G4Media.ro

Crin Antonescu, despre o posibilă retragere a lui Iohannis din funcție: Nu…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Crin Antonescu, despre o posibilă retragere a lui Iohannis din funcție: Nu cred că un președinte vrea să iasă din funcție prin demitere

Candidatul la președinție din partea PNL și PSD, Crin Antonescu, a admis duminică seara, la TVR Info, că liderii coaliției vor avea o întâlnire, luni, cu președintele Klaus Iohannis și a vorbit despre posibilitatea ca acesta să-și anunțe retragerea din funcția de președinte al României.

„La această întâlnire pot să presupun că poate fi vorba de varianta în care președintele decide să se retragă. De asemenea, s-ar putea discuta despre procedura de suspendare care începe în Parlament. Se poate să vrea să afle dacă este posibil să fie suspendat”, a răspuns Antonescu, la întrebarea moderatoarei, privind scopul întâlnirii de luni a liderilor coaliției cu președintele Iohannis.

În același timp, Antonescu subliniază că liderii coaliției ar putea cere mai multe „elemente” legat de decizia anulării alegerilor prezidențiale din decembrie: „După cum știți, se cunosc motivele pentru care Curtea Constituţională a anulat turul doi al alegerilor, dar în opinia publică există în continuare o solicitare/o aşteptare de date noi, care să ne facă mai clar de ce s-a anulat acel tur de alegeri”.

Pentru că i s-a amintit că Iohannis a spus că nu își va da demisia din funcția de președinte, Crin Antonescu a comentat că lui îi este greu să spună „ce este cazul să facă Iohannis”. „Eu am spus ceea ce cred că ar fi fost bine să se întâmple”, a comentat Antonescu. El a adăugat că e important ca până în mai „să avem posibilitatea să facem o campanie normală plină de conținut”.

Dacă ar fi ca Iohannis să aștepte să fie suspendat de Parlament, ar avea de pierdut, arată Antonescu.

„Cu bune cu rele, mandatele sale prezidențiale s-au încheiat, daca se ajunge la suspendare, referendum, demitere…Nu cred că un președinte vrea să iasă din funcție prin demitere. Daca ești demis îți pierzi drepturile prevăzute de lege pentru foști președinți”, a comentat Crin Antonescu. Totuși, acesta mai apreciază că dacă s-ar ajunge la demersul de demitere parlamentarii pro occident vor vota împotrivă: „Sper ca majoritatea să respingă demersul suspendării”.

Antonescu a mai spus că în cazul în care se retrage Iohannis, liderul PNL Ilie Bolojan e pregătit să preia președinția în interimat.

„Da, este pregătit. Dar nu va fi un interimat simplu pentru Ilie Bolojan. Nu din cauza României, ci din cauza situației internaționale, pentru că e destul de tensionată perioada, la nivelul UE au loc reuniuni formale.informare care n-au o agendă ușoară (…)”

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Crin joaca in tabara lui Edi, opusa lui Werner, cel pe care mizeaza presedintele si gruparea din jurul sau este ND.

  2. nu are decenta asta , pe el l-a pus boborul si l-a prelungit ccr , un nesi

    • Mda și tocmai Căcărău ne lipsea, c-a mai fost odată președinte interimar cînd l-au suspendat pe Băsescu.

  3. Ooooo paușe! Da ce nebăgat în seama esti tu, auzi la ela societatea are „o aşteptare de date noi”.Care noi? De la tine, după 10 ani? Deja te incluzi în discuțiile oamenilor mari.
    Aia cu pierderea drepturilor cuvenite foștilor presedinti e iar maxima. Înțeleg ca e jale sa nu beneficiezi dar sa iei decizii în funcție de asta, ca președinte de țară? E chiar mai jignitor decat sa zbori cu „avioane mici”.

  4. Venind din partea dlui.Antonescu,ce face parte din planul celor care au complotat la anularea alegerilor prezidențiale din România de către CCR,presupunerile acestuia au credibilitate.Dl.Johannis se află la răscruce de drumuri și e nevoit să joace pe cartea riscului la votul din Parlament dacă nu își dă demisia.Riscul e acela că dacă e suspendat la votul din parlament pierde totul-indemnizație de fost președinte,locuință de serviciu,pentru el o vilă,nu orice locuință,servicii de pază permanentă și alte servicii/drepturi conferite foștilor șefi de stat.La întălnirea cu dnii.Bolojan și Ciolacu vrea să se asigure dacă merită sau nu să riște, dar oare îi pot oferi cei doi aceste garanții?Mai controlează domniile lor îndeajuns partidele mai ales în această chestiune spinoasă?Cât despre dl.Kelemen Hunor acesta i-a sugerat dlui.Johannis că ar fi mai bine să își dea demisia.

  5. Si daca-si da demisia, pierde beneficiile! Ghinion!

  6. Vorbeste Cacarau, cel care era sa scoata (impreuna cu Ponta, PSD si PNL) Romania din UE in 2012, cu tentativa de lovitura de stat de la suspendarea lui Basescu?

  7. Cine d.racu l.a trezit pe gura sparta asta??? Au activat f.osila, iar acum ne.am trezim din nou cu el pe cap! 🫣

  8. Pe dl.Johannis CCR l-a pus în această postură ingrată,dispunând că poate rămâne în funcție până la depunerea jurământului de către președintele nou ales,deși textul legal în discuție ,cel al art.83 al.2 din Constituție nu face referire decât la momentul concret din ultima zi a mandatului prezidențial de 5 ani definit de art.83 al.1 din Constituție până la care se exercită prerogativele prezidențiale,cel al depunerii mandatului de către noul președinte.Dar tot CCR a precizat în decizia din 06.12.2024 că alegerile prezidențiale trebuiesc organizate deîndată,nu la 04 și 18 mai 2025.De aceea cred că în caz de demisie șeful statului nu ar pierde privilegiile,fiind acoperit pe latură subiectivă de decizia CCR.În cazul suspendării de către parlament,validată sau avizată de CCR,discuțiile se poartă pe un alt plan,aici privilegiile se pot pierde.

    • „Pe dl.Johannis CCR l-a pus în această postură ingrată”

      Exact asa, Iohannis se gandea deja la vacante, schi, tenis si golf, dar CCR, nu si nu. „Trebuie sa ramani presedinte, neantule, te obligam chiar si daca nu vrei!”

  9. * cel al depunerii jurământului

  10. Oricum suspendarea președintelui prin voința unei majorități parlamentare sub pretextul înaltei trădări și al încălcării Constituției nou constituite a funcționat de facto și în 2012 cu complicitatea CCR care a validat actul și întrunea atunci prin prisma tuturor componentelor colaterale forma unei lovituri de stat.Mijlocul în sine ,amenințarea cu suspendarea președintelui ,de către o majoritate parlamentară a fost adusă în discuție și pentru dl Johannis,cel puțin în cel de-al doilea mandat .Dacă s-ar manifesta în concret în prezent astfel de practici ar fi pasibile de cercetare ca infracțiune la Legea nr.535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului,în raport de consecințele produse,atâta vreme cât nu se probează sau dovedește că președintele se face vinovat de înaltă trădare sau încălcarea flagrantă a Constituției.

  11. *prin voința unei majorități parlamentare nou constituite

  12. Eu am spus că dl.Johannis e acoperit prin decizia CCR,nimeni nu-l împiedică să-și dea demisia.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.