G4Media.ro

Creditorii Cineworld analizează varianta vânzării lanțului de cinematografe „Cinema City” inclusiv a…

Sursa foto: captura video

Creditorii Cineworld analizează varianta vânzării lanțului de cinematografe „Cinema City” inclusiv a celor din România

Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării operaţiunilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit acestor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, cei mai importanţi creditori ai Cineworld, firmă care în luna septembrie a declarat insolvenţa la un tribunal din Texas, se gândesc la vânzarea lanţurilor de cinematografe Cinema City, Yes Planet şi Rav-Chen.

Ofertele care se vor situa în jurul valorii de un miliard de dolari au cele mai mari şanse de a fi luate în considerare de creditorii grupului Cineworld, chiar dacă este posibil să fie depuse şi oferte care încep de la 600 -700 milioane de dolari, având în vedere veniturile generate de operaţiunile est-europene. Sursele au precizat însă că nu a fost demarat un proces formal de vânzare şi nu există nicio certitudine că se va ajunge la o tranzacţie.

Activele est europene ale Cineworld regrupează 112 din cele aproximativ 751 de săli de cinema ale grupului britanic, cu operaţiuni în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria şi Israel. Cele mai importante active ale Cineworld sunt însă cele 511 de săli de cinema ale diviziei Regal din SUA, care au fost achiziţionate în 2016 pentru 3,6 miliarde de dolari.

Pandemia de Covid-19 a dus la închiderea sălilor de cinema din întreaga lume şi a afectat serios producţia cinematografică iar Cineworld nu a revenit încă la nivelul de dinaintea pandemiei. În 2019, segmentul Rest of the World din cadrul Cineworld, adică tocmai operaţiunile care sunt avute în vedere pentru o vânzare, au înregistrat un profit operaţional de 124 milioane de dolari. Anul trecut aceleaşi operaţiuni au generat pierderi de 23 de milioane de dolari, după un rezultat negativ de 172 milioane de dolari în 2020.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România şi face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Pai sa vanda pt cei cu ceva aplecare spre afaceri. Acum cateva saptamani doream sa inchiriez o sala pentru a viziona un film in familie( 12 persoane) cu ocazia zilei de nastere a ficei mele(fiind cinefili inraiti).Ce credeti ca au raspuns ei dat fiind faptul ca in orasul in care locuiesc sunt peste 5 săli de vizionare in mare parte goale. Raspunsul a fost scurt si sec ” Indiferent cate persoane vizioneaza filmul dorit de dv pretul este egal cu nr de scaune din sala x tariful/bilet intreg. Pai bine mai inteleg ca daca inchiriezi un autocar consumul e aceasi dar decat sa stai cu sala incalzita goala in ore matinale cand nu intra nici naiba la un film tu vi si-mi ceri biletele pentru toate scaunele goale?

  2. ”Activele est europene ale Cineworld regrupează 112 din cele aproximativ 751 de săli de cinema ale grupului britanic, cu operaţiuni în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria şi Israel. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 oraşe din ţară.”

    1. nu stiam ca israel e in estul europei
    2. nu prea iese aritmetica daca sunt 112 sali in estul europei, dar numai in romania sunt 247 de sali…