G4Media.ro

Creşte numărul celor depistaţi pozitiv cu COVID-19 care refuză internarea/ Cazul județului…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Creşte numărul celor depistaţi pozitiv cu COVID-19 care refuză internarea/ Cazul județului Giurgiu: 12 refuzuri și 8 externări la cerere/ Nici o persoană nu se mai află în carantină sau autoizolare

Un număr de 12 giurgiuveni depistaţi pozitiv cu COVID-19 au refuzat internarea şi opt au fost externaţi la cerere în condiţiile în care numărul cazurilor creşte de la o zi la alta după ce la finalul săptămânii trecute numărul celor confirmaţi pozitiv înregistrase o stagnare, transmite Agerpres.

Potrivit Instituţiei Prefectului, în judeţ sunt 319 cazuri confirmate pozitiv în condiţiile în care în urmă cu 24 de ore erau 313 cazuri, în urmă cu 48 de ore erau 295 de cazuri, iar în perioada 11-13 iulie numărul îmbolnăvirilor se menţinuse constant la 283 de cazuri.

De la punerea în aplicare a deciziei CCR nicio persoană din judeţul Giurgiu nu se mai află în carantină instituţionalizată şi nici în autoizolare, iar de câteva zile giurgiuvenii au început să refuze internarea şi chiar să solicite externarea la cerere.

„Alte două persoane din judeţul Giurgiu au refuzat astăzi internarea astfel încât, până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 12 au refuzat internarea, iar opt au fost externate la cerere”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu.

Potrivit prefectului judeţului Giurgiu, Aneta Matei, din cele 35 de teste efectuate joi, 18 au ieşit pozitive la persoane care au fost contacţi direcţi ai celor depistaţi pozitiv în zilele trecute şi din cei 18, trei au refuzat internarea, iar „autorităţile încearcă să îi convingă să rămână izolaţi la domiciliu”.

Până în prezent, au fost testate 4.025 de persoane din judeţul Giurgiu, dintre care 52 în ultimele 24 de ore.

Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu a mai menţionat faptul că începând din data de 15 iulie Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a devenit unitate de specialitate care implementează Programul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Prioritare şi în cadrul acestuia se realizează testarea de specialitate prin aparatul RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Alioşa, tovaraşul lui Vania de pancarta, n-a vazut ca e innorat afara si ca nu mai e cazul sa poarte ochelari de soare?

  2. „Nici o persoană nu se mai află în carantină sau autoizolare”

    asa te prinzi de fake news oficiale. de unde stiu ei ca nu se afla in autoizolare ? a mers cineva la aia acasa si erau toti erau plecati sau de unde a aparut „Nici o”?

  3. Sa inceapa distractia. Stati sa vedeti ce ne distram cand ne baga in ‘zona rosie’ alte tari si mai poti merge la munca sau in vacanta doar dupa ce petreci doua saptamani in carantina.

  4. Ni se pregateste o mineriada fara mineri?
    Nu muscati momeala, romani!
    Încercati sa va izolati de politruci (stanga-dreapta, nu conteaza).
    Avem nevoie de iluminati in fruntea noastra, a oamenilor onesti. Cati or mai fi ramas.
    Romani constienti: Sa stangem randurile in fata imposturii de cea mai joasa speta.

  5. Ce spune Protv azi:

    Medicul Valentin Boldea, fostul șef al DSP Galați, spune că bărbatul de 45 de ani care a refuzat internarea după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus nu a murit de Covid-19, ci a facut infarct.

    Ce spuneți de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 și au omis să-i facă un consult cardiologic. Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc și în debutul unui infarct miocardic. 

    Potrivit Adevărul, trupul neînsufleţit al bărbatului de 45 de ani a fost introdus într-un singur sac pentru decedaţi şi nu în doi, aşa cum este procedura la bolnavii de COVID, iar morga spitalului a ataşat de sac un bilet pe care se menţiona ”COVID NEGATIV”.

  6. Nu este vorba neaparat ca nu cred in existenta virusului, depinde si in ce spital au refuzat internarea. Sunt o multime de spitale unde mai degraba te imbolnavesti.
    In perspectiva unuia care prezinta simptome usoare este o alegere buna sa ramana acasa, daca i se pune la dispozitie un tratament eficient, fata de a se interna intr-un spital giurgiuvean de unde poate lua tbc sau alte nosocomiale.
    Nu exclud nici varianta ca multi sa nu creada in CoViD, daca judecam dupa optiunile de vot la ultimele locale si parlamentare.

  7. ” Cu moartea pe moarte calcand … ” dar fara continuare ca n-are cine. 🙂