G4Media.ro

Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase Timișoara: Vedem că a început…

sursa foto: Facebook\ Spitalul Victor Babes Timisoara

Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase Timișoara: Vedem că a început al treilea val al epidemiei și sunt tot mai multe forme severe de boală la pacienții tineri, semn că virusul a suferit mutații

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la Digi24, că a început al treilea val al epidemiei și sunt tot mai multe forme severe de boală la pacienții tineri, semn că virusul a suferit mutații.

Cristian Oancea a precizat că, după un an de pandemie, medicii sunt epuizați în primul rând psiho-emoțional și apoi fizic.

„Și vedem că a început al treilea val. Sperăm să nu aibă recrudescența celui de-al doilea”, a adăugat managerul spitalului de boli infecțioase Timișoara.

Acesta a precizat că, în ultima perioadă, sunt tot mai mulți pacienți tineri, de 30-40 de ani, care au „forme fulminante, agresive ale bolii, semn că virusul a suferit mutații”. Cristian Oancea a precizat că oamenii care au simptome trebuie să meargă la spital, pentru că dacă se intervine la timp pot fi vindecați.

„Prudența și solidaritatea trebuie să ne definească în continuare”, a mai spus medicul.

Citește și

GRAFIC Al treilea val? Analiză comparativă pe zile: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săptămână cu 22,93% față de săptămâna precedentă. Peste 3.000 de infectări în plus au fost confirmate

sursa foto: Facebook / Spitalul Victor Babeș Timișoara

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. 😱😱😱

  2. Etete, invie iar asta, trebuie ca a suferit mult saracu’.
    De ce nu-ti publici descoperirile doctore, poate iei Nobelul?

  3. S a trezit epidemiologul!
    Cand se murea de infectii nosocomiale unde erai?
    Nu stiati cum sa le ascundeti!
    Va e frica sa nu fiti prea extenuati?
    Faceti va treaba si nu ne mai amestecati cu voi!
    Fiecare trebuie sa fie responsabil!
    Va place sa apareti la tv si sa ne speriati!
    Rusine!

  4. Ce simptome, șefule? Lipsa mirosului/gustului? Poate amigdalita de la masca. Veruci? Crestere in greutate? Hipotermie (35,7°C) in mod constant?

    Cand va suna pacientii confirmați covid (cu comorbiditati cunoscute, sub tratament – diabetici, cardiaci), izolați la domiciliu, ca le e rău si au fâlfâieli in piept, trimiteți echipaj fara medic care declara glorios ca nu e nimic. Si, daca le mai e rau, sa mai sune la ambulanta. Ca apoi sa fie amenințări că vor primi amenda pentru deranjului serviciului de dispecerat cu probleme inexistente.