Cum a câștigat Speranţa Cliseru în 2017 de la firmele și primăriile din București și Voluntari mai mult decât Iohannis, Dragnea și Tăriceanu
191.640 de lei (o medie de 15.970 de lei pe lună) a câştigat anul trecut actualul prefect de Bucureşti, Speranţa Cliseru, cea care a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei la mitingul din 10 august. Banii sunt încasaţi din salariile de la Primăria Capitalei şi de la Green City Voluntari, fiirmă înfiinţată şi administrată de Primăria Voluntari, dar şi din indemnizaţiile primite ca membru în Consiliul de Administraţie a trei companii de stat bucureştene.
E vorba despre RATB, Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă, precum si Compania Municipală Pază şi Securitate. Tot anul trecut, Cliseru – o apropiată a familiei Pandele – Firea, a avut venituri și de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Euroapa, organism al cărui membru fondator este tot Primăria Voluntari.
Comparativ cu veniturile Speranţei Cliseru, preşedintele Klaus Iohannis a câştigat 169.646 de lei în 2017, adică 14.137 de lei lunar, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu – 161.912 (adică 13.492 de lei lunar), iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea – 161.219 lei (adică 13.434 lei pe lună).
Primăria Capitalei
Speranţa Cliseru a fost angajată, în 2017, la Primăria Capitalei. De aici a încasat 89.437 de lei, adică, în medie, 7.453 de lei pe lună. Speranţa Cliseru a fost consilierul personal al Gabrielei Firea pe întreaga perioadă a anului trecut.
Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti
Speranţa Cliseru a fost numită membru în Consiliul de Administraţie printr-o decizie publicată la data de 21 iulie 2017. Ea a fost membru în acest organism până la finalul anului trecut. Pentru activitatea depusă în această companie, actualul prefect al Capitalei a primit, conform declaraţiei de avere depusă de-abia în 3 august, 44.217 lei. Asta înseamnă o medie de 7.369.5 lei pe lună.
Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti
În compania care ar trebui să supravegheze diversele evenimente din Bucureşti sau care ar trebui să asigure paza principalelor obiective de interes local din municipiu, Speranţa Cliseru a ajuns în august 2017. Decizia de numire a fost publicată în monitorul oficial publicat în data de 4 august. Pentru cele 5 luni de activitate, ea a primit 16.963 de lei, adică 3392,6 lei pe lună.
Regia Autonomă de Transport Bucureşti
De la Regia Autonomă de Transport Bucureşti, undea a ajuns la finalul lunii august 2017, printr-o decizie a primarului Gabriela Firea, Speranţa Cliseru a primit doar 15.359 de lei, adică o medie de 3839.75 de lei pe fiecare dintre cele patru luni rămase din an.
Speranţa Cliseru a primit bani și din relaţile stabilite cu fostul său angajator, primarul Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea
De la Green City Vountari SA, o companie înfiinţată de Consiliul Local Voluntari, a primit 7664 de lei. Conform CV-ului depus la numirea în funcţia de Prefect de Bucureşti, Speranţa Cliseru a fost director general adjunct al companiei din 2016. Ultima declaratie de avere care apare pe site-ul firmei ilfovene este de la finalul lui 2015.
De la A.D.I Euroapa a primit, ca activitate independentă, 18.000 de lei. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euro-Apa este „o persoană juridică de drept privat, cu statut de utilitate publica, constituita în scopul reglementării, inființării, organizarii, coordonării, finanțării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apa și de canalizare pe raza de competenta a unităților administrativ-teritoriale membre”. Printre membrii fondatori este şi primăria Oraşului Voluntari, unde Speranţa Cliseru a îndeplinit funcţia de manager public.
Reamintim că prefectul Capitalei a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei la mitingul din 10 august, miting încheiat cu violențele jandarmilor. Ionel Corbu, prim-procuror al Parchetului Militar București, a declarat pe 15 august că Prefectura București nu le-a dat procurorilor ordinul de intervenție pentru operațiunea de vineri a jandarmilor din Piața Victoriei. ”Am cerut de la prefectură ordinul de intervenție încă din data de 11 august, suntem în așteptarea lui. Am primit răspuns de la prefectură să îl cerem de la Direcția de Jandarmerie București, deși îl puteam primi de la prefectură, au și ei exemplarul 2”, a spus Ionel Corbu.
Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.
Foto: Speranța Cliseru (InquamPhotos / Octav Ganea)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
20 comentarii