G4Media.ro

Culmea birocrației: O stradă din Craiova, asfaltată pe un singur sens de…

Culmea birocrației: O stradă din Craiova, asfaltată pe un singur sens de mers din cauză că granița dintre două localități trece fix pe mijlocul drumului

O stradă aflată la granița dintre municipiul Craiova și comuna Cârcea a fost asfaltată și modernizată doar pe jumătate, adică pe un singur sens de mers, transmite Gazeta de Sud.

Motivul? Granița dintre cele două localități trece exact pe axul central al străzii, astfel încât primăria Cârcea a putut asfalta doar bucata de șosea de pe teritoriul său. La fel și cu modernizarea trotuarelor străzii: a fost reabilitat doar trotuarul care aparține de comuna Cârcea.

Priveliște e acum dezolantă: jumătate din stradă e asfaltată la negru și are trotuare noi, iar cealaltă jumătate e plină de gropi și denivelări.

„Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizat toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiiţii pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi. Aşa, dacă vorbim de Legea nr.2, inclusiv Fordul este pe teritoriul comunei noastre”, a declarat pentru Gazeta de Sud primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.

Citește tot articolul și vezi imagini pe Gazeta de Sud

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Fix așa e legea. Statu’ dă drept a băgat la mititica primari care au îndrăznit să facă ceva dincolo de linia imaginară care înconjoară localitatea. Da’ atunci era bine, „corupție!!!”, „pușcărie!!!” striga HN și după aia G4.

    • @retardica tastaman legile alea imbecile sunt facute de hotii pe care ii alegi si ii acoperi tu cu retorica asta de hot psdist
      cand ai sa alegi si tu oameni normali la cap si cu viziune si nu hoti atunci statu’ da drept nu o sa mai bage la puscarie hotul tau preferat

    • „fix asa e cum spui” e „plin” de astfel de coruptie
      matale ai fix ceeea ce alegi, alegi PSD si PNL ai legi pentru Statu’ da drept marca PSD si PNL (ii punem pe astia mai mari, ca toti in ultimii 30 si-au dat mana), sa nu-i imaginezi ca sunt entitati diferite (sper ca ai creier sa constientizezi)

    • Nu-i culmea birocrației, ci a corectitudinii și a capitalismului! Dacă era sub pcr ..ăia facea’ totu’ centralizat; capitaliști’ ăștia – baronii adică – îs corecți: fiecare cu Dorelu’ lui.

  2. Orice ar spune unii sau altii, Bula este totusi din Oltenia!!!

  3. anomalia comunelor/satelor capusa din zona metropolitana,
    – majoritate locuitorilor muncesc in oras,
    – datorita terenurilor din sat si a populatiei din **oras** se construiesc fabrici si supermarket-uri
    – taxele se duc la sat,
    – si apar tot felul investitii de primari lipsiti de creier (statui ..), de echipe de fotbal (spalare de bani) cu bugete mai mari decat cele din oras (cateodata)

  4. asta numai oltenii o puteau face!
    si cica bancurile cu olteni sunt rautati!

  5. Ar fi simplu sa punem pe seama felului de a fi al oltenilor,desi seamana leit cu „minunile”oltenesti.Coincidenta face ca aceasta „minune”sa fie si efectul legilor si mai ales al interpretarilor extravagande ale acestora.Incepand cu CCR,care a facut din Constitutie un soi de plastilina de astupat marile hotii ale politicienilor corupti,continuand cu decizille unor instante de judecata,unde,la adapostul ambundentei de neologisme,scapa tot felul de infractori si terminand cu deciziile institutiilor administrative unde fiecare inerpreteaza si voteaza dupa cum dicteaza unele interse de grup sau de baron local,pentru ca nimeni nu pateste nimic.De ce?Simplu,fiindca din nou se ajunge la interpretari!
    Dar si legile sunt adevarate stufarisuri,in care regulile se incaleca unele cu altele,a caror clarificari se pierd in cearceafurile de argumente constitutionale.Asa se face ca regulile juridice se rup de realitate si rezulta,ca si cum ar iesi din jobenul prostiei si lacomiei,astfel de minuni.
    Apropo de lacomie stiti ca proprietatile dinspre partea asfaltata au regim de impozitare urban, iar cealalta parte rural,care este mult mai mic si fara controale.