Criză de personal în HORECA: În Sibiu, bucătarii se angajează cu primă de instalare / ”Cei buni sunt deja luați sau plecați dincolo”
Proprietarii restaurantelor din Municipiul Sibiu caută personal, în unele cazuri au chiar și câteva sute de posturi fiind disponibile, însă foarte puțini candidați se prezintă la concursuri, scrie Turnul Sfatului.
Se caută oameni în alte județe, iar pentru a-i convinge să se angajeze, în cazul bucătarilor, sunt promise și prime de angajare.
„Nu se mai prezintă nimeni la interviuri. S-au dus să lucreze sezonier și noi aici am rămas descoperiți. Suntem la limită cu personalul în acest moment. Noi oferim minimul pe economie pentru ospătari, însă veniturile cresc cu bacșișul la ei. În ceea ce privește bucătarii, sunt plătiți cu 3500-4000 de lei”, spune patronul unui restaurant din oraș.
„Hai să trăiești și să muncești în Sibiu! Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!” – este anunțul postat de un alt restaurant, în urmă cu două zile.
O primă de instalare de 2.000 de lei, salariu de 3000-4000 de lei pentru un bucătar și cu alți o mie, două mii de lei în plus pentru un bucătar șef, sunt onorariile anunțate de restaurantul sibian. Un spălător de vase primește 2500 de lei.
sursa foto: Facebook/ Primăria Sibiu
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii