Cristian Băcanu: Din acest moment se poate anticipa că solicitarea mea de renumărare a voturilor la Sectorul 5 va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal
Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a transmis joi seară că Biroul Electoral Central a emis o circulară prin care s-a interzis renumărarea voturilor, motiv pentru care „se poate anticipa că solicitarea, justificată de datele din teren, va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal”.
„Biroul Electoral Central a emis azi o circulară prin care a fost interzisă renumărarea voturilor şi, din acest moment, putem anticipa că solicitarea mea (justificată de datele din teren) de renumărare la Sector 5 va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal (ca urmare a contestaţiei formulate de Piedone). Practic, o lege strâmbă spune că dacă oamenii din secţii nu şi-au făcut treaba sau au trădat, candidaţii nu mai pot contesta rezultatul chiar dacă acesta este urmare a unei fraude grosolane”, a scris Băcanu pe pagina sa de Facebook.
Băcanu a mai explicat că „o lege strâmbă îl face primar pe Piedone cu doar câteva săptămâni înainte de comemorarea a 5 ani de la Colectiv”.
„Mi-e greu să exprim amărăciunea pe care o simt şi vreau să vă asigur că am făcut şi voi face tot ce este posibil pentru a apăra valorile în care cred şi interesele celor care şi-au pus încrederea în mine. (…) Tranzacţionarea ca la piaţă a mii de voturi este o realitate pe care nu ne mai putem face că nu o vedem. (…) Cu acest gând în minte, îmi continui activitatea politică servind valorile şi principiile în care cred”, a comentat Cristian Băcanu.
Reamintim că BEM a transmis o informare prin care prezintă regulile care trebuie să stea la baza deciziilor de reverificare a datelor înscrise în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor alegerilor din 27 septembrie.
„Această procedură va fi efectuată cu respectarea strictă a prevederilor Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 98/15.09.2020, ţinând cont de mai multe reguli:
– respectarea cheilor de control, înscrise în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării;
– ca numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale, respectiv cel al alegătorilor prezenţi la urne, atât cel total, cât şi cel din fiecare tip de listă electorală în parte, să fie identic în toate cele patru tipuri de procese-verbale întocmite la o secţie de votare.
* Verificarea proceselor-verbale se realizează în prezenţa preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi a celorlalţi membri ai acestora şi a operatorilor de calculator care îi însoţesc. Eventualele neconcordanţe între datele înscrise în procesele-verbale se vor rezolva de către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare pe baza materialelor utilizate în procesul electoral, se precizează în circulară.
* Totodată, pot fi făcute corecţii ale cifrelor care atestă voturile valabil exprimate obţinute de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi numai ca urmare a hotărârilor biroului electoral de circumscripţie pentru soluţionarea unor contestaţii referitoare la valabilitatea unor voturi exprimate, care au fost stabilite, la nivelul secţiei de votare, ca fiind voturi nule.
* Este interzis să se efectueze alte tipuri de corecţii ale cifrelor ce atestă voturile valabil exprimate obţinute de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi, mai arată BEC”.
Sursa foto: Facebook PNL Sector 5
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii