G4Media.ro

Cum a ajuns Alexandru Cumpănașu să facă afaceri de zeci de milioane…

Cum a ajuns Alexandru Cumpănașu să facă afaceri de zeci de milioane de lei cu statul pe care acum îl acuză de ”mafiotizare”: lista proiectelor din fonduri UE în care a fost partener cu instituțiile de stat

Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, primării de sector – toate aceste instituții au fost parteneri în proiecte de zeci de milioane de lei cu Asociația pentru Implementarea Democrației, ONG-ul fondat și condus de Alexandru Cumpănașu. Același personaj care acuză statul român de mafiotizare și amenință cu destructurarea acestuia.

”Dragi romani, SISTEMUL MAFIOT a pus tunurile pe mine. Niciun om nu este atacat cum sunt eu! Aparent fara nici un motiv. Insa in fapt cei care actioneaza la ordinul statului mafiot stiu ca in fiecare zi care trece mai avansez 1 cm in mijlocul buboiului si este doar o problema de timp pana acumulez suficienta informatie pentru a-l detona din interior la cel mai inalt nivel! Pt inceput voi infiinta un ONG-ANTIMAFIE care va avea reprezentanti pana in ultima localitate din tara asta unde romanii au fost umiliti, traficati, ignorati, batjocoriti de statul roman si MAFIA din fiecare localitate”, scria Cumpănașu pe Facebook în 29 august. Dar el are deja ONG-ul Asociația pentru Implementarea Democrației, care a penetrat administrația centrală și locală, fiind partener cu Primăria Sector 3 și Primăria Sector 5 în proiecte a căror finalitate este practic invizibilă (Servicii electronice eficiente în sectorul 3 și Introducerea de sisteme și standarde comune în Sectorul 5).

Cumpănașu contestă puternic versiunea oficială a autorităților, care au confirmat pe baza expertizelor științifice uciderea Alexandrei Măceșeanu, și susține teorii ale conspirației potrivit căreia fata ar fi încă în viață. În ultimii ani însă, a luat parte la proiecte care susțineau tocmai integritatea cercetării științifice.

Pe 27 august, candidatul Cumpănașu anunța pe Facebook că vrea să facă ”o revoluție în sistem”. Nu a spus clar despre ce sistem e vorba, dar tot el a fost partener cu Ministerul Administrației condus de Liviu Dragnea, cu primarii PSD Daniel Florea și Robert Negoiță, cu miniștri PSD precum Ecaterina Andronescu.

Lista contractelor din fonduri europene derulate de Alexandru Cumpănașu în parteneriat cu instituțiile statului român:

1. Dezvoltarea si consolidarea Centrului National pentru Integritate (Sursa)

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, prin PODCA – Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative. Beneficiar: Asociatia pentru Implementarea Democratiei. Durata proiectului – de la 16.12.2009 pana la 15.06.2012. Valoarea proiectului a fost de 4,2 milioane de lei, din care 3,7 milioane finanțare europeană nerambursabilă

Obiectiv: Cresterea capacitatii si a gradului de eficienta si eficacitate a structurilor administrative centrale si locale pentru îmbunatatirea managementului ciclului de politici publice si asigurarea unor servicii publice de calitate in beneficiul socio-economic al societatii romanesti.

2. Dezvoltarea socio-economica a comunitaților prin înființarea de intreprinderi sociale (Sursa)

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID România) implementează, în calitate de beneficiar/lider de parteneriat, proiectul cu titlul „Dezvoltarea socio-economică a comunităților prin înființarea de întreprinderi sociale”.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.871.400,00 lei, din care 11.790.690,00 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.16: Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto- sustenabilă.

Obiectivul general al proiectului consta in infiintarea a 21 de noi intreprinderi sociale sustenabile in mediul urban si/sau rural din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Est, Sud-Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia si Vest, respectiv in localitati urbane si/sau rurale din judetele Alba, Neamt, Vaslui, Giurgiu, Tulcea, Valcea si Arad. Efectul pozitiv pe termen lung al implementarii proiectului consta in generarea a minimum 105 de locuri de munca sustenabile pentru locuitorii celor 7 judete din cele 6 regiuni de dezvoltare (asigurand pentru acestea promovarea unei cresteri economice competitive si stimularea activitatii economice prin asigurarea disponibilitatii unei forte de munca „gata de lucru”, care sa raspunda nevoilor in crestere ale mediului de afaceri) si in oferirea unor servicii deficitare la un pret accesibil pentru familiile din mediul rural si urban.

