G4Media.ro

Cu cât au scumpit cazările voucherele de vacanță

Foto: Pexels.com

Cu cât au scumpit cazările voucherele de vacanță

Preţurile la cazare în hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu 9% în acest an, faţă de 2018, şi cu 55% faţă de anul 2017, ca urmare a utilizării voucherelor de vacanţă, potrivit unei analize a portalului de rezervări Travelminit.ro, preluată de Agerpres.

„Tichetele de vacanţă au influenţat preţul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creştere de preţ de 55% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018 pentru o noapte pentru două persoane, iar pentru o familie creşterea este de 44% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018”, se arată în comunicat.

Printre cele mai scumpe destinaţii din România în 2019 se regăseşte Capitala, cu un preţ de aproximativ 300 de euro pe sejur, fiind urmată de litoralul românesc şi Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur.

De asemenea, staţiunile balneoclimaterice se află în topul celor mai scumpe destinaţii din România, cu un preţ de 240 de euro pe sejur, mediu trei nopţi. Activităţile specifice fiecărei zone au crescut preţurile sejururilor, unele pachete incluzând şi activităţi populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.

În topul celor mai scumpe tipuri de cazări se află apartamentele, care pot acomoda un număr mai mare de persoane, cu o medie de 227 de euro pe trei nopţi (76 euro pe noapte), pe locul doi situându-se hotelurile cu un preţ de aproximativ 204 euro pe trei nopţi (68 euro pe noapte). Pensiunile şi cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe trei nopţi (76 de euro pe noapte).

Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfăşoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, joi – duminică, iar numărul mediu de nopţi rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turişti este de 2-3 nopţi. Principalele destinaţii din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgărăşanul, staţiunile balneoclimaterice din Covasna şi Harghita, dar şi oraşe precum Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu.

În perioada dintre lunile septembrie – decembrie, turiştii îşi rezervă sejurul cu aproximativ o lună înainte.

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2019 de trei ori mai multe rezervări decât în aceeaşi perioadă a anului 2017 şi de două ori mai multe nopţi rezervate.

Aproape jumătate din numărul total al rezervărilor sunt făcute pentru perioade de 2-4 zile de vacanţă şi un sfert din acestea sunt pentru rezervări de o singură noapte. O rezervare din 10 se face pentru vacanţe mai lungi, de 5-7 zile.

„Rezervările hoteliere în România clar au fost puternic influenţate de posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă. Nu numai că românii au rezervat într-un număr mai mare, dar optează pentru hoteluri mai bune şi servicii suplimentare. Aşa se face că Travelminit.ro şi-a dublat valoarea rezervărilor în ultimii doi ani. Dacă în 2018 valoarea totală a rezervărilor pe Travelminit.ro era de 6 milioane euro, în 2019 rezervările până în luna septembrie totalizează deja peste 12 milioane de euro, urmând să ajungă la 15 milioane de euro până la finalul anului”, a declarat Rigo Ferenc, CEO şi fondator Travelminit.ro.

Oferta Travelminit.ro conţine 3.500 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

Platforma estimează 13 milioane de vizitatori pentru anul 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 14 milioane de euro.

 

Foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. vouchere pentru bugetari, scumpesc totul si pt privatii care nu primesc nimic.. jur, neam mai prost ca ala de romani, greu gasesti in Europa :))) Adica, ok, bugetarul neamt o avea 3000 euro salariu, dar privatul ia 3500 sau 5000, in niciun caz 1500.. si imbecilii astia se pisa pe el de vot, incat s-a ajuns la 1.4 milioane bugetari care traiesc pe spinarea lor si freaca manganu cu program lejer, vinerea program ultra-scurt pana la h14 care „se recupereaza”, etc

    • 1. Exista bugetari si bugetari! Unii muncesc si alții sunt numiți politic și au salarii grase! Nu baga totul la grămada ca greșești ! Ca doar nu iți tii copilul acasă și ii faci home-schooling si nu te tratezi cu buruieni când ai o problema de sănătate!
      2. Daca cineva a stricat ierarhia valorilor este vorba de cine a făcut asa-numita lege a salarizării unitare, prin care un funcționar de primărie cu studii medii primește mai mult decât un profesor cu toate gradele, in ultimul an de munca! Nu mai vorbim de pensii speciale acordate alesilor, care in viziunea legiuitorilor au fost niste ingerasi si ar muri de foame cand isi termina mandatele!

    • Toți bugetarii sunt penibili. Toți, în sensul ca sunt sub 1% cei de calitate dintre ei, dar treptat se erodează sau pleacă din sistem. Doar cine nu știe ce e performanta poate crede altceva, din pmdv.

      Pt noi și copiii noștri, dam bani și mergem la privat, de la naștere și cât ne permitem. Excepțional și nevoiți, mai avem câte o experienta neutra cu statul.. Rar motiv de sărbătoare.

      Dar desigur, toți bugetarii se considera speciali
      și cazuri aparte, cand de fapt sunt nomenclaturiștii comuniști, PSD și cei asemenea.

    • Ti-as propune o situatie exceptionala de analizat: Daca ai un accident grav de masina sau daca se intampla un cutremur, oare nu niste penibili de bugetari vor veni sa te salveze? Ai dat dovada de lipsa de moderatie, esti extremist, deci un ZERO pentru o societate normala!

  2. Despre ce site era vorba în articol?

  3. Dupa ce am mers prima data pe litoralul Croat, dracu’ se mai duce pe cel Romanesc!

    • Ca sa detailez: ai in multe locuri si mare si munte, tarm interesant de explorat, apa curata, vietuitoare marine, poti sa faci scuba (poti si in Romania, dar nu prea e nimic de vazut), orasele sunt interesante si multe au cladiri istorice de vazut, sunt restaurante ca lumea, curate, eu merg la pensiuni care sunt curate, cu toate dotarile si destul de ieftine, plaja nu e aglomerata si murdara ca in Romania, sunt distractii pentru copii, oamenii prietenosi, multi vorbesc Engleza. Poti sa inchiriezi un yacht pe o zi si ai ce sa vezi. Sosele ca lumea cu puncte de belvedere, locuri de parcare OK. De fiecare data m-am simtit foarte bine.