G4Media.ro

Cum a ajuns partenerul de afaceri al lui Mihai Ciolacu, nepotul premierului…

Foto: Mihai Cristian Ciolacu / Facebook

Cum a ajuns partenerul de afaceri al lui Mihai Ciolacu, nepotul premierului Ciolacu, să dețină un imperiu farmaceutic în jumătate din țară sub brandul Evofarm: achiziții pe bandă rulantă și zeci de contracte cu statul

Firma Marcos Provit a ajuns în ultimii ani unul dintre cei mai mari jucători din piața farma cu brandul de farmacii Evofarm. Firma e deținută de Marius Gabriel Neagu și Andrei Isac, doi asociați de afaceri ai lui Mihai Cristian Ciolacu, nepotul premierului PSD Marcel Ciolacu, potrivit unei analize Economedia.ro. Marcos Provit a cumpărat în ultimii ani zeci de farmacii deținute de alte companii puternice, precum Polisano și Farmacia de la Țară, potrivit Economedia. Firma Marcos Provit are o rețea de 156 de de farmacii, extinsă în 15 județe, sub brandul Evofarm și a realizat anul trecut afaceri de 313 milioane de lei, arată datele publice disponibile.

A ajuns să fie cea mai mare firmă din domeniul său în județul Buzău, unde compania își are sediul, și se apropie chiar de intrarea în Top 10 al celor mai puternice lanțuri de farmacii din țară: Marcos Provit se află pe locul 11 într-un clasament național al farmaciilor condus de jucătorii importanți precum Dr Max, HelpNet și Farmacia Tei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Ce ne mira! Nu știm cum lucrează PSDistii?! Asta i schemă lor clasica, doar nu credeți că Ciolacu, Grindeanu, Stănescu și șleahta PSD ista sunt aleșii „domnului” pentru munca in folosul comunității!

  2. Mulțumiti-i ficusului de la Cotroceni și pampalailor PNListi!

    • Nu-s pampalai absolut deloc! Sunt la fel de lipsiti de caracter precum seful lor Johannis si n-au nici in clin nici in maneca nimic de-a face cu liberalismul autentic. Intr-un fel, sunt chiar mai rai decat PSD-istii.

  3. Are fata de coca.lar, ca si Ciordacu. Inte.rlopii astia ne fura de 34 de ani si noi ii votam in continuare ca niste idi.oti ce suntem.

  4. Este vremea să le spunem direct politicienilor care este cel mai mare regret al nostru în legătură cu ei.

    Regretul nostru cel mai mare este că ne punem cu politicianul pr0st, ştim dinainte că nu avem nici o şansă să ieşim la o înţelegere cu el, dar cum nu suntem săriţi înainte să îl fugărim încercăm toate variantele raţi0nale, chiar dacă ştim că tot la singura rezolvare se va ajunge cu el. Aparent b’a’n’a’l, dar ext’rem de dificil de pus în practică pentru că umblă peste tot după noi să ne ia votul, iar dacă chiar reuşesc şi găsesc pe alţii ca ei să îi convingă să le dea votul ajunge să se implice în toate aspectele vieţii noastre de nici nu ai cum să te fereşti de el că ajunge peste tot prin vieţile noastre, asta dacă nu ajungi să umbli tu după el că te-ai săturat de toate pr0stiile lui. Pusul cu pr0stul este cea mai mare problemă politică a epocii noastre şi 10 exemple vor fi îndeajuns de edificatoare.
    ……………..
    1. Nu glumi cu el(nu recunoaştem nimica). Pr0stul nu are um0r(ştiam) și, pe deasupra, nici nu îl poate detecta la alții(şi asta ştiam). Plus că nu face diferența între a glumi cu tine și a se glumi despre tine(dacă le ştiam pe cele două de dinainte sigur o ştiam şi pe asta), așa că se isterizează instant(previzibil, nici măcar telepat nu trebuie să fi).

    2. Nu utiliza cuvinte plurisilabice, pentru că în loc să se ducă la dicționar să recupereze ce nu știe, se va duce la primul colț să se plângă că ești cu nasul pe sus. Ca să nu mai zic de faptul că va mai găsi repejor câțiva care gândesc ca el(NotăInformativă*1: motiv care vă scriem comentarii pentru toate minţile,simple,elocvecte,cu puţin umor care duce instant la isterie).

    3. Nu face metafore, comparații, hiperbole, parabole. O va lua personal, ca și pe um0r, și se va isteriza. Din nou. Stai în banca ta și vorbește la propriu, iar dacă circumstanța necesită mai mult decât vocabularul de bază, alege-ți alt interlocutor(idem NotăInformativă*1).

    4. Nu utiliza propoziții lungi sau, Doamne-ferește, fraze cu virgule care sa nu fie la cel mult 10 cuvinte. Îl ia cu capu’, că nu te poate urmări mai departe de primele 10 cuvinte, și te va ține minte toată viața pentru ce i-ai făcut(idem NotăInformativă*1).

    5. Nu pune întrebări(exemplu: mai votaţi cu PSN şi PSD şi mai nou cu AUR?). În afara celebrului cum te cheamă, orice va veni dinspre pr0st pe post de răspuns este mai viciat decât un fișier corupt. De sfaturi nu mai vorbim(idem NotăInformativă*1).