3. Dezvoltarea de intreprinderi sociale pentru comunități prospere si integrate (Sursa)

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID România) implementează, în calitate de beneficiar/lider de parteneriat, proiectul cu titlul „Dezvoltarea de întreprinderi sociale pentru comunități prospere și integrate” – cod SMIS 2014+: 126248. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.277.069,00 lei, din care 11.285.508,65 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, Axa prioritară 4.

4. Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare (Sursa)

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS), în colaborare cu Universitatea „Titu Maiorescu” și Asociația pentru Implementarea Democrației, implementează în perioada iulie 2011 – septembrie 2013 proiectul „Prevenirea corupției în educație prin informare, formare și responsabilizare”.

Proiectul ,,Prevenirea corupției în educație prin informare, formare și responsabilizare”, cod SMIS 30342, este finanţat în cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Capacității Administrative, Axa Prioritara 1 „Îmbunătăţire de structură şi proces a managementului ciclului de politici publice”, Domeniul Major de Interventie 1.3 „Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale”.

Bugetul total a fost de 14,1 milioane de lei, din care finanțare nerambursabilă de 11,9 milioane de lei.

5. Reforma administrativ-teritorială, mai multă eficiență în administrația locală din România (Sursa)

Proiectul a fost implementat în perioada martie 2012 – octombrie 2015 de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC”, a declarat Sirma Caraman în deschiderea evenimentului.

Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013, proiectul a avut o valoare totală eligibilă de 7,8 milioane lei (fără TVA), din care 6,63 milioane lei reprezintă alocarea financiară nerambursabilă din Fondul Social European, iar diferenţa – contribuţia beneficiarului.

Proiectul a urmărit ca obiectiv general o mai bună eficiență și eficacitate a administrației publice. Scopul proiectului a fost acela de a identifica problemele generate de actualul sistem de organizare administrativ-teritorială, de a elabora soluții tehnice pentru remedierea acestora și, corelativ, planuri de acțiune pentru implementarea acestora.

6. Eficientizarea procesului de monitorizare electronică a datelor privind activităţile şi infrastructurii din domeniul cercetării şi dezvoltării, prin implementarea de tehnologii moderne TIC, cu scopul de a deservi necesarul informaţional al beneficiarilor (Sursa)

Beneficiar: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, partener – Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei. Perioadă de desfășurare: Decembrie 2013 – Decembrie 2015

Proiectul Eficientizarea procesului de monitorizare electronica a datelor privind activitatile si infrastructurile din domeniul cercetarii si dezvoltarii, prin implementarea de tehnologii moderne TIC, cu scopul de a deservi necesarul informational al beneficiarilor serviciilor MEN (SMIS 37678) este finantat prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, in perioada 2013- 2015, cu fonduri in valoare de 8.506.460 lei.

Obiectiv: Creşterea capacităţii instituţionale a MEN de a formula politici publice în domeniul CDI ce va permite o mai bună alocare a resurselor financiare, va determina schimbări structurale ale sistemului public de CDI si va contribui la dezvoltarea de noi programe privind resursele umane şi infrastructurile de cercetare.

7. Internationalizare, echitate si management universitar pentru un invatamant superior de calitate (Sursa)

Proiectul Internationalizare, echitate si management universitar pentru un invatamant superior de calitate (IEMU)este implementat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) in perioada aprilie 2014– septembrie 2015 si cofinantat din “Fondul Social European” prin Programul Operational “Dezvoltarea Resurselor Umane” (POSDRU).

Durata proiectului: de la 31.03.2014 pana la 01.10.2015
Valoarea totală de 13.028.129,35 Lei, din care finanțare nerambursabilă de 12.767.566,77 Lei

Proiectul isi propune sa contribuie la:

Cresterea calitatii in sistemul de invatamant superior, in contextul Procesului Bologna;
Imbunatatirea pe termen lung a accesului la invatamant superior ;
Adaptarea sistemului de invatamant superior la cerintele nationale si internationale ;

Cresterea relevantei Invatamantului superior pe piata muncii.

