G4Media.ro

Cristian Litan, prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, propus de PLUS pentru…

Foto: captura youtube.com

Cristian Litan, prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, propus de PLUS pentru funcția de secretar de stat pentru cercetare în noul Minister al Cercetării, Inovării și Digitalizării

Cristian Litan, conferențiar universitar, cercetător și unul dintre prorectorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj, este persoana propusă de PLUS pentru postul de secretar de stat pentru cercetare în noul Minister al Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de ministrul Ciprian Teleman, la rândul lui reprezetant USR PLUS în noul guvern. Ciprian Teleman a confirmat, vineri seara, pentru Edupedu.ro această informație, vehiculată inițial, în presa clujeană, de reprezentanți locali și centrali ai partidului.

Conf. Univ. dr. Cristian Litan, în vârstă de 43 de ani, prorector UBB, desfășoară activități de cercetare și predare în statistică, econometrie, microeconomie și economie publică în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – Departamentul de Statistică, Previziuni, Matematică, potrivit propriului CV.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: captura youtube.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. My 2 cents: ce-ar fi sa mai luam o pauza de la Cercetare si Inovare și sa tragem tare 3 ani pe Digitalizare?
    Asa alocam de cele mai multe ori aiurea banii, ramanem fara ei si fara Digitalizare care pare lasata la urma…
    Ce tristi… oameni noi cu proceduri vechi

    • Ce trist personaj esti, Dragos…. Te exprimi ca majoritatea scribilor de pe aici, care habar n-au ce-s subiectele comentate, dar scriu ! Tu stii ce inseamna cercetarea in lume si apoi…in tara…? Documenteaza-te, personaj pseudo-inteligent, si afla mai multe, inainte sa scrii, prima concluzie fiind : digitalizarea pe care tu o exprimi cu majuscula, este rezultatul unor studii de cercetare…! Stiai…?

    • Sa nu uitam de Blockchain … fara el nu putem certifica, prin teste de laborator, ca un produs e conform sau nu. Intrebarea e: testele sunt in responsabilitatea celui care produce sau pentru a preveni introducerea junk-ului ar trebui sa fie dublare de catre firmele aflate in coordonarea ministerului economiei: ASRO, RENAR, BRML, ANPC…

    • @Ionut64 sa nu uitam ca TOTI cercetatorii romani au plecam din tara pentru ca isi iroseau potentialul aici.
      Au mai ramas niste urme… urmasi de-ai ceauseascai

    • Imi cer scuze pentru unele litere plasate gresit. Daca G4 practica „mis-typing”-ul nu vad de ce mi-as bate eu capul sa recitesc …

    • @Ionut, softul de previziuni e scris deja… dar putem sa ne prefacem ca studiem la nesfarsit „problema”. De datele publice, rezultat al digitalizarii avem nevoie… tu nu ai auzit ca nimeni nu stie câți angajati are statul si ce fac toata ziua prin birouri? Bine… acum lucreaza si ei de acasa 🙂

  2. Personajul a urmat cursurile de licenta intre 1995 si 2000, incepandu-le la varsta de 28 de ani(nascut 1977).

    Pana la 28 de ani cu ce s-o fi ocupat? Astia cu studii facute tarziu sunt de obicei niste impostori dornici de parvenire. I s-au deschis mintile subit la 28 de ani? A fost retardat intelectual pana la varsta asta? Mai e si prorector!

    Chiar nu pot fi gasiti oameni care-si fac studiile imediat dupa terminarea liceului, la varsta potrivita? Multi pameni politici occidentali fac parte din clasa inteligentilor precoce, cu studii terminate mai devreme(mai multi ani absolviti in perioade mai scurte) la universitati cu mult deasupra celor din Romania. In general facultatile de profil economic din Romania sunt niste prapadiote fabrici de diplome. Domeniul e plin de impostori si indivizi cu mentalitati comuniste.

    • Tu ai vazut cum arata un curs la materia „Departamentul de Statistică, Previziuni, Matematică”. Nimeni nu intelege ce e acolo, par sa fie doar niste corelari de tocat bani. Dupa cum s-a spus softurile exista deja… nu e ca si cum trebuie sa-l rescriem in era open source.

    • 2000 – 1977 = 23

    • 1995 – 1977 = 18 ani (vârsta la care a început facultatea).

