G4Media.ro

CSM îi apără reputația lui Horațiu Radu, fostul adjunct al Parchetului General,…

CSM îi apără reputația lui Horațiu Radu, fostul adjunct al Parchetului General, filat de paparazzi la un eveniment privat: Publicarea unor astfel de imagini poate inocula ideea că magistratul e lipsit de dreptul la viață privată

Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să îi apere reputația lui Horațiu Radu, fostul adjunct al Parchetului General, filat de paparazzi la un eveniment privat la care au mai participat un judecător și doi jurnaliști.

În decizia lor, inspectorii CSM arată că publicarea unor imagini cu magistrați filați în timpul liber inoculează ideea că procurorii și judecătorii nu pot beneficia de dreptul la viață privată:

”Publicarea unor astfel de imagini cu anexarea unor comentarii privitoare la participarea unor ”paranghelii” poate inocula cititorului ideea că magistratul ar fi lipsit de dreptul la viață privată, drept fundamental consacrat de CEDO (…)”, se arată în comunicat.

Procurorii CSM susțin că imaginile și informațiile au fost asociate și publicate în mod tendențios și neadevărat și că s-a promovat o teorie a complotului, publicându-se inclusiv detalii din toaletea localului:

”Deși evenimentul privat a avut loc după numirea de către președintele României a Procurorului general și a Procurorului șef al DIICOT, imaginile, faptele au fost prezentate tendențios și neadevărat, în sensul că a fost reluată teoria complotului lansată la data de 12.02.2020, iar pe platforma online www.evz.ro au fost prezentate aspecte desfășurate inclusiv în toaleta localului, fapt ce a atras o serie de comentarii tendențioase”.

Inspectorii consideră că termenii pe care o parte a jurnaliștilor i-au folosit în descrierea situației și a imaginilor sunt tendențioși și ofensatori și că nu depășeau inclusiv granița transmiterii unui mesaj critic sau a libertății de exprimare”

”Termenii utilizați în articolele publicate pentru desemnarea așa ziselor activități întreprinse de domnul procuror Răzvan Horațiu Radu pentru a fi numit în funcția de Procuror general al PÎCCJ ”coordonare, legături bolnăvicioase, conclucrând în secret, rețelele… sunt coordonate de magistrați, oameni din servicii, toți conlucrând în secret… lupte de gherile, acapararea justiției, ambițiosul, rețea de concepere și propagare, audieri formale, asociații obscure, ofițerii de informații etc”sunt tendențioși și ofensatori, neputându-se reține că s-ar încadra în doza de exagerare a limbajului artistic, nefiind în niciun caz necesari pentru transmiterea mesajului chiar critic al jurnalistului, depășind astfel limitele admisibile ale exercițiului dreptului la liberă exprimare, consacrat de art. 10 din Convenția europeană, fiind de natură a crea un prejudiciu legat de reputația profesională, imparțialitatea și independența domnului procuror”.

CSM a concluzionat că informațiile, așa cum au fost prezentate de câteva publicații din România, îl pot discredita profesional și moral pe procurorul Horațiu Radu și că pot crea suspiciuni în rândul oamenilor în privința soluțiilor pe care magistratul le-a dispus sau le va dispune în viitor:

”În raport de argumentele expuse, informațiile prezentate, așa cum au fost prezentate în extensă la secțiunea ”Situația de fapt reținută” pot avea drept consecință discreditarea profesională și morală a domnului procuror Răzvan Horațiu Radu, crearea unei suspiciuni în rândul opiniei publice cu privire la imparțialitatea și independența în dispunerea soluțiilor de către domnul procuror”, mai arată procurorii.

Context

Amintim că în luna februarie, doi magistrați și doi jurnaliști au fost urmăriți pas cu pas, filmați, înregistrați și intimidați de un veritabil serviciu secret paralel camuflat într-o divizie de paparazzi.

Postul de televiziune România TV controlat de fugarul Sebastian Ghiță, inculpat în mai multe dosare la DNA, a difuzat vineri seara imagini cu Horațiu Radu, procuror, ajunct interimar al Parchetului General, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii Alex Costache și Cosmin Savu în timp ce participau la un eveniment privat într-un restaurant din Centrul Capitalei.

Vezi aici înregistrarea difuzată de România TV
Imaginile au fost preluate rapid de publicațiile Gândul, deținut de Radu Budeanu, cercetat de DNA, și de EVZ, deținut de Dan Andronic, trimis în judecată de DNA, și prezentate drept ”dovada” unei pretinse conspirații împotriva noilor procurori șefi numiți joi de președintele Klaus Iohannis.

În realitate, cei patru sărbătoreau ziua de naștere a procurorului Horațiu Radu, după cum au declarat participanții la întâlnire pentru G4Media.ro.

