Cum a afectat pandemia afacerile cu hribi din România / Procesator: Sunt probleme majore cu vânzarea, pe piața externă mai ales. Din toate restaurantele din Italia, 50% s-au deschis
Deși a fost un an bogat pentru hribii de pădure, culegătorii de ciuperci din vestul țării s-au trezit că nu au cui să-i vândă. Hribii ajungeau în special în restaurantele din Italia, grav afectate de pandemie, anunță site-ul știrileprotv.ro
Și procesatorii au fost luați prin surprindere și, pentru că nu au depozite frigorifice, hribii proaspeți se găsesc acum din abundență în magazine și piețe.
”Ar fi fost optimă pentru exportat în stare proaspătă, dar pandemia ne-a încurcat toate planurile.”
Un procesator din Oradea, care exportă hribi de aproape 20 de ani, spune că afacerea sa n-a fost niciodată afectată ca anul acesta.
Alexandru Chiș: ”Sunt probleme majore cu vânzarea, pe piața externă mai ales. Din toate restaurantele din Italia, 50% s-au deschis, iar acele 50% care s-au deschis n-au ajuns nici la 30% consum.”
Situația din Italia a afectat în lanț afacerile cu hribi din România.
Dan Știube, achizitor de hribi: “De obicei, la început de sezon, preturile erau cel puțin duble față de acuma, că marfa mergea la export. Anul asta va fi un an cu dificultăți în piață.”
Prețul de achiziție a pornit, anul acesta, de la 20 de lei, însă a scăzut la numai 12 lei pentru un kilogram de hribi proaspeți, de pădure.
O caserolă de 300 de grame costă în jur de 8 lei, iar 500 de grame de hribi congelați, cel mult 10 lei.
Citește integral pe știrileprotv.ro
Sursa Foto: claufunghimario.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii