G4Media.ro

Cotația barilului de țiței WTI a coborât sub 90 de dolari pentru…

Sursa foto: Pixabay

Cotația barilului de țiței WTI a coborât sub 90 de dolari pentru prima dată de la invadarea Ucrainei

Cotaţia petrolului a scăzut joi, pe fondul unor noi îngrijorări cu privire la evoluţia cererii, chiar dacă livrările mondiale nu s-au modificat, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

La bursa New York Mercantile Exchange, cotaţiile futures pentru ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie au scăzut cu 1% până la 89,80 dolari per baril, nivel înregistrate înainte de debutul războiului din Ucraina, pe măsură ce majorarea dobânzilor amenință cererea de petrol.

Miercuri, atât cotaţiile pentru ţiţeiul WTI cât şi cele pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu aproximativ 4%, după ce Administraţia Americană pentru Informatii în Domeniul Energiei (EIA) a dat publicităţii un set de date care arată o cerere surprinzător de slabă de benzină în ultima săptămână. Faptul că stocurile de ţiţei au crescut săptămâna trecută, o surpriză având în vedere că ne aflăm în sezonul vacanţelor când consumul de carburanţi atinge un nivel crescut, a dat naştere la îngrijorări că preţul ridicat al petrolului începe să se resimtă asupra cererii din SUA, cel mai mare consumator mondial.

Aceste îngrijorări au fost agravate joi de decizia Băncii Angliei, de a majora dobânda de politică monetară cu 50 de puncte de bază, cea mai importantă majorare adoptată după 1995. În plus, Banca Angliei a prognozat că economia britanică va intra într-o recesiune prelungită în ultimul trimestru al acestui an, o situaţie cu care s-ar putea confrunta şi alte economii din Europa continentală, potrivit Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pe la 70 USD, stabil, ar trebui să fie mulțumită toată lumea, inclusiv OPEC.

  2. Dar in Romanika la pompa tot 9 lei e litrul, cum drq?

  3. Daca scade in lume, la noi creste!

  4. Intreb si eu pentru un prieten: daca in urmatorii 10 ani cererea va fi la jumatate gratie dezvoltarii pietei masinilor electrice, pretul scade la jumatate sau se dubleaza?

  5. Acuma nu va mai organizati sa faceti ceva spirale prin benzinarii ca aveti motive pe bune, nu?

    • Daca este sa fim carcotasi…. Este evident ca pretul la pompa este o specula a benzinarilor in cardasie cu statele, care nu vad decat banii care le intra in buzunare de pe urma preturilor umflate.

  6. Un SUNGUR CENT peste 50 US$/barill este FURT ! La pretul de 50 US%/barill se acopera costurile de productie in cele mai grale conditii tehnice si se asigura un castig bun producatorilor ! Cresterea artificiala a pretului este urmarea formarii si ACCEPTARII cartelului ILEGAL OPEC – plus Rusia ! (ca tot deuna rusnacii au fost – sunt si vor fi PUNGASI ! Ca sa intelegem : Daca eu si – sa zicem – alti doi cetateni fabricam opinci si NE INTELEGEM de comun acord sa punem pe piuata opinci la acelasi pret MAJORAT cum vor muschii nostri – pret ce bietii clienti – in lipsa de concurenta TREBUE SA-L PLATEASCA – suntem buni de proces si plata a unor bune amenzi ! OPEC calaca legile concurentei ! De ce ? Cine-i sustine ? Dar pe rusnaci ? Sau banditii petrolului si gazelor sunt DEASUPRA LEGILOR ?