Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR: Masa de Paște este mai scumpă în medie cu aproape un sfert față de anul trecut / Cele mai mari scumpiri, la zahăr – 61%, unt – 38% și ouă – 34%
Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României afirmă că masa de Paște este mai scumpă în medie cu aproape un sfert față de anul trecut, iar cele mai mari scumpiri se înregistrează la zahăr – 61%, unt – 38% și ouă – 34%.
Masa de Paște este mai scumpă în medie cu aproape un sfert (21.6%) față de anul trecut. Atât mărfurile nealimentare cât și serviciile au avansat cu aproape 11% în martie 2023 față de martie 2022, în timp ce rata anuală a inflației a scăzut ușor la valoarea de 14.5%.
Vom plăti mai mult pentru alimentele pe care le consumăm de obicei cu ocazia sărbătorilor de Paște: zahărul este în continuare alimentul care s-a scumpit cel mai mult, cu 61% față de luna martie 2022, urmat de produsele lactate, unde o creștere importantă a avut-o untul, 38%. Nu există masă de Paște fără ouă, pe care le găsim tot printre cele mai scumpe alimente, înregistrând o majorare de preț cu 34%”, a scris Cristian Popa, joi, pe pagina sa de Facebook.
Acesta precizează că „partea bună este că am intrat pe un trend descendent al ratei anuale a inflației, care își va accelera scăderea în perioada următoare sub influența unor efecte de bază pronunțate și a corecțiilor cotațiilor unor mărfuri”.
„Dacă Banca Națională a României nu lua măsuri, ar fi fost mult mai rău”, subliniază Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii