G4Media.ro

Cozi kilometrice la granițele din România/ Camioanele așteaptă până la patru ore…

sursa foto: captură de ecran

Cozi kilometrice la granițele din România/ Camioanele așteaptă până la patru ore la vamă, mașinile până la o oră

Sunt cozi kilometrice la mai multe puncte vamale din România, sâmbătă dimineață. Timpii de așteptare ajung la o oră pentru mașini și peste patru ore pentru camioane, conform datelor transmise de Poliția de Frontieră.

Pentru mașini, cel mai aglomerat punct de așteptare la frontiere este Nădlac, unde șoferii sunt nevoiți să aștepte chiar și o oră. Există alte câteva zone aglomerate în nordul și sudul țării, cum ar fi Negru Vodă, Siret și Calafat, unde timpul de așteptare depășește 30 de minute.

TIR-urile, în schimb, au de așteptat peste patru ore la Calafat și Albița, atât la intrare, cât și la ieșire din țară. La Sculeni, a treia cea mai aglomerată vamă, timpul de așteptare este de două ore, conform informațiilor transmise de autorități.

La Nădlac, Vama Veche și Isaccea, camioanele trebuie să aștepte peste o oră pentru a trece granița.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Greu cu Schengenu’ asta !

  2. Simt o puternica reactie de frustrare in mod recurent cand citesc astfel de stiri.
    Imi amintesc ca in 2022, a doua tara in clasamentul investitiilor straine din Romania s-a opus ca noi sa intram in Schengen.
    Urmatorul gand este ca ceva imi scapa in toata ecuatia asta – suntem in UE de 17 ani dar cu toate acestea comertul nostru este sugrumat in vami.
    Intr-o piata competitiva si sofisticata cum e cea a UE, factori cum ar fi ore si bani pierduti in timpii de asteptare in vami se transforma in pierderi de competitivitate a marfurilor si produselor romaniesti, pe de o parte, iar pe de alta in preturi mai mari la raft pentru ce se importa si vinde in supermarketurile din Romania.

    Intreb in mod absolut sincer pe altii mai destepti sau mai informati ca mine – ce imi scapa, cum e posibil ca dupa 17 ani in UE sa toleram ca tara acest tratament diferentiat si discriminator??

    Cum este posibil ca acest subiect sa nu domine agenda politica, sa nu fie folosit in campanie, sa nu protestam pe toate caile si canalele diplomatice, politice si economice ca sa intram in Schengen…??