Teoria pretinsei conspirații împotriva numirilor noilor procurori șefi a fost lansată de ziarul Gândul încă din data de 12 februarie și a fost preluată in extenso de postul de televiziune Antena 3, fondat de Dan Voiculescu, fost pușcăriaș condamnat definitiv în dosarul ICA pentru corupție.

Citește mai multe aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

  1. Individul este un jeg, un slugoi al ciumei rosii !

    • Te-a lovit COVID 19 peste urechi? Ai frustrari de carantina?

    • S-a dat ordin pe unitate, postacii PSD sa manjeasca victima slugilor lui Ghita.

    • mda. nu tot ce zboara se mananca. tipul e cu mari probleme. s-a afirmat in perioada PD-PNL mai pe scurt guvernul Tariceanu, sub motivul foarte solid ca fusese coleg de liceu cu… Monica Barlaeanu, la vremea respectiva iubita lui Bobby Paunescu, apropiat PD. Atentie, treaba era inainte ca PD sa devina PDL. ulterior, a inceput sa se dea bine pe langa PDL. si tot asa pe langa cine era la putere. marea lui calitate a fost dintotdeauna ascultatul pe la usi, fuga de munca (da, ca sa nu pateasca ceva cand sunt mize mari), si evident ciripitul.
      a facut pe victima in perioada USL, dar putin. la fel in perioada PSD guvernarea fantomelor lui Dragnea. tipul este o javra incompetenta, pe scurt.
      dar cu presa buna, pare-se.

  2. Jegosi corupti

  3. Ne basim in reputatia imbuibatilor astora!

  4. Ce paparazzi? Astea sunt operatiuni de securisti in toata regula. Cam cu astea par sa se ocupe serviciile in loc sa ne apere de Coronavirus si alti virusi.

  5. Simplu.Da ti in judecata si daune matetiale cat sa plateasca trei generatii.Banii castigati sa fie donati in scopuri caritabile.

  6. Viata privata a unui magistrat inseamna si chefuri cu jurnalisti independenti?

    • Dar jurnalistii independenti nu sunt oameni?

    • „Viata privata a unui magistrat inseamna si chefuri cu jurnalisti independenti?”

      Da.

    • si asta omule dece nu….si chefuri sa-faca-cu cine vrea el. votati… dati in judecata gli merdacea de paparazzi …sti cornuti….

  7. ATENTIE!!!

    In seara asta in Bucuresti avem iar poluare !!!

    ALO GARDA DE MEDIU!!! Acum repede cine ce arde?!?

  8. În primul rand un magistrat trebuie sa aibă o anumita conduita chiar și în viata privata, nu sa se ducă la bere cu toți coclenderii și sa danseze cha cha cu berea în mana, ca de aia au pensii și salarii de sute de milioane și au vieți în mana scarbele astea!

    • In primul rand, tu esti un postac PSD, tu o sugi la partid pentru o slujba de sluga la stat, tu nu esti in masura sa vorbesti de moralitate.

      In al doilea rand, iata-l pe unul din stapanii tai, gunoiule, in timp ce chefuia si injura diaspora, aceeasi diaspora care trimite miliarde in remitente in fiecare an, tinand tara asta mizerabila si nerecunoscatoare in viata: https://www.youtube.com/watch?v=lIhV8tXRMxI

      Banii tai nu vin de la PSD, ci vin de la oamenii care inca muncesc, aici in tara slugilor de partid.

      Pana cand? Nu stiu. Oarecum vreau sa plece toti oamenii muncitori, sa te mananci tu si cu restul PSDistilor intre voi, sa muriti intr-o bataie pe ultimul leu din tara.

    • De unde știi infectule ce fac eu, sau ești vreun coronavirusat din Italia care ștergea la fund bosorogi, ieși în piață sa aperi reputația gunoaielor de magisteri care se pisa pe tine cu salarii și penaii de mii de euro!

  9. Ce reputatie , poate avea un biped care distruge destine , fara a raspunde in vreun fel pentru faptele lui . Nu mai vorbesc ca este un hyperimbuibat .

    • Vad ca inca esti angajat la stat, dovada ca bugetarii sunt aceleasi gunoaie ca acum 30 de ani, doar cu alte coafuri si tocuri.

  10. sluga in solda gio psd.. ce reputatie ai tu jegule…?! bani multi si nemunciti.. pensii speciale..in rest .. chefuri…marș in curtea spitalelor la triaj de bolnavi..