Parteneri:

Asociatia Internationala a Universitatilor (IAU)
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)
Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID)

8. Abordare strategică în domeniul anticorupției la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (Sursa)

Proiectul „Abordare strategica în domeniul anticoruptiei la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a fost initiat ca urmare a observatiilor formulate de catre Comisia Europeana prin intermediul Mecanismului de Cooperare si Verificare si DG Regio în parteneriat cu mai multe state ale Uniunii Europene. Proiectul a fost implementat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice în parteneriat cu Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea de instrumente utile de informare, monitorizare, control si raportare în scopul responsabilizarii factorilor decizionali si executivi în aplicarea principiului integritatii în serviciul public, prevenirea si combaterea coruptiei la nivelul structurilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Perioada de implementare: 12 martie 2012 – 12 noiembrie 2015

Buget aprobat: 4.136.504,70 lei

9. Pregătirea sistemului naţional de e-Administraţie în România (Sursa)

Proiectul a fost implementat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), cu fonduri europene din Programul Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative”, iar Asociația pentru Implementarea Democrației a fost partener, împreună cu 8 universități și centre de studii. Obiectivul general al proiectului a fost pregatirea conditiilor necesare pentru trecerea la sistemul national de e-Administratie in vederea crearii unei administratii publice mai eficiente si mai eficace in beneficiul socio-economic al societatii romanesti.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 12.848.174,36 lei, din care:
• 10.920.948,21 lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European;
• 1.927.226,15 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului

10. O primarie mai aproape de oameni la doar un click distanta – 4.3 mil lei (Sursa)

Primăria Sector 5, în calitate de beneficiar, implementează în parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației, proiectul cu titlul „O primărie mai aproape de oameni la doar un click distanță”, cod SIPOCA 661/cod MySMIS 128825.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4,323,148.40 lei, din care 3.436.600,48 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, Axa prioritară 2: Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.1: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, în cadrul Cererii de Proiecte POCA/470/2/1 (CP12/2018 pentru regiunea mai dezvoltată), „Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru
cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunea mai dezvoltată”.

Valoarea totală eligibilă a partenerului AID România este de 1,369,890.00 lei, din care 1.073.993,76 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, iar 27.397,80 lei reprezintă contribuția proprie a partenerului.

Durata de implementare a proiectului este de 26 luni, începând cu data de 19 iunie 2019.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea procesului decizional, a planificării strategice și execuției bugetare, implementarea unitară a managementului calității și performanței și crearea de măsuri de simplificare pentru cetățeni în concordanță cu SCAP, la nivelul Primăriei Sectorului 5.

11. Servicii electronice eficiente și simplificare administrativă prin platforme informatice inovative, în valoare de cuantum de 4,393,356.54 lei (inclusiv TVA). (Sursa)

Prin proiectul „Servicii electronice eficiente şi simplificare administrativă prin platforme informatice inovative”, ce face parte din cererea de proiecte POCA/470/2/1 (CP12/2018 pentru regiunea mai dezvoltată), obiectivul specific 2.1: Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanţă cu SCAP, vor fi implementate măsuri care vor duce la îmbunătăţirea calităţii actului administrativ în Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti

Beneficiar e Primăria Sector 3, partener – Asociația pentru Implementarea Democrației

12. Bună Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc (Sursa)

Proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative” – Cod SMIS 35002
Beneficiar: Ministerul Sănătății
Partener: Asociația pentru Implementarea Democrației
Implementat în perioada noiembrie 2011 – noiembrie 2013

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor publice din sistemul sanitar românesc prin sprijinirea procesului de descentralizare sectorială şi promovarea integrităţii şi a responsabilităţii în cheltuirea fondurilor publice.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”, iar bugetul total al acestuia este de 7.011.560,70 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 5.959.826,60 lei.

13. Creşterea calităţii sistemului educaţional preuniversitar din România prin implementarea de instrumente moderne de management şi monitorizare (Sursa)

Cod SMIS SMIS 37655
Finanțat prin PODCA – Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013
Beneficiar: MInisterul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
Durata proiectului: de la 24.02.2014 pana la 24.12.2015
Valoarea proiectului: 15.064.056,01 Lei
Valoarea finantarii nerambursabile: 12.804.447,61 Lei
Obiectiv: Obiectivul general al proiectului il constituie definirea unui pachet metodologic pentru imbunatatirea evaluarii interne si externe prin dezvoltarea unui sistem suport pentru cresterea calitatii in furnizarea serviciilor educationale.

14. Sistem de management al calitatii pentru Ministerul Educatiei Nationale si structuri subordonate (Sursa)

Asociația pentru Implementarea Democrației, implementează în calitate de partener al Ministerului Educației Naționale, proiectul cu titlul „Sistem de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structuri subordonate”, cod SIPOCA 397/cod MySMIS 116834.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.081.619,51 lei, din care 3.404.514,47 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, Axa prioritară 1: „Administrație publică și sistem judiciar eficiente” a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014–2020, Obiectivul specific 1.1 – Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP.

Valoarea totală eligibilă a partenerului AID România este de 1.392.366,00, din care 1.364.518,68 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, iar 27.847,32 lei reprezintă contribuția proprie a partenerului.

Durata de implementare a proiectului este de 26 luni, începând cu data de 28 decembrie 2018.

Obiectivul general al proiectului vizează realizarea sistemului de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structurilor subordonate.

15. Noi perspective in educatie – NPE (Sursa)

Noi perspective în educație – NPE (Cod MySMIS 116793, SIPOCA 398)
I.Date generale:

Denumire proiect: Noi perspective în educație – NPE
Cod MySMIS:
Beneficiar: Ministerul Educației Naționale (MEN)

Parteneri:
Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)
Asociația pentru Implementarea Democrației (AID)
Asociația Communication for Community (C4C)

Durata de implementare: 24 de luni (contract de finanțare semnat în 28.12.2018)

Buget alocat: 3.000.000,00 lei, din care:
2.506.078,48 lei contribuție nerambursabilă din Fondul Social European;
219.474,66 lei contribuție nerambursabilă din bugetul național;
274.446,86 lei cofinanțare eligibilă a Beneficiarului & Partenerilor

II.Prezentarea generală a proiectului:

Obiectivul general al proiectului: Optimizarea și creșterea calității serviciilor oferite de administrația publică din domeniul educației, prin crearea unui cadru normativ predictibil și stabil și prin dezvoltarea unei politici publice bazată pe orientările strategice în învățământul preuniversitar și universitar la orizontul 2030.

16. Sistem de management al calitatii pentru Ministerul Educatiei Nationale si structuri subordonate (Sursa)

Asociația pentru Implementarea Democrației, implementează în calitate de partener al Ministerului Educației Naționale, proiectul cu titlul „Sistem de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structuri subordonate”, cod SIPOCA 397/cod MySMIS 116834.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.081.619,51 lei, din care 3.404.514,47 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, Axa prioritară 1: „Administrație publică și sistem judiciar eficiente” a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014–2020, Obiectivul specific 1.1 – Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP.

Valoarea totală eligibilă a partenerului AID România este de 1.392.366,00, din care 1.364.518,68 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, iar 27.847,32 lei reprezintă contribuția proprie a partenerului.

Durata de implementare a proiectului este de 26 luni, începând cu data de 28 decembrie 2018.

Obiectivul general al proiectului vizează realizarea sistemului de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structurilor subordonate.

17. Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupție în sistemul de educație

Asociația pentru Implementarea Democrației, implementează alături de Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în calitate de parteneri ai Ministerului Educației Naționale, proiectul cu titlul „Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupția în sistemul de educație”, cod SIPOCA 576/cod MySMIS 127148.

Valoarea totală eligibilă a proiectuluieste de 4.892.870,30 lei, din care 4.099.805,03 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020, Axa prioritară 2: Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.2.: Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice, conform ghidului solicitantului pentru Cererea de proiecte CP 11/2018 din cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, începând cu data de 28 martie 2019.

Obiectivul generalal proiectului vizează creșterea capacitații instituționale a MEN de aplicare a normelor, mecanismelor șiprocedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative, în concordanțăcu SCAP.

Foto: Alexandru Cumpanasu (InquamPhotos / Bogdan Dănescu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

37 comentarii

  1. Ce va mirati?! Ca toti securistii. Ei constituie adevarata structura mafiota care capuseaza Romania. Pate se trezesc si cei care tot comenteaza pe aici despre cum e cu anticoruptia. Politicienii sunt mici copii pe langa halul in care fura si tradeaza tara cei din SRI si SIE. Ne vand intereselor straine si ei castiga bani de pe urma asta. Capuseaza tot. Ca roman de rand te zbati sa iti faci loc in econmia de piata, dar ei sug tot. Mafia securista distruge Romania.

