G4Media.ro

Criza personalului din sănătate: Consiliul Județean Brăila oferă locuințe de serviciu pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Criza personalului din sănătate: Consiliul Județean Brăila oferă locuințe de serviciu pentru medicii tineri care vin să lucreze la spitalele de urgență și de pneumoftiziologie

Consiliul Judeţean (CJ) Brăila încearcă să atragă medici tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), unde există un deficit de doctori de 35%, prin oferirea de apartamente de serviciu celor care vor încheia contract pe perioadă nedeterminată cu spitalul, a informat, miercuri, preşedintele CJ, Francisk Chiriac, citat de Agerpres.

„Avem în Brăila un bloc de locuinţe construit prin ANL şi destinat tinerilor medici care vin să profeseze în judeţul Brăila. În ultima şedinţă de CJ am aprobat zece astfel de cereri venite din partea medicilor. În prezent, mai avem zece apartamente disponibile, din totalul de 32. Avem mare nevoie de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Cele mai deficitare sunt specializările UPU, unde lipsesc peste 10 medici, Radiologie, Medicină Internă, Cardiologie. Avem cerere la ANL pentru realizarea încă unui bloc de locuinţe pentru medici, cu 16 apartamente”, a declarat Chiriac.

Preşedintele CJ Brăila a precizat că, prin transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila în spital clinic, unitatea spitalicească din Brăila va avea posibilitatea să angajeze mai repede resursa umană.

„Împreună cu Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii ‘Dunărea de Jos’ Galaţi, am făcut cerere la Ministerul Sănătăţii să ni se aprobe înfiinţarea a trei secţii clinice în cadrul Spitalului Judeţean, respectiv Chirurgie Generală, Medicină Internă şi Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reparatorie. Când va veni ordinul de ministru cu cele trei secţii clinice, automat noi vom schimba denumirea spitalului în spital clinic judeţean de urgenţă. Aşteptăm ordinul de semnare pentru celelalte două secţii, pentru că una, cea de Chirurgie Generală, este deja aprobată la Ministerul Sănătăţii. Prin spitalul clinic, avem posibilitatea să angajăm mai repede resursa umană. Plus că, dacă va deveni spital clinic, automat vor veni rezidenţi de an mare şi sperăm că unii dintre ei vor rămâne în Spitalul Judeţean Brăila”, a explicat Chiriac.

Pentru a primi o locuinţă de serviciu, medicii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, între care să aibă vârsta până în 35 ani, titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţ, soţie, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila şi să îşi desfăşoare activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă sau în Spitalul de Pneumoftiziologie.

Conform regulamentului aprobat de consilierii judeţeni, cererile privind repartizarea de locuinţe pentru medici se înregistrează în ordinea primirii acestora şi se analizează de către Comisia Socială, contractele de închiriere fiind încheiate pe 5 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului la solicitarea beneficiarului.

Lucrările la blocul destinat tinerilor medici au fost finalizate în 2019 şi au costat peste 2,7 milioane de lei, banii fiind asiguraţi de Agenţia Naţională de Locuinţe.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. SE PREGATESC OARE LEGI PENTRU CA NUMENKLATURA SA SE TRATEZE IN STRAINATATE PE BANII contrbuabililor ?

  2. o solutie de bun simt este ca cei care termina medicina la stat sa nu paraseasca sistemul pina nu sint amortizate cheltuielile de scolarizare

    • Iti dau doua numere:. Unu, UMF Galati factureaza studentii arabeti cu 4000 de euro pe ani. Iar doi, la absolvire, spitalele germane ii angajeaza pe acesti arabeti cu 4000 de euro pe luna.