G4Media.ro

Cum a câștigat propaganda rusă ”aurul” la Jocurile Olimpice de la Paris:…

sursa foto: MOHD RASFAN / AFP

Cum a câștigat propaganda rusă ”aurul” la Jocurile Olimpice de la Paris: Cazul pugilistelor Imane Khelif și Lin Yu-ting

Scandalul internațional în care au fost prinse pugilistele Imane Khelif și Lin Yu-ting are la bază un test cu rezultate confidențiale și declarațiile contradictorii ale unui oligarh rus, scrie Info Sud-Est. 

“Sunt femeie” – acestea au fost primele cuvinte rostite de Imane Khelif în fața presei după ce a câștigat primul aur olimpic la box feminin din istoria Algeriei. Această performanță istorică, la fel ca întregul traseu olimpic al lui Khelif, a ajuns să fie asociată de o mare parte a publicului cu acuzațiile că pugilista algeriană și sportiva taiwaneză Lin Yu-ting ar avea cromozomi masculini, un avantaj care ar fi trebuit să le descalifice de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Atunci când scandalul inițial a izbucnit, a fost alimentat din greu de celebrități pentru care controversa a devenit deja un stil de viață – Elon Musk, JK Rowling și Logan Paul sunt doar câteva exemple. Pe măsură ce adevărul a început să iasă la iveală, mulți dintre ei au trecut fără să clipească la următorul subiect sau au urmat exemplul pugilistei Angela Carini și și-au cerut scuze în mod aproape batjocoritor, cu jumătate de gură – pe sistemul “Da, dom’le, dar parcă tot ăia cu LGBT-ul lor sunt de vină”.

Chiar dacă trecem peste faptul că nicio persoană LGBT nu este și nu a fost vreodată implicată în acest scandal, există un element subversiv și periculos al întregii povești care trebuie arătat cu degetul – nu, nu este vorba de “bărbații deghizați în femei” care ar vrea să domine sportul feminin, ci despre un grup de oligarhi ruși cu legături directe cu Kremlinul care s-au deghizat în asociație sportivă legitimă și au dat startul acestei vânători internaționale de vrăjitoare.

  • Detalii despre valul de ură și informații false în cazul lui Imane Khelif, aici.

Din momentul în care Angela Carini a renunțat la meci și a plâns în fața întregii lumi în fața lui Imane Khelif, reprezentanții Asociației Internaționale de Box (IBA) au făcut tot ce era posibil pentru a pune paie pe foc: au declarat în repetate rânduri ba că Imane Khelif și taiwaneza Lin Yu-ting ar avea cromozomi masculini, ba că ar avea prea mult testosteron, ba că ar fi în realitate bărbați. Au oferit premii în bani “victimelor” celor două pugiliste și au lansat tot felul de acuzații și atacuri bizare la adresa Comitetului Internațional Olimpic, inclusiv că “arde din diavolie pură”.

Preț de câteva momente, această narațiune a fost alimentată de ideea propagată iresponsabil de unele segmente din presă și de celebrități sau politicieni cum că Algeria, un stat care încă include legea islamică (Sharia) în sistemul său legal și în care persoanele LGBT trăiesc în teroare și riscă morți violente, ar fi trimis o sportivă transgender la Jocurile Olimpice și la numeroase alte competiții internaționale.

Abia după ce această teorie a fost tranșată de Comitetul Olimpic, adevărată piesă de rezistență a fost scoasă la iveală: infamele teste independente ale Asociației Internaționale de Box (IBA), în baza cărora Khelif și Lin Yu-ting au fost descalificate și au pierdut medaliile câștigate la Campionatul Mondial de Box de la New Delhi, în 2023.

Teste pentru care, trebuie amintit, IBA refuză până în acest moment să publice rezultatele:

  • “De notat că sportivele nu au fost supuse unui test de testosteron, ci au fost supuse unui test separat și recunoscut, ale cărui detalii rămân confidențiale”, apărea într-o declarație emisă săptămâna trecută.

Citește integral pe Info Sud-Est.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Autorul articolului da unei probleme reale de superficialitate a CIO o conotație ireala de influenta de intel a Rusiei.

    Probabil asta se întâmplă pt ca autorul nu cunoaște concepte despre gena SRY și nu își pune problema de bun simț ca un bărbat biologic (purtător al genei SRY) în mod evident are elemente fizice net superioare uneia care e femeie biologic: plus de hemoglobina + densitate osoasa mărită + extra testosteron.

    Tema pe care autorul ar trebui sa si o pună este dacă persoanele cu DSD (disorder of sexual development) și gena SRY ar trebui sa participe la competiții feminine și nu superficialitatea declarației „sunt o femeie” + tanguielile defensive ale CIO.

    • De unde stii tu Alex ce gene are sau n-are Imane Khelif? Zici ca e prea puternica? Pai n-ai fost nici o data pe la un sat in moldova sa vezi femei zdravene care arata de parca o palma de la ele te pune jos?

    • Antrenorul hăndrălăului din Algeria tocmai a recunoscut că ” Imane are ceva probleme cu cromozomii..”..

    • Are aspect și putere de bărbat ptr că este,genetic, bărbat…cromozomi xy,nu xx..bieteke femei bătute de hăndrălău..

  2. Acest articol nu se poate numi jurnalism!

  3. Domnule Gabriel, sunteti de toata jena cu acest articol.
    O lume intreaga afirma ca sunt barbati transgender iar dvs scrieti publicului ca de fapt nu e asa?
    Un articol rusinos pt g4media, partinitor,fals, care incalca dreptul femeilor de a fi femei.
    Rușine! Rușine! Rușine!

  4. Hăndrălăul algerian a bătut niște amarate de femei..tare!

  5. Ce atâta tămbălău? S-a uitat cineva între picioarele lor?

  6. You go woke, you go broke!

    Tineti-o tot așa că ajunge USR-ul sub 5% acuși…

  7. perfect adevarat , mai tine minte cineva „invazia” de plosnite si sobolani de anul trecut din paris ( plecata de la tataia putin si minionii lui ) , a vazut cineva vreo plosnita anul asta?