G4Media.ro

CSM discută luni dacă o suspendă pe judecătoarea care a înlocuit arestul…

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

CSM discută luni dacă o suspendă pe judecătoarea care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate, cu o motivare aiuritoare

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, la cererea preşedintelui forului, Bogdan Mateescu, a programat pe 22 februarie o discuție privind suspendarea din magistratură a judecătoarei Cristina Coarnă din Brăila până la un rezultat final al cercetării disciplinare declanșate de Inspecţia Judiciară împotriva acesteia.

Este vorba despre judecătoarea care a motivat în termeni bizari o decizie prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni – potrivit motivării deciziei Tribunalului Brăila din 23 decembrie 2020, care a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv.

„Cu titlul de exemplu, instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…). Detalii pe larg aici.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în urmă cu câteva zile, imediat după apariția articolului.

Inspecţia Judiciară a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind instrumentarea unei cauze de la Judecătoria Brăila şi s-a decis sesizarea din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare”, a declarat pentru G4media.ro Alin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, referitor la cazul judecătoarei Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila.

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Cum sa o suspende? In Romania, statul ajuta violatorii, nu de asta am avut recurs compensatoriu?

  2. Gruparea CSM a fraternizat cu umbrela crimei organizate romanesti SIIJ.

  3. Suspendată? Cred ca ar trebui verificată dacă are o diplomă valabilă, dacă are toate țiglele pe casă și apoi promovată! În presă. Sigur mai are ,, buleli” făcute în alte cauze. Și promovată și subiect de breaking news pe toate posturile. Că poate demisionează din meseria asta. Să se facă măicuță!

  4. Pai ce facem, CSM e noua inchiziția… Dacă nu le place soluția, vine inspecția judiciară și CSM-ul te suspenda ca și dat o soluție proasta..
    Bine și aia e tuta cu soluția, dar nu asta este calea

    • Chiar asa ! Solutia este absolut gresita iar motivarea e aproape de SF, dar asta nu inseamna ca judecatoarea a savarsit o abatere disciplinara !

      PS. Iar suspiciuni de coruptie nu sunt deocamdata !

  5. Trebuie data afara. Ce ar fi daca noi, poporul suveran pe care voi sinteti platiti sa ne serviti, am face o dezbatere sa dam sau sa nu dam foc csm? Cum va convine? Exista fapta, e incriminata pp in codul penal, victima e un minor- se merge clar pe pedeapsa maxima. Judecatorul e complice la o crima impotriva copiilor romaniei. Sper ca toti cei care sint implicati sa plateasca pretul max.

  6. https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ce-procedura-de-infringement-impotriva-romaniei-pentru-reducerea-emisiilor-industriale-in-aer-justitia-nu-a-aplicat-sanctiuni-1454252

    Judecatorii din Romania ?!
    Mare parte niste imbubati fuduli si corupti .
    Ei nu aplica sanctiuni pentru ca pactizeaza peste tot cu functionarii din toate institutiile publice si bugetare . Acopera ilegalitatile savirsite de lichelele si tilharii din toate institutiile bugetare ale tarii .
    Judecatorule ! Poti sa te infrupti din rodul muncii mele ( caci legea imbecila iti permite ) . Respectul meu nu il ai .

  7. Majoritatea judecătorilor sunt corupti și se consideră supraoameni. Politicienii care le-au acordat privilegii excesive sunt vinovați de acest lucru.