G4Media.ro

Criza forței de muncă în Marea Britanie după Brexit: Cererile din partea…

Sursa Foto: Deutsche Welle

Criza forței de muncă în Marea Britanie după Brexit: Cererile din partea muncitorilor din UE au scăzut cu până la 41 la sută/ Industria hotelieră, cea mai afectată

Platforma de căutare a unui loc de muncă din Marea Britanie a înregistrat o scădere cu 36% a cererilor din partea persoanelor din Uniunea Europeană. A ajuns chiar la 41% pentru unele locuri de muncă cu salarii reduse. Ceea ce creează o criză de forță de muncă dincolo de Canalul Mânecii.

Va cauza Brexitul o penurie de forță de muncă și va diminua relansarea economică din Marea Britanie? Iată ce sugerează un studiu realizat de Indeed și publicat joi. Potrivit platformei de căutare a unui loc de muncă pe internet, numărul de cereri din partea solicitanților de locuri de muncă membri UE pentru o funcție în Marea Britanie a scăzut cu 36% în luna mai, comparativ cu nivelul mediu din 2019.

Potrivit „The Guardian”, care transmite aceste date, locurile de muncă cu salarii reduse din industria hotelieră, sectorul sănătății și logistică au înregistrat cele mai semnificative scăderi (41%). Influența Brexitului este confirmată de faptul că cercetările din țări din afara Uniunii Europene, precum cea din Irlanda – unde cetățenii își păstrează dreptul de a trăi și de a lucra în Regatul Unit – nu au scăzut decât cu 1%.

Tot mai multe posturi vacante

Cotidianul britanic raportează că numărul de posturi vacante a crescut de la redeschiderea centrelor de recepție și a punctelor de vânzare cu amănuntul în urma relaxării treptate a măsurilor sanitare. Această lipsă de forță de muncă ar putea încetini redresarea și ar putea crea inflație, avertizează oamenii de afaceri. Companiile sunt într-adevăr forțate să crească salariile pentru a atrage recruți.

Potrivit studiilor efectuate pentru guvern, cifrele oficiale de pe piața muncii din Marea Britanie nu au arătat o creștere excepțională a nivelurilor salariale în 2021. Dar se ridică voci printre antreprenori care solicită guvernului să pună în aplicare un program de vize de lucru pentru europeni.

Potrivit unui studiu realizat la începutul acestui an de Centrul de Excelență al Statisticilor Economice al Oficiului pentru Statistică Națională, institutul național de statistică britanic, 1,3 milioane de lucrători străini au părăsit țara de la începutul pandemiei. Numai orașul Londra a pierdut 8% din populație, adică 700.000 de lucrători din statele UE.

Sursa: Les Echos/ Rador/ Traducerea: Ruxana Lambru

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Iar eu nu cred că ar fi o catastrofă ca in Românica, după 30 de ani, sa avem niște Certificate de Revoluționar anulate, iar posesorii să intre in „Lista cu Prospături” a lui nea Alifie…

  2. normal ca sunt posturi vacante. englezii s-au smecherit si vor doar posturile bine platite. dar cineva trebuie sa faca si treburile mai simple si mai prost platite, ca nu merge fara (inca). tot ei insa au blocat acest potential. acum sa nu vaite.

  3. Lasati bajetzi ca va aducetzi niste lucratori din colonii, cu lamda, gama etc la pachet.

  4. Pai nu au votat ei Brexit ca să nu mai vina muncitorul roman sau polonez sa le ia lor locul de munca? Acum sunt locuri libere, sa angajeze britanici. Sunt salarii prea mici? Sa mărească salariile. Măresc salariile și cresc preturile? Sa mărească și preturile. Nu mai sunt competitivi? Ghinion. Alta data sa gândească înainte sa voteze.

  5. Așa e când votezi Brexit și îi dai afară p-ăia care mai munceau pe-acolo, dar ții în brațe scursuri din Paki și Bangladesh care-ți violează copii de 11-14 ani. La mai multe, mare imperiu!

  6. Gud lac, UK, esti pe barba ta acum…
    Mai spalati-va si singuri wc-urile.

  7. Pai tinta lor initiala era sa aduca ieftineala din fostele colonii, oameni umili si muncitori si care nu stiu sa isi ceara drepturile. In plus nu ar mai fi fost nici sub umbrela UE sa aibe cui se plange ca nu se respecta drepturile de munca decente si osihna + concediu platit,.. sau sa nu mai apara la job ca s-au suit in cashcarabete si au plecat pe Jermanik. Le-a dat Covidul planurile peste cap insa . Cand se vor ridica restrictiile de calatorie vor veni si barjele de sclavi, sa nu ne grabim sa le plangem de mila britsilor. Tinta lor e simpla: milionarii din Asia si sclavetii tot de pe acolo pentru muncile de jos.

  8. Cu cine sa munceasca. Cu indieni cu pakistani astia stau doar pe benefici si invartesc tot felul de afaceri la negru. Iar englezi puri alti puturosi stau la fel pe benefici sau vor doar locuri de munca unde se plateste 25 pe ora . Nu ca romani si polonezi de baga la depozit de le sare smaltu pe 8.65 pe ora asta e minimul pe economie aici in uk

  9. pe strada mea nu s-a intors nimeni din uk, toti au luat rezidenta.iar the guardian e un ziar laburist, adica de opozitie.

  10. Ce il deranja cel mai mult pe guvernul britanic este ca noi Est Europenii salvam banii si ii trimitem in Tara, ori lor britanicilor nu le place asta. Ei vor ca tu sa stai acolo si sa cheltui banii acolo la ei, rate case masini… etc etc… NU mai spun ca nu le place oame ii isteti ca nui pot controla, vor maimute si maronii

  11. nu s-a intors nimeni din uk in Romania, dar posibilitati de plecare sunt si in alte tari Europene pentru cei ce vor si pot.