G4Media.ro

Cristian Pîrvulesu despre cazul Bulai: Zvonuri au existat, dar erau foarte vagi

foto: Cristian Pîrvulescu, sursa: INQUAM Photos\ Octav Ganea

Cristian Pîrvulesu despre cazul Bulai: Zvonuri au existat, dar erau foarte vagi

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a declarat marţi, înainte de a fi audiat la Parchet, că au existat zvonuri despre „limbajul” folosit de Alfred Bulai faţă de studenţi, dar erau foarte vagi şi „nici pe departe” de tipul celor care au apărut ulterior în mărturiile studentelor, transmite Agerpres.

Pîrvulescu a fost chemat să dea o declaraţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în calitate de martor, în dosarul în care este vizat profesorul Alfred Bulai pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

„Nu a existat nicio plângere formală în ceea ce priveşte situaţia domnului Bulai. (…) Nu ştiu dacă studentele vorbeau între ele, că nu vorbeau cu mine. Ce pot să spun sigur, este că zvonuri au existat. Nu au existat dovezi. Zvonurile nu erau nici pe departe de tipul celor care au apărut în mărturii. Ele erau foarte vagi. (…) Nu au existat niciodată sesizări formale. Dacă Parchetul le-a căutat, cu siguranţă nu le-a găsit. În ceea ce priveşte discuţiile, au existat discuţii cu studenţii, dar niciodată nu au produs probe”, le-a spus Pîrvulescu jurnaliştilor.

El a afirmat că nu a avut nicio discuţie cu Alfred Bulai despre acele zvonuri şi a precizat că nu doreşte să detalieze despre „bârfele” care circulau în facultate, pentru a nu risca un proces în instanţă cu acesta.

„Nu aş face astfel de declaraţii şi o să înţelegeţi de ce. Domnul Bulai urmăreşte cu atenţie declaraţiile pe care le fac şi apoi va face o acţiune în justiţie împotriva SNSPA, aşa că trebuie să fim rezervaţi în declaraţiile pe care le facem”, a explicat Cristian Pîrvulescu.

Pîrvulescu a menţionat că a avut nişte discuţii, pe care decanul le face periodic cu studenţii, „pentru a înţelege care sunt problemele din facultate”.

„Erau referitoare la ceea ce spuneau şi colegii mei în scrisoarea de acum trei săptămâni referitoare la limbaj. Avea (Alfred Bulai – n.r.) un limbaj care la Facultatea de Ştiinţe Politice de la SNSPA era puţin ieşit din comun. (…) Era sexist, era homofob, cam astea erau reproducerile pe care le-au făcut (studenţii – n.r.), dar astea erau cât se poate de vagi în discuţia pe care am avut-o. (…) Zvonurile erau de pe vremea când era la Universitatea Bucureşti, aţi văzut că sunt profesori care vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo, doar că nu era vorba în mod necesar de hărţuire sexuală, care pe vremea aia nici nu era definită”, a indicat Pîrvulescu.

Trei percheziţii au fost efectuate marţi de poliţişti în Capitală, într-un dosar penal în care este vizat profesorul Alfred Bulai, fost cadru didactic la SNSPA, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Percheziţiile domiciliare au fost făcute la sediul SNSPA, situat în Bucureşti, Sector 1, bd. Expoziţiei, nr. 30A; la sediul SNSPA, situat în Bucureşti, Sector 6, str. Povernei, nr. 6 şi la Centrul Internaţional de Conferinţe Batiştei (CIC) – „Hotel SNSPA” situat în Bucureşti, Sector 2, str. Emanoil Bacaloglu nr. 2.

Procurorii efectuează cercetări in rem într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. nu pot sa nu ma gandesc cum le tinea trenele useliste lui ponta, antonescu & co. pe la toate emisiunile, de fiecare data cand il vad si-i aud numele. iar cu asa decani si profesori nu vreau sa gandesc ce iese pe portile alea.

  2. … „nu era vorba în mod necesar de hărţuire sexuală, care pe vremea aia nici nu era definită – a indicat Pîrvulescu”
    Nu stiu ce vorbeste Parvulescu, dar ar fi bine ca baza de plecare in discutiile astea sa fie macar urmatoarea informatie:
    De fapt, hartuirea sexuala este definita in Codul penal din România inca din ianuarie 2002 (Legea 61/2002, articolul 203^1)
    Au inceput sa faca si astia cu hartuirea cum fac si ailalti, cei cu plagiatele: ca nu existau „reguli de citare”

    • Daaa… erau zvonuri dintr-alea care-i dadeau personajului o aura de virilitate, care celorlalti le inspira un oarece respect…

  3. În cazul lui Pieleanu au fost mult mai accentuate.