  11. intotdeauna trebuie mers la principii, politicul nu tine loc de asa ceva…

    avem prin urmare o persoana care realizeaza un comportament

    si avem dupa aceea un spatiu..

    in mare, exista multe alte nuante ce trebuie luate in seama…lucrurile stau astfel..

    situatia 1. deci toate comportamentele care au legatura cu profesia care se realizeaza intr-un spatiu public, institutie, organizatie , supus unor reguli de conduita definite prin regulamente, legi etc. devin subiecte analiza, anchete…daca ele incalca respectivele reguli…ex. bataie intre un procuror si un judecator in sala de judecata; nu este cazul aici.

    situatia 2.toate comportamentele care nu au legatura cu activitatea profesionala si se desfasoara in spatii private..nu devin subiecte de analiza, anchete etc..viata amoroasa in dormitor a unui judecator…nu este cazul aici

    situatia 3.toate comportamentele care nu au legatura cu activitatea profesionala, dar se desfasoara intr-un spatiu public definit de reguli, regulamente cade sub incidenta respectivelor reguli, regulamente daca ele influenteaza, impieteaza activitatea din acea institutie, organizatie…exemplu, a face dragoste la munca cu secretara, in timpul pauzei de masa….nu este cazul aici

    situatia 4. daca exista comportamente care au legătura cu viata profesionala si se desfasoara in spatii privata, ei bine, aici este posibila o ancheta, o analiza, nu ca in cazul primei situatii, dar daca se considera ca intre activitatea profesionala si comportamentul in cauza exista o relatie, atunci nu trebuie sa ne mire anchete oficiale sau ziaristice..

    De altfel anuntul de la CSM vorbeste despre un judecator..

    Daca un judecator, procuror se intalneste in mod privat cu un interlop, ziarist, om de afaceri in afara programului si intr-un spatiu privat, ei bine, acolo este o problema!

    de la un anumit se considera ca persoanele publice nu pot realiza comportamente care sa nu aiba legatura cu viata profesionala, chiar daca ele se realizeaza in spatii private…..mai bine zis, este riscant sa se intampla asa ceva…

    e ca in cazul in care un mitropolit beat, ar fi fotografiat la un chef privat….

    aia de la csm stiu ceva carte, sau aplica reguli fara a le mai si gandi?

    un judecator intra in aceasta categorie…

  12. Ideea mi se pare total gresita. Adica daca ar fi aparut niste poze cu niste infractori care comiteau niste declicte, ziceau ca aia au dreptul la viata privata?

    • „Adica daca ar fi aparut niste poze cu niste infractori care comiteau niste declicte, ziceau ca aia au dreptul la viata privata?”

      Sărbătorirea unei zile de naștere este un delict ? Și dacă da – stabilit unde, cum, în ce limite ? De ce nu gândești ?

  13. !zava

    poate nu m-am facut eu bine inteles…

    nici un demnitar public nu va putea spune ca el este demnitar public doar de la orele 9,00 pana la orele 18,00 si dupa aceea nu mai este demnitar public!

    restaurantul este un spatiu public ce ofera loc pentru activitati private..restaurantul nu are acelasi statut cu casa personala a demnitarului public, care include vila si gradina..casa este un spatiu esentialmente privat

    ca atare orice va face un demnitar public intr-un spatiu public are legatura cu viata profesionala!

    daca domnul procuror ar fi vazut in restaurant jucant sah, la orele 18,01….si fotografia ar fi aparut in ziar..tot ar fi facut obiectul unui interes public..oare cine este sahistul?

    cu atat mai mult in cazul de fata, in care domnul procuror a fost vazut in compania unor oameni ale caror activitati au legatura cu activitatea unui demnitar public, intr-un spatiu public, cum este restaurantul!

    nu stiu sau nu vrea sa stie acest lucru domnul procuror?

    nu stie sau nu vrea sa stie acest lucru CSM_ul?

    pai daca la un fleac, astia ori nu stiu sa-l abordeze, ori nu vor sa respecte principii si reguli, ce putem sa ne asteptam la cazuri mai complicate?

    vai de capul nostru sa se ocupa astia de *noi*, amarastenii…

    eu accept sa mi sa spuna ca gresesc intr-un rationament, aratandu-mi-se unde…

    dar nu accept sa mi sa spuna ca am gresit pentru ca nu e bine ca rationam cu capul nostru, caci cu aceste spirite de esenta nazist-comunista nu am nici o treaba…

    atunci cand il criticam pe unul, de fapt acea critica este rezultatul unei dezbateri a sinelui cu sinele ..mai bine zis, ar trebui sa fie…

    in cazul in care o persoana este marcata de spiritul nazist-comunist acea dezbatere lipseste..si atunci foloseste pumnul in gura..

  14. Daca vor viata privata, sa renunte la meserie, sa treaca la sapa.
    Vor privilegii si intimitate pentru a le consuma ?

  15. Vai, ce tendentios.
    S-a vazut si la DNA Ploiesti, si in cazul Caracal, si la DNA Oradea ca procurorii sunt buni profesionsti, preocupati doar sa faca dreptate.
    Din cand in cand se mai aduna sa discute cum sa „inmoaie” niste judecatori, sau sa puna martori falsi, dar este dreptul lor la viata privata!!!

  16. !Roccass

    nu ati spus nimic despre desfiintarea sectiei aleia de investigare a magistratilor care sectie aduce mari prejudicii autonomiei actului de justitie!