    • Și totuși, nici cu politicienii nu mi-e rușine…Așa că nu ar fi bine sa ii schimbam mai des macar pe ăștia pe care ii putem schimba?

    • Si ii schimbam cu cine? Cu altii care fac exact aceleasi cacaturi

    • Bine, Alin! Hai sa nu-i schimbam, ca nu se stie!
      Mai ai frati pe-acasa?

    • Postaci infecti, victor, alin, mars de-aici, ca sa va plateasca pe voi, nenorocitilor, si ca sa-si umple buzunarele hotii psd sunt toate proiectele astea, auzi, un individ cu nivel de bac, se duce si face el programe, instruieste el, sictir, hotilor imputiti!
      PS. Javra asta de cumpanasu ajunge pe mana EPPO, fara nicio indoiala, il umfla de chica procuror Kovesi, pe el si toata clica.

  2. Si DNA-ul ce face? Pe ce s-au dus banii ? Sint bani europeni totusi, chiar foarte multi! Nu-i mai verifica nimeni de la OLAF?

    • DNA e blocat la mantinela, a devenit neconflictual, i-au gasit omul ca sa nu mai faca valuri, si-i prelungesc interimatul la 6 luni.

  3. Un limbric tipic, probabil om de afaceri ratat, care se refugiaza in combinatii cu statul. Singura lui pricepere probabil este aceea de a inventa proiecte pentru sifonat bani publici si a unge demnitarii cu spagi(para-ndarat) si cadouri ca sa-i tina spatele in caz de ceva nasol.
    Probabil ca de aia nici nu se dezic toti ministrii, rectorii si functionarii aceia de rang inalt de el, inca nu a devenit problema mai mare decat spaga.
    E plin de astfel de indivizi pe langa toate institutiile. Ajung sa fie atat de importanti, incat unii indraznesc chiar sa-si subordoneze parti ale institutiilor statului, iar functionarii nu zic nici pas, ca sa nu-si piarda sinecurile.
    Orice ministru sau director cu sanga in instalatie l-ar zbura afara imediat, dar atat timp cat au lins toti spaga …

    • Drept la țintă!
      Cu mențiunea – pentru cititorii mai puțin cunoscători – că șpaga a fost bine disimulată îndărătul unei contribuții „vitale” a persoanei în cadrul fiecărui proiect; de-aceea împricinații nu se simt a fi în necurățenie.

    • Omul asta este cel mai documentat sa vorbeasca despre asta, deci nu din auzite.
      Se vede treaba ca este expert in domeniu.
      Poate sa scrie un tratat despre cum sa faci afaceri cu Mafia.
      Sau sa toarne un film „In pat cu Mafia”.
      A inceput deja sa toarne?

    • @provest:chapeau bas,l-ați caracterizat succint și perfect!

  4. Peste 100 mil lei la un calcul rapid. Astia sunt bani furati in proportie de 80%, sunt convins ca s-a ales praful de programele alea. Chiar asa, mai avem DNA?

  5. Și totuși, tare-aș vrea să-l văz pe-acest ins pus în fața unui test IQ; intuiția îmi șoptește că rezultatu’ ar fi cu multe unități sub al țaței Dăncilă.
    Iar într-un univers paralel (!) să văz următorul scenariu.
    (i) Dincă condamnat pe viață.
    (ii) Cumpănașu la Cotroceni. 5 ani.
    (iii) Dincă îi trimite președintelui cererea de grațiere.
    Păi cum o să-l refuze Cumpănașu?! Păi n-o să-i spuie Dincă „bă nesimțitule, dacă nu eram io, mai ajungeai tu președinte?!”

  6. Vreo asemanare intre lozinca lui Cumpanasu cu ” statul mafiot” si cel al lui Dragnea cu ” statul paralel” ? Sau al lui Trump cu ” statul profund” ?
    Pur ” intamplatoare”. Dar ce asemanare intre Cumpanasu si personajul negativ din filmul de aseara de pe PRO TV ( CRIMINAL).

