G4Media.ro

Cseke Attila: Nu există în bugetul Ministerului Dezvoltării fonduri pentru dotarea centrelor…

Ministrul dezvoltării

Cseke Attila: Nu există în bugetul Ministerului Dezvoltării fonduri pentru dotarea centrelor de vaccinare

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat, marţi seară, că nu are în bugetul ministerului prevăzute fonduri pentru o eventuală finanţare a organizării centrelor locale de vaccinare anti-COVID-19, pentru că nu există bugetul aprobat pe 2021.

Cseke Attila s-a referit la declaraţie ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a afirmat că „Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) este un partener instituţional care discută direct cu autorităţile publice locale atunci când există o nevoie de finanţare la nivel local şi că este unul dintre ministerele avizatoare în cazul ordonanţei privind organizarea centrelor de vaccinare”.

„Cred că domnul ministru Voiculescu a avut aici o eroare de comunicare, pentru că acele sume de care dânsul a vorbit nu există la Ministerul Dezvoltării în prezent dintr-un motiv foarte simplu: nu avem Legea bugetului de stat aprobată. Cheltuieli cu această destinaţie de vaccinare, în mod logic, nu puteau fi prevăzute anul trecut, pentru că anul trecut în ianuarie nu eram în această situaţie de pandemie”, a spus ministrul Dezvoltării, într-o emisiune la B1 TV, citat de Agerpres.

El a adăugat că MDLPA, „în ultimele două zile, a dat mai multe soluţii de îmbunătăţire a acestui proiect de ordonanţă de urgenţă”.

„Noi avem suportul de specialitate pe partea de administraţie cu care putem să venim să ajutăm şi vom ajuta întotdeauna orice act normativ al Guvernului pe partea de administraţie. În ceea ce priveşte bugetarea acestor activităţi, şi aici un dialog întotdeauna este absolut necesar şi nu aş vrea să mă pronunţ în locul iniţiatorului, pentru că până la urmă Ministerul Sănătăţii este iniţiatorul acestei ordonanţe de urgenţă, dar este cert că la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în bugetul actual, care este 1/12 din bugetul anului trecut – aceasta este Legea finanţelor publice -, nu există titluri, capitole legate de finanţări pe campanie COVID sau vaccinare, pentru că pur şi simplu anul trecut nu au existat”, a afirmat Cseke Attila.

Potrivit acestuia, se caută soluţii pentru ca finanţarea dotării centrelor de vaccinare să se facă cu fonduri de la Bucureşti, pentru a nu fi acoperite de autorităţile locale.

„Autorităţile locale trebuie să aibă siguranţa că aceste cheltuieli  vin din partea statului, pentru că nu sunt cheltuieli puţine, mai ales cu dotarea acestor cabinete, pentru că vorbim de ceva nou, nu vorbim de ceea ce există şi putem să relocăm”, a precizat ministrul.

El a subliniat că în cazul centrelor de vaccinare din interiorul spitalelor finanţarea se face de la bugetul de stat prin transfer la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, având în vedere că şi medicii sunt plătiţi astfel, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Guvernul României

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Dacă Cîțu ar fi făcut Bugetul anul trecut, acum ați fi avut!

  2. Niște nemernici toți

    • Sunt nemernici dar ungurul are dreptate: cine putea ghici în stele de vaccinări?
      Doar că bani există: se pot lua de la salarii!

  3. Bani? De la fondul de salarii al bugetarilor! UITE BANII! CĂKĂLĂU, MĂRIA TA!

  4. Da ti afara din milioanele de angajati de la stat. Multi plimba hartii sau isi taie unghiile in timpul programului la stat.

    In plus se dau zeci de mii de euro spagi ca sa te angajezi la stat, pt ca salariile sunt exorbitanre in functiile de conducere.

  5. Nici n-ar trebui sa fie … ar trebui sa fie la Ministerul Sanatatii…cei care ar trebui sa fie implicati ar fi medicii de familie si institutiile de sanatate publica ;daca banii merg la „Dezvoltare”va fi cum e cu soselele,autostrazile etc-adica… „afaceri”(pentru „noi”si „ai nostri”)