G4Media.ro

Costurile Gușterlandului din Sibiu cresc cu trei milioane de euro: electricienii din…

sursa foto: Turnul Sfatului

Costurile Gușterlandului din Sibiu cresc cu trei milioane de euro: electricienii din Brașov impun altă soluție decât cea avizată

Amenajarea unei zone de agrement în Gușterița are nevoie de lucrări suplimentare estimate la 15 milioane de lei, fără TVA, ca urmare a unei decizii a Electrica Brașov, care a schimbat soluția tehnică inițial avizată de către sucursala sibiană a DEER. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului cresc cu alte 18 milioane de lei ca urmare a cerințelor ghidului de finanțare: Primăria Sibiu vrea să acopere costurile Gușterlandului din fonduri europene nerambursabile, transmite Turnul Sfatului.

Începute din vara acestui an, lucrările de amenajare a Gușterlandului au nevoie de lucrări suplimentare pentru protejarea rețelei de energie electrică de înaltă tensiune care tranzitează zona. Iar lucrările suplimentare se impun ca urmare a deciziei luată de regionala Brașov a Distribuție Energie Electrică România (DEER), care la începutul acestei luni a schimbat soluția dată anul trecut de sucursala de la Sibiu a DEER.

„Soluția inițială comunicată de DEER sucursala Sibiu, în ceea ce privește protejarea rețelei LEA (linia aeriană de energie electrică – n.r.) 110 kV care traversează amplasamentul obiectivului de investiții, viza îngrădirea culoarului de trecere și realizarea a patru subtraversări realizate prin profil de tunel semi-îngropat. Ulterior, DEER Brașov, deținătorul rețelei de pe amplasament, în urma deciziei din cadrul comisiei CTE-Z (comitetul tehnico-economic -n.r.) din data de 03.10.2024, a comunicat necesitatea modificării soluției de protejare a LEA 110 kV, respectiva cablarea (îngroparea în subteran cu toate lucrările conexe). Lucrările pentru îngroparea LEA 110 kV sunt estimate la aproximativ 15.000.000 de lei, fără TVA, și constau în: îngroparea a șase linii aeriene, cu o lungime de aproximativ 1.644 m (rezultând un total de aproximativ zece km), 3,3 km cablu echipotențial și aproximativ doi km de fibră optică, precum și alte lucrări conexe”, se arată în raportul de specialitate elaborat de reprezentanții Primăriei Sibiu.

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...