    6. Nu-l lăsa singur să execute vreo lege indiferent cât de b’a’n’a’l’ă este, pentru că la un moment dat va simți nevoia să îmbunătățească ceva, acela fiind și momentul în care proiectul tău nu mai valorează nici cât hârtia pe care a fost scris(idem NotăInformativă*1).

    7. Nu-i face confesiuni din aria de vulnerabilitate, pentru că nu va înțelege decât că ești la nivelul lui, și te va trata ca atare. Adică va înțelege că în următoarea discuție are liber la strămoșescul tras de brăcinar(noi nu ne ferim de confesiunile lor, toată ziua vă dăm din confesiunile care ni le fac, noi chiar îi provocăm să ne tragă de brăcinar, este evident motivul, nu la fel de evident este şi pentru pr0şti).

    8. Nu încerca să îi explici diferența de nivel dintre voi, asta are mai puține șanse chiar și decât a încerca cursul de jos în sus al apei, fie și în condiții de lab0rator(idem NotăInformativă*1).

    9. Nu îl ruga să vorbească în numele tău, fie chiar și la ghișeul unde, fiind ocupat, nu ajungi să plătești apa curentă. Va găsi o modalitate să vină cu niște probleme de care nici nu știai că există. Din potențial mai simplă, viața ta va deveni cu muuult mai complicată, ext’rem de complicată, următorul răzb0i mondial(idem NotăInformativă*1).

    10. Nu pune niciodată vreo vorbă bună pentru el. Asta, firește, dacă îți dorești să mai dai ochii cu oamenii la care îl recomanzi și cu alte ocazii(motiv pentru care vedeţi că aproape deloc nu punem vorbe bune despre politicieni, pe cei care am vrea să îi lăudăm va dă stări de isterie instantă, deci nici măcar nu este nevoie să îi lăudăm că se descurce singuri să vă isterizeze).
    ……………..
    Încheiem cu un ultim îndemn, cel mai firesc dealtfel, și care prin simplitatea lui le poate preveni pe toate cele zece de mai sus: dacă l-ai detectat pe politicianul pr0st, dă-ți voie să fii laș și ia-o, dragă, la fugă. Este mai sănătos, astfel este posibil să ajungi să sari pe el.

  5. E cam oacheș, pesemne Soarele arde, nu glumă, la Buzău…

    • O sa fim cam prima tara cu Presedinte de felul lor. Dar asaltul institutiilor care nu necesita ”limbi straine”, nici prea multa educatie a inceput de mult timp.

  6. e ceva care nu se stie si nu s-a dovedit ca ar fi si oricum e facatura, ei nu se cunosc, pur si simplu coincidenta.

  7. Familie de an@I fabeti, de la o posta e clar ca doar prin coruptie si furt ajung unde sunt. Mai rau e ca nu au absolut nicio limita iar DNA doarme

  8. Dacă separăm interferența celor de la Marcos Provit cu cooptarea ca asociat a lui Mihai Ciolacu în Nicomart Prime Team, activitatea în sine a celor de la Marcos Provit nu ridică probleme de legalitatate, cel puțin după referințele din articol , firma este una de anvergură care se dezvoltă achiziționand și contractand în limitele legii.

  9. Observati: contracte directe cu penitenciarele si ”centre educative”. Asa se dezvolta coruptia, este o strategie, infiltrarea tuturor institutiilor statului si de la educatie pana la Justitie nu o sa nai avem altceva decat clonele lui Ciolacu, Ciuca, Grindeanu, Tudose. Uitati cum an de an au disparut oamenii de un anume profesionalism si tinuta. Enumerati-i voi!

  10. Păi contractele directe de achizitie publică sunt reglementate intr=o formă sau alta de toate actele normative din domeniu încă de prin 2016.Nu rezultă din articol date ca firma Marcos Provit ar fi încălcat aceste reglementări legale.Daca e să găsim o hiba sa o căutăm deci în lege in domeniul acesta atât de spinos al achizițiilor publice.

  11. Personal sunt de părere că achizițiile directe trebuie sa existe în cazuri justificate, asa cum sunt ele definite de normative, pentru contracte de valori mici, destinate nevoilor curente ale autorității contractate.Ca procedura legale în sine, poate fi folosita de autoritățile contractate pentru ocolirea atribuirii prin licitație, asta este alta mâncare de pește, care însă nu=și găsește protecție legale eficiența.De pildă spargi în mod intenționat un contract de valoare mare în mai multe contracte de valori mici, pentru a face mai multe achiziții directe în locul atribuirii prin licitație.Fapta din pacate e sancționate numai contravenționale și e greu de decedat probator.Daca se face în schimbul unor foloase poate fi infracțiune, la fel de greu de probat datorită caracterului ermetic, clandestin și bine structurat al activității.Adica iti trebuie măsuri de supraveghere tehnică în acele momente, investigatori sub acoperire, avertizori de integritate pe care pierzi momentul operativ și nu îi ai.

  12. *de decelat

  13. Momentul operativ poate fi semnalat și de serviciile de culegere si prelucrare a informațiilor în virtutea atribuțiilor lor legale.

  14. Pana una alta textul care sancționează fapta în discuție contravențional ar trebui abrogat, căci fapta justifica pericolul social al unei infracțiuni.