  3. Cercetăm, Inovăm si in timpul asta altii ne-o trag pe la spa te pentru ca nu exista evidente care sa poata dovedi in fata unui Judecator ca cineva nu si-au facut treaba. Sau daca e nevoie de ele acele evidente sunt produse pe loc… asta e lipsa Digitalizarii

  4. Stii cum se spune: mai bine ai face ceva util ție… cu alte cuvinte sa te gandesti la tine si la ai tăi… bani sunt, gârlă… cel mai usor, pentru multi, e sa cercetezi fara sa remarci ca societatea se prabuseste in jurul tau…

  5. Greu cu matematica Demos. Din 1977 pana în 1995 sunt 18 ani. A intrat la facultate când a terminat liceul.

    • Scuze multiple! M-am enervat citind CV-ul si am definit adunarea astfel: a(+)b=a+b-10. Unde semnul (+) reprezinta operatia de pseudoadunare a numerelor intregi, definita de mine, iar semnul + reprezinta operatia traditionala de adunare a numerelor intregi.

      A propos, cine este elementul neutru(elementul nul) pentru operatia (+) si cine este opusul numarului intreg a in raport cu operatia de pseudoadunare definita mai sus? Cine raspunde corect, garantat stie mai multa matematica decat specimenul Litan, care chipurile publica si in jurnale de matematica( intr-adevar, din cele slabe…dar totusi…).

      M-a enervat partea de cv care contine „articole selectate” din opera stimabilului!

      https://journalofinequalitiesandapplications.springeropen.com/articles/10.1155/2010/329378

      https://link.springer.com/article/10.1186/1029-242X-2011-138

      Sunt link-uri catre 2 articole ale personajului.

      1. Nu au ce sa caute aceste articole intr-un jurnal matematic de inegalitati.(presupunem deci ca au fost publicate prin metoda avem prieteni printre referenti si printre cei din board-ul revistei) Lasand la o parte ca e intr-un jurnal springeropen(open access), unde se publica cu taxa….nu mai stiu cat…..ceva intre 600 si 1000 euro per articol. Si editorul sef vrea sa castige cat mai mult….nu conteaza ce se publica.

      2. Matematica utilizata este elementara in sensul ca se invata la curs, nu aduce nimic nou. In jurnalele de matematica in mod normal publici daca aduci un aport de noutate.

      3. Afirm ca o buna parte din chestiunile matematice aparute in al doilea articol(primul e nul ca valoare) sunt total necunoscute autorului numit Litan.

      Apreciez faptul ca Litan e membru PLUS, dar tendinta de impostura ma face sa cred ca era mai potrivit sa fie membru PSD.

      Cazul Litan este specific ultimilor 30 de ani, in care partidele fara comportament comunist nu au putut performa la guvernare din cauza multor impostori dornici de parvenire aparuti in randurile lor! Tot ceea ce-mi doresc este ca aceasta guvernare sa performeze, astfel incat poate se reuseste sa fie scos din parlament PSD for ever si sa nu mai apara imbecili gen AUR in parlament. Asta e tot!

  6. pai sa-i spuneti la ce ghiseu sa depuna cererile pentru fonduri UE. 15% plateste statul, nu?

  7. Il cunosc personal pe Cristi, este o alegere excelenta. Am vazut ceva aberatii mai sus gen ca nu si-a facut studiile fix dupa liceu. Mai greu cu matematica la cel cu comentariul, probabil vorbeste din proprie experienta. Mai vad si analisti ce deduc tot felul de adevaruri absolute din whatever. Daca i-ai pune pe acesti analisti sa isi asume un astfel de rol ar da bir cu fugitii. Ei sunt speciali.

    Cristi bifeaza toate criteriile pe care le vad necesare intr-un om politic ce este in primul rand interesat sa faca bine pentru altii. A fost in top la liceu si universitate, este integru, smart, chiar vrea sa schimbe ceva. Realizeaza ca alegerea acestui post vine cu sacrificii personale, inclusiv sa primeasca pareri si mizerii de comentarii de la cei ce le stiu pe toate. Putina ratiune si sustinere pentru acest gen de oameni nu strica.

    • Oamenilor „buni” li se da un „os de ros” iar smecherii fura cu sacul. Fondurile, desigur.
      Daca e asa de bun sa nu se lase inhamat la o munca ușoară. Ce naiba sa mai cercetezi? Pune mana si rezolva problemele evidente: lenea omului care nu munceste desi primeste salariu lunar

  8. Poate arunca o privire si peste Excelurile in care sunt pastrate evidentele banilor alocati pe diferite proiecte cu fonduri UE. Nu a fost nimeni dispus sa le puna o baza de date la dispozitie si o interfata, nu? Greseala umana acopera cel mai usor furtul.
    Sa vada acolo Copy/Paste de proiecte dintr-un județ copiate cu tot cu numele orașului si alocate altui județ. Oamenii ăia care administreaza acele alocari iau SPOR la salariu, pentru ce… pentru ca se faca de răs? Că inca mai folosesc pixul si foaia sa țina evidențe contabile complexe?

  9. Ne intoarcem la epoca Basescu „Petrov”, in care lumina venea numai de la Cluj.