  7. E plina tara de „valori” ca cumpanasu(cacofonia si numele cu litera mica sunt intentionat) care prin asa -zise proiecte cheltuiesc banii statului sau ai U E fara nicio eficienta. Foarte putini chiar folosesc acesti bani in interesul comunitatii .
    Unii vad pe aici numai securisti (gen. Victor) …dar oameni fara caracter sunt in orice domeniu. Au fost si cred ca mai sunt oameni din servicii care lupta pentru aceasta tara!!!! Altfel ar fi….vai de noi….

    • Nu lupta nimeni din servicii pentru aceasta tara, din contra, serviciile au avut o contributie asemanatoare cu politicul in distrugerea statului roman.

  8. inmultiti fiecare proiect cu 12-18 luni si cu 4-5 mii de euro pe luna pt „manager de proiect” si vedeti cu cat a fost platit scursura asta de catre mafie…

  9. cumpanashule tu trebuie ca ai fost comunist.

    milioane pentru garagara. breavo!

  10. Cumpănașu un gunoi uman.
    S-or gasi catva cretini sa semneze si pentru asta.

  11. Desi nu-mi place acest individ toxic (Cumpanasu), observ cum asemanarea dintre el si Dan Barna este izbitoare in materie de facut bani (avere), singura diferenta o reprezinta faptul ca Dan Barna s-a catarat in fruntea partidului pe munca lui Nicusor Dan iar Cumpanasu s-a catarat in fruntea mass mediei pe cadavrul nepoatei sale. 2 javre imputite, 2 ticalosi care au mari sanse sa-l intreaca pe Livache.

    • Postacul dracului, n-auzi sa pleci de pe G4 Media, ma duc sa-ti dau raport, nesimtitule!

  12. Desi nu-mi place acest individ toxic (Cumpanasu), observ cum asemanarea dintre el si PSD-isti este izbitoare in materie de facut bani (avere), singura diferenta o reprezinta faptul ca Muie PSD iar Cumpanasu s-a catarat in fruntea mass mediei pe cadavrul nepoatei sale. 2 javre imputite, 2 ticalosi care au mari sanse sa-l intreaca pe Livache.

  13. Mihai si Alin : sunteti unul si acelasi troll sau lucrați în același birou de trolli?
    Interesant rostogolirea aceluiași text puțin modificat.

    • Stai linistit ca il dau in judecata pe Mihai pentru plagiat :). Si ca sa-ti raspund la intrebare, eu nu sunt trol, spre deosebire de altii de pe g4media si nici nu am biroul meu. Nici nu stiam ca trolii lucreaza in birouri, eu imi imaginam ca lucreaza de acasa iar „angajatorul” le plateste salariul, abonamentul la net fix respectiv mobil si le ofera in custodie un laptop. Multumesc ca m-ai scos din ceata. Nici nu te mai intreb de unde cunosti aceste aspecte pentru ca am o certitudine de unde. P.S.: ai grija sa nu strici laptopul

    • Alin, draga, la ora la care raspunzi tu lucreaza numai trolii.
      De asemenea, abudenta de explicatii si detalii pe care o oferi e cel putin suspecta.
      A propos, te-ai certat deja cu Mihai ca n-a fost atent unde posteaza textul de la centru? Sau erai tot tu si te lasa memoria?

  14. ati cam tarnuit-o pe democratia cumpanasule. toata nomenklatura o tarnuieshte 24/7

  15. Ca în zicala aia cu „până acum doar familia lui știa că e prost…”, acum îl știe o tara întreaga!
    Sau daca tăcea filozof rămânea…
    Sau hotul neprins e negustor cinstit…
    poate da Dumnezeu ca acum să fie luat la rost pt toate mișculațiile făcute, daca nu a stat in banca lui
    Cum dracu a modernizat ăsta Romania, când țara se manelieaaza și cocalarizeaza, cu ei, în ritm rapid?!? te apuca râsul sau nervii când citești numele proiectelor, auzi „managementul calității în educație, prevenirea corupției în educație, învățământ superior de calitate ( de atâta succes, tocmai ce am căzut rău în topurile internaționale), reforma și eficientă în administrarea locală ( clar, a împiedicat dezvoltarea clanurilor interlope), anticorupție la Ministerul Dezvoltării (hahaha, fix in perioada lui Dragnea), creșterea calității învățământului preuniversitar ( oare de ce performantele sunt tot mai slabe și se produc tot mai multi analfabeți funcțional?), Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate…
    Și ne mai intrebam de ce nu sunt bani pt eliminarea WCurilor din curtea școliilor…de ce nu sunt in stare să facă o autostradă, de ce nu sunt in stare să facă în spital ( din donații se poate,…)

    • Excelent punctat!

