G4Media.ro

Creșterea salariilor profesorilor, amânată anul trecut, nu va fi făcută nici de…

sursa foto: Pixabay.com

Creșterea salariilor profesorilor, amânată anul trecut, nu va fi făcută nici de la 1 septembrie 2021? Cîmpeanu: La data de 1 octombrie vor fi cunoscute aceste propuneri de mecanisme, inclusiv din perspectiva creșterilor salariale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a legat de două ori în câteva zile creșterea salariilor profesorilor de viitoarea lege a educației, care ar trebui să rezulte din consultări pe marginea proiectului România Educată. Într-un interviu acordat duminică seară Digi 24, întrebat, în contextul planurilor de rectificare bugetară, “când să spere profesorii la un ban în plus la salariu”, ministrul a reluat ceea ce declarase cu câteva zile în urmă, anume că prevederi privind salarizarea vor fi incluse în pachetul legislativ ce va rezulta din discuțiile pe marginea României Educate. Oficialul a reluat, astfel, o poziție exprimată și cu câteva zile în urmă. Or, o nouă creștere era prevăzută pentru 1 septembrie, după ce, la rectificarea bugetară de acum un an, fusese amânată cea programată pentru 1 septembrie 2020.

Întrebat, la Digi 24, dacă în contextul rectificării bugetare e luată în discuție majorarea salariilor profesorilor, Sorin Cîmpeanu a răspuns duminică seară:

  • “Pentru o educație de calitate, e necesară implementarea unor mecanisme care să facă atractivă profesia de dascăl. Aceste mecanisme vor face parte din noul set legislativ care urmează proiectului România Educată, care are ca prim termen 1 august – constituirea grupului de lucru interministerial, apoi 10 septembrie – planul de implementare, apoi 1 octombrie – un pachet legislativ din care vor trebui să facă parte și măsuri de susținere a atractivității carierei didactice. Creșteri salariale care să se facă în funcție de performanță și, de asemenea, pentru a susține echitatea. Mă refer îndeosebi la sistemul de salarizare și de finanțare a școlilor în mediul rural.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Trendul politic al Coaliţiei e a investi doar în economie până când cercetarea, educaţia şi sănătatea dau rezultate ca în Elveţia. Mai rar votant care să nu fie de acord cu premierul.

  2. Ce creșteri!???? SCĂDERI! Și fără prime și sporuri. Nu le convine. marș în sectorul privat!

  3. Ce creșteri de salarii?! Stați dracu, mai sărachilor, că nu există mecanisme!

  4. A „legat-o” fix cum leaga Zombilica si Turcan cresterea pensiilor de viitoarea Lege a pensiilor!
    Adica: la sfantu’ asteapta!
    Educatia, ca si Sanatatea(unde NU se misca nimic in privinta DSPurilor, a Spitalelor, NIMIC nu s-a schimbat fata de vremea PSDragnea!) sunt evident „prioritati”!
    La TV si in campaniile electorale!

    • Vezi ca banii din pnrr vin cu niste conditii, sporurile sa fie la nivelul din 2019.
      Eu nu ma astept la nici o crestere de salarii/pensii in urmatoarea perioada. A zburat Veorica cu 40% crestere de pensii. O sa vedem maxim indexare cu inflatia.

  5. Vai. s-au spetit bietii profesori de s-au rupt cu predatul online si hibrid in anul asta de pandemie ca si in anii trecuti, pe langa faptul ca au bagat multi elevi la meditatii din care nu plătesc taxe, si iata ce rezultate excelente avem in scoala, la bac si la facultate. Deci merita dascalii cresteri de 1000% pe fondul crizei asteia financiare si sanitare, si care crestere bugetara desigur sa o suporte privatii capitalisti care sug sangele poporului astuia napastuit, privati care au ramas fara locuri de munca sau cu veniturile diminuate din cauza covid.

  6. Ce măriri frate ? Când au stat acasă atâta timp și au frecat-o. Sa nu mai zic de vacantele pe care le tot au. Cum zicea un utilizator mai sus : nu le convine , marș la privat . Sa vezi acolo cum ai concediu doar 21 de zile pe an . Sa vedem daca le convine să pună osu’ la treabă

  7. aia sunt invatatori, adica cei ce au grija de copii in timp ce parintii sunt la munca, sub pretextul ca ii invata tabla impartirii

    pana si profesor e cam fortat

  8. Plagiatorii au un om la Ministerul Educatiei. In schimb invatamantul nu are nici un om acolo…

  9. Noi, cei din privat suntem platiti in raport cu cantitatea si calitatea muncii depuse.Dupa munca si rasplata cum se spunea drept pilda.Daca asa este, atunci toti din invatamant ar trebui sa restituie banii primiti. Cresteri de salarii atunci cand si nivelul din invatamant o sa creasca.

  10. Producatori de analfabeți funcționali

  11. Aia cu ,, mars la privat” daca sunteti intr-o clasa cu 36 de elevi pun pariu ca nu sunteti in stare nici sa faceti liniste..dar sa mai predati matematica de ex..faptul ca lucrati la privat nu inseamna ca ati fost ,olimpici” sau cine stie ce in scoala. Poate niste incompetenti care stati la ,, banda” la privat si munciti ca niste roboti. Sigur sunteti si frustrati ca nu puteti mai mult sau ati avut note mici in scoala…ca probabil atat puteati..si va varsati amarul pe profesori. Oare ce ar fi sa le luati voi locul? Si apoi sa cereti niste pensii speciale pe la 45 ani! Ca de pana la 70 ani cum vor astia sa-i tina pe profi e mult si va stricati mintea aia luminata.
    Voi sunteti aia care strica tot in tara asta…oligofreni si semiretardati care abia incropiti o fraza si vreti de la copii vostri ce nu ati putut voi! Apropo poate mai cititi si aflati ca ,, materia cenusie” se mosteneste!

  12. Dumitre, mai ușor, tata, cu acuzele fata de cei de la privat, care v-au plătit/va platesc și salariile și banii pt meditațiile pt copiii pe care nu-i învățați școală în timpul orelor „normale”! Aia de la privat pe care-i huliți cu toții, „oligofreni și retardati” cum ii faci tu ( astia-s termeni academici, nu-i asa, de oameni educați, de dascăli, de oameni luminați?) va fac vouă posibil traiul într-o lume în care sunteți desprinși de realitate, cu 4 luni de vacanta pe an și „școală” online!

  13. Atunci nu va mai mirați daca la examenele de titularizare apar persoane din ce in ce mai nepregătite. Dacă vreți profesori buni, care sa aducă performante in scoli, măriți salariile. Altfel, veți atrage în învățământ doar persoane cu un nivel inacceptabil, in timp ce persoanele de valoare se îndreaptă spre alte sectoare mai bine plătite.