Crescătorii de câini din Coreea de Sud se opun interzicerii consumului de carne de câine / 64% dintre sud-coreeni se opun consumului de carne de câine
Într-un moment în care Coreea de Sud intenţionează să interzică consumul de carne de câine, mulţi dintre cei implicaţi în această tradiţie controversată se luptă pentru a o menţine în legalitate, transmite Agerpres, care preia Reuters.
Fermierii care cresc câini şi proprietarii restaurantelor care servesc carne de câine au organizat proteste în faţa Parlamentului cerând Guvernului şi partidului aflat la putere să renunţe la planurile lor de a introduce un proiect de lege, în acest an, ce vizează punerea în aplicare a interdicţiei consumului de carne de câine.
Protestatarii susţin că interzicerea consumului de carne de câine le va distruge mijloacele de trai şi va limita opţiunile disponibile pentru cei care vor să ia masa la restaurante prin excluderea din meniu a unor preparate consumate în mod tradiţional în peninsula coreeană.
„Dacă voi fi nevoit să închid afacerea, în condiţiile financiare actuale, nu ştiu ce voi putea face”, spuneLee Kyeong-sig, proprietarul unei ferme situată la marginea capitalei Seul, unde creşte 1.110 câini. „Sunt în această afacere de 12 ani şi acum totul este foarte brusc”, adaugă fermierul.
Un sondaj efectuat de Gallup anul trecut arată că 64% dintre sud-coreeni se opun consumului de carne de câine. De asemenea, sondajul a descoperit că doar 8% dintre respondenţi au consumat carne de câine în ultimul an, în scădere faţă de 27% în 2015.
Însă, în pofida scăderii popularităţii consumului de carne de câine şi a opoziţiei din partea organizaţiilor pentru protecţia drepturilor animalelor, încercările anterioare care au vizat interzicerea acestui tip de consum au eşuat din cauza protestelor celor care sunt implicaţi în această industrie.
De data aceasta, Guvernul de la Seul a anunţat că va propune o perioadă de graţie de trei ani, precum şi cel mai mare sprijin financiar posibil pentru ca firmele din sector să facă tranziţia la alt gen de activitate.
Graţie sprijinului opiniei publice, precum şi al parlamentarilor din toate formaţiunile, există semnale că în scurt timp interzicerea consumului de carne de câine va deveni lege.
Ministerul Agriculturii de la Seul nu a dorit să ofere detalii cu privire la cât de mare este industria cărnii de câine, însă o asociaţie de profil din Coreea de Sud a spus că vor fi afectate mult mai multe ferme şi restaurante decât cifrele vehiculate de Guvern. Potrivit acestei asociaţii, vor trebui să îşi închidă porţile aproximativ 3.500 de ferme care cresc 1,5 milioane de câini şi 3.000 de restaurante care servesc carne de câine, aproape dublu faţă de cifrele vehiculate de oficialii sud-coreeni.
Nam Sung-gue, proprietarul unui restaurant care în ultimii 30 de ani a oferit clienţilor supă din carne de câine, spune că interdicţia este una incorectă, chiar dacă afacerile sale sunt în declin.
„Dacă vor încerca să interzică alimentele pe care oamenii le-au consumat de mult timp asta ar fi o lege greşită, o lege care le ia oamenilor libertatea de a alege ce mănâncă”, a spus Nam Sung-gue.
Mulţi dintre cei care se opun interdicţiei dau vina pe prima doamnă din Coreea de Sud, Kim Keon Hee, care este un critic acerb al consumului de carne de câine şi care, împreună cu soţul, preşedintele Yoon Suk Yeol, a adoptat mai mulţi câini vagabonzi.
Însă, An Byung-gil, un parlamentar al partidului aflat la putere şi principalul iniţiator al legii, spune că a venit timpul pentru o schimbare.
„Chiar dacă ceva este parte a tradiţiei, ceea ce este nevoie să fie schimbat trebuie să fie schimbat”, a spus An Byung-gil.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu