G4Media.ro

Cotaţia barilului de petrol s-a prăbușit cu 20% din cauza incertitudinilor provocate…

Cotaţia barilului de petrol s-a prăbușit cu 20% din cauza incertitudinilor provocate de pandemie / A ajuns la 15 dolari, cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani

Cotaţia barilului de petrolul a scăzut luni cu aproximativ 20%, ajungând la cel mai redus nivel din martie 1999, deoarece pandemia de coronavirus (Covid-19) a sporit incertitudinile privind piaţa globală şi a redus cererea pentru combustibili, iar depozitele terestre au ajuns la limită, transmit Xinhua şi Reuters, citate de Agerpres

Zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină şi combustibil pentru avion sunt ancorate în apropiere de marile hub-uri pentru depozitarea produselor petroliere din Europa, neputând să îşi descarce încărcătura deoarece facilităţile terestre de depozitare sunt la capacitate maximă, pe fondul prăbuşirii cererii ca urmare a crizei coronavirusului.

Conform calculelor Reuters, o cantitate de aproape un milion de tone de produse rafinate este în prezent stocată în aproximativ 30 de tancuri petroliere ancorate în apropierea coastelor Europei.

La New York, cotaţia barilului de ţiţei american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna mai a scăzut cu 3,40 dolari, sau 18,6%, până la 14,87 dolari. La un moment dat, cotaţia înregistra un declin de 21%, la 14,47 dolari, cel mai redus nivel din martie 1999.

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie a scăzut luni cu 0,25 dolari, la 27,83 dolari.

Pe fondul încetinirii cazurilor de COVID-19 în unele state europene, inclusiv Germania, Austria şi Cehia, autorităţile iau în considerare retragerea graduală a restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei.

Şi Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), în raportul său pe luna aprilie, a estimat că cererea globală de petrol ar urma să înregistreze în 2020 o scădere record cu 9,3 milioane de barili pe zi, din cauza paralizării economiei mondiale, ca urmare a pandemiei. Această cădere „istorică” va duce consumul mondial de petrol la nivelul din anul 2012, în jurul valorii de 90,5 milioane de barili pe zi, estimează agenţia cu sediul la Paris, care mizează totuşi pe o revenire progresivă pe parcursul celui de al doilea semestru.

În primul trimestru din 2019 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al preţului ţiţeiului din ultimii 18 ani, după ce măsurile adoptate pentru stoparea răspândirii pandemiei au redus cererea de ţiţei pe plan global, iar Arabia Saudită şi Rusia au intensificat bătălia pentru cota de piaţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Si e rau daca maibstrang putin cureaua seicii si Rusia? Mie mi se pare ca pentru tarile non-petroliere e de bine. Oricum economia se prabuseste. De ce sa nu plateaca si bogatii?

    • OK
      Teoretic Euro si Dolarul ar trebui să scada.
      Euro e prea sus azi artificial, valoarea lui maxim 4,6 in 5 luni
      Dolarul e prea sus azi artificial, valoarea lui maxim 4,2 in 5 luni.
      Prin anunturi media valurile au urcat progresiv ptr a atrage investitori in euro si dolar.
      Priviți la lira sterlina non -ue e Sus.

    • BNR tine EURO in Romania la valoare ridicata datorită înțelegerii cu băncile comerciale.
      Dacă EURO scade si LEUL creste,scad ratele românilor și pierd băncile.
      Asa ca guvernul se împrumută in EURO iar BNR face jocul inter bancar ca sa tina zis EURO.
      În România toate facturile sa fie calculate in LEI nu in EURO,sa vedeti atunci cum scad valurile si creste leul.

      Dar nu se doreste ca romanii sa trăiască bine.

    • Si cat e azi litrul de benzină/motorina?
      Barilul de petrol e ieftin.
      Ce face CONSILIUL CONCURENȚEI???
      Faceti jocul smecherilor in continuare?

    • @Gelutu si Votez USR – cine v-a prostit? De unde sa fie leul subevaluat? Vi se pare ca am devenit foarte productivi in ultima vreme?
      Postaci smecheri care iara vor sa arunce in curtea bancilor prostiile partidelor.

  2. foarte bine, acuma cind e criza peste tot, economia mondiala are nevoe de petrol ieftin, ajunge sa alimentam dictaturile de tot felul care in afara de a suge petrol nu pot mai nimic

  3. Nici nu va imaginati ce urmeaza

  4. Iarasi o stire data cu un titlu de 2 bani pentru noi. Redactia… sa mai spun parerea mea despre voi?
    Suntem in Europa, ne intereseaza cotatia Brent care a ramas cam la fel. Deci titlul este pentru cititorii G4 din SUA, care cred ca sunt putini 😉

  5. @#@ Mugur Isărescu
    România poate trece prin criza .

    Bnr are soluția. Are lichidități destule.
    Repatrierea aurului din UK,care e valoros. Doar aceasta masura creste valoarea leului si a rating de tara la stabil în 30 zile.
    Leul puternic reprezintă încredere,este mici, facturi mici,lichidități mari,robot stabil.
    Bnr are o carte de excepție.
    Întărirea leului si repatrierea aurului din UK.