G4Media.ro

Cseke Attila: De luni, 5 decembrie, pot fi accesate 247,5 milioane de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cseke Attila: De luni, 5 decembrie, pot fi accesate 247,5 milioane de euro din PNRR pentru traseele cicloturistice

Autorităţile publice locale şi centrale vor putea accesa, începând de luni, fonduri pentru amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a aprobat şi a trimis spre publicare, în Monitorul Oficial al României, Ghidul solicitantului pentru proiectele finanţate prin Investiţia I.4 din Componenta 11 – Turism şi cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), relatează news.ro

”Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creşterii accesibilităţii zonelor turistice. În acest scop, traseele vor fi amenajate pe digurile de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă, în zonele protejate şi pe drumurile publice cu trafic redus, valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu şi peisaj natural şi cultural”, a transmis, marţi seară, MInisterul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului Cseke Attila, traseele de cicloturism vor permite României să participe şi să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale.

”Astfel, se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a subliniat ministrul Cseke Attila.

 Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau în mod individual de către Ministerul Mediului, pentru digurile administrate de ANAR.

Astfel, pentru proiectele depuse în parteneriat, sunt eligibile traseele care traversează minimum 3 judeţe, sunt continue pe o lungime de minimum 150 km (axă principală), de la axa principală propusă putându-se realiza conexiuni secundare către obiectivele turistice-culturale pe o rază de maximum 10 km.

Pentru proiectele depuse individual de către MMAP pentru digurile de protecţie, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minimum 10 km şi traversează teritoriul a cel puţin două UAT-uri din categoria comune, oraşe sau/şi municipii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Ati vorbit si cu Romsilva ca ultima data era interzis accesul in paduri, sau merg pe autostrada sa scapam de cicloturisti.

  2. Bani pentru baronii locali. Să sperăm că se vor face ceva trasee cu adevărat practicabile și gândite în zone cu flux mare. Să nu ne trezim cu bani îngropați și un ciclist pe an…

  3. APA SÂMBETEI

  4. Vai de capul lor. Sunt orașe, municipii, care nu au rasteluri pt biciclete, nu au toalete pt zonele cu piste de biciclete, nu au amenajate străzi și treceri pt bicicliști.
    Dar vor să facă trasee montane. Încurajați mersul pe bicicletă în oraș, nu pe munte! Mai reduceri poluarea.
    Sunt trenuri in care nu te poți urca cu bicicleta! Sunt gări cu peronul atât de jos, că nu te poți urca singur in tren, darămite cu bicicleta.

  5. & De reamintit și că banii din îndatorare au ca sursă și ca efect, „coltulcolectionarului.ro/articol/10-picturi-nuduri-care-au-schimbat-istoria-artei” , etc., ?

  6. Piste de biciclete si biscuiti si borduri pentru trotuare! Cam la asta se rezuma faimosul PNRR!

  7. Asta era problema !

  8. Țara arde și UDMR se piaptănă!

  9. astea ne lipsesc noua?!?! penibili! bani pentru buzunarul borfasilor care conduc tara asta!

  10. Toti banii care sunt administrati de autoritati (cum se intampla si cu banii astia) nu sunt decat furaciuni din buzunarul nostru.

  11. Noi saraci si ei bogati. Blestem de mii de ani.