G4Media.ro

Crimeea va deveni o „povară copleșitoare” pentru Rusia, promite ministrul de Externe…

sursa foto: Pixabay

Crimeea va deveni o „povară copleșitoare” pentru Rusia, promite ministrul de Externe al Ucrainei

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că summitul Platformei Crimeii, programat să aibă loc luna viitoare, la Kiev, va schimba atitudinea comunității internaționale față de anexarea ilegală a peninsulei de către Federaţia Rusă. Potrivit ministrului, dacă înainte Crimeea era pentru Rusia o „valiză fără mâner”, acum aceasta va deveni o „povară copleșitoare”, transmite publicația ucraineană www.rbc.ua, citată de Rador.

Dmitro Kuleba a subliniat că Rusia încearcă să declare închisă problema ocupării Crimeii. Cu toate acestea, a subliniat ministrul, problema Crimeii nu va fi închisă până când peninsula nu va fi returnată Ucrainei. „Crimeea a devenit pentru Rusia o valiză fără mâner. Iar Platforma Crimeii o va transforma într-o povară copleşitoare” – a remarcat ministrul ucrainean de externe.

Anterior, Dmitro Kuleba a anunţat că 28 de state și organizații internaționale și-au confirmat participarea la summitul Platformei Crimeii, programat să se desfăşoare pe 23 august 2021, în capitala Ucrainei. „Va fi un eveniment internațional fără precedent în istoria Ucrainei. Niciodată nu s-au adunat atât de multe state în Ucraina pentru a organiza un astfel de eveniment la nivel de președinți, premieri, președinți de parlament şi membri ai guvernului” – a scris ministrul pe contul său de Facebook, fără să precizeze despre ce state și organizații este vorba. Kuleba a menționat, însă, că vor participa la eveniment toate statele partenere din Europa și din America de Nord.

Potrivit ministrului, Ucraina a reușit să formeze nucleul unei coaliții internaționale pentru eliberarea Crimeii, în pofida acțiunilor sistematice ale Rusiei, care, în opinia sa, descurajează ţările să se implice în activităţile acestei coaliții internaționale.

Platforma Crimeii a fost inițiată de Kiev ca un mecanism internațional de coordonare menit să readucă problema peninsulei anexate pe ordinea de zi, pentru a proteja drepturile omului in Crimeea și pentru a facilita dezocuparea acestei regiuni aflate sub ocupaţie rusă.

sursa: www.rbc.ua (traducerea: Rador\ S. Dan)

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu acum, nu cata vreme Romania e condusa de Chisinevschii adusi din Ucraina.

  2. Russia si-a însușit si niste insule ale Japonezilor, tezaurul romanilor, niste teritorii in Ucraina … Le merge bine.

    • Oare de ce nu vor sa dea inapoi aurul?
      Ca punct de pornire pt raspuns doua cifre: 1917, 1940.

    • Pentru ca nu mai exista, aproape tot soldul numitului aur romanesc , inca necheltuit, a fost transferat in anul 1925 in capitalul principal al Bancii de Stat al URSS

  3. Poate ar trebui infiintata o platforma mai generala, a pagubitilor de catre Rusia.