adauga si paritatea. Capitol la care de asemenea rssh tzigania detine recoarde peste recoarde ioropence si mundiale. Negative.