    • Foarte multe castigate in decembrie 2018 si cateva proaspete in iunie 2019, adica drenajul de bani merge struna pentru toata lumea, dovada clara ca DNA e blocat, legile sunt strambe si coruptii tureaza motoarele, si-si dau mana la furaciune. Raiul coruptilor, asta a vrut psd-alde-udmr, si-au obtinut. Mai e de mirare ca o hartuiesc non-stop pe d-na Kovesi?
      PS. Exact acel proiect din 2015, pe tema anticoruptiei la MDRAP, mi-a atras si mie atentia, cu o mana semna proiectul, si cu ailalta isi tragea insula Belina porkul de draknea.

  16. Toate ca toate, dar daca limbajul cumpanasului este un limbaj de candidat la Cotroceni atunci am ajuns rau, ca popor, cat de cat cult, nu putem accepta un individ care-i face pe toti cei care nu sunt de acord cu el cum ii vine la gura tzatzei Lena ori a precupetei de la piata cand o calca careva pe bataturi!!! Asta chiar nu vede in reluare cum se exprima?!?!

  17. Omul asta chiar a avut initiativa si a facut ceva pentru tara asta…jos palaria…nu a supt din banul public, ci a accesat fonduri europene si a implementat proiecte pt care a fost laudat de Comisia Europeana…obstinatia cu care g4media progresista + hotnewsu stangist il improasca cu noroi nu face decat sa-i cresca popularitatea
    Eu inca ma intreb daca toate tunurile astea puse de presa pe Cumpanasu nu lucra de fapt constient sau nu exact in favoarea lui…

    • Cu cat te plateste cumpanasul sa postezi ?
      Nu mai bate campii.
      Cumpanasu este un produs al mafiei securiste, promovat de Voiculescu si Ghita.

    • gigilone,pe bune,chiar credeți ce scrieți??
      Ori sunteți naiv,abia picat din Lună pe meleagul valah,ori…altceva,mai rău!

  18. In dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupție în sistemul de educație, ar trebui sa se inceapa chiar cu Ministerul Educației Naționale, avand in vedere faptul ca exista două acte administrative, Hotărârea CNECSDTI nr. 220/02.03.2012 și Raportul final nr. 219/02.03.2012 (http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/03/Hotarare-220-si-raport137.pdf ), care nu au fost puse in aplicare, pentru ca ministrul de la acea vreme, domnul Cătălin Baba a trimis dosarul privind plagiatul comis de Vasile Liviu Andrei, spre competenta evaluare, la CEMU, un organism fără competențe în domeniu si care nu se înființase încă! Astfel, ministrul Cătălin Baba s-a substituit puterii judecătorești, singura care ar fi putut să desființeze în mod legal, sancțiunile, după aplicarea lor de către Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, dacă ministerul ar fi trimis, conform prevederilor legale, acea hotărâre către UAV.
    Consiliul de Etică şi Management Universitar – CEMU , a fost infiintat la data de 2.05.2012 (deci ulterior adresei nr. 16373 din 23.04.2012), consiliu care a devenit doar formal functional in 21.05.2012 dupa aparitia Ordinului nr. 3879 in MO, deoarece abia după 6 ani (timp suficient pentru a se prescrie faptele prin prescripția specială) a formulat un răspuns.
    Evidențiez că, așa cum era de așteptat, CEMU nu s-a pronuntat asupra plagiatului, făcând trimitere la părerea unor specialiști din domeniu, în contextul în care instanța de judecată a constatat irevocabil legalitatea Hotărârii CNECSDTI nr. 220/02.03.2012 și Raportului final nr. 219/02.03.2012!
    Deși am sesizat aceste fapte la http://www.educatiepentruviitor.ro/ pe portalul „Acces portal sesizari fapte de coruptie in educatie” realizat în cadrul proiectului „Prevenirea corupției în educație prin informare, formare și responsabilizare”, nu am primit nici macar un raspuns formal, iar în prezent este NEFUNCȚIONAL! Dacă este procupat cu adevărat acest domn de etica, integritate și anticorupție în sistemul de educație, aș vrea să văd că măcar abordează și această problemă, care nu este doar a mea, ci ține de eradicarea corupției din sistem!