G4Media.ro

Cum a contracarat guvernul cele mai dure critici și sancțiuni politice de…

Cum a contracarat guvernul cele mai dure critici și sancțiuni politice de la Bruxelles de după integrarea în UE. Principalele linii de manipulare

Guvernul Dăncilă, Dragnea, Tăriceanu, PSD și Antena 3, rămasă cam singură în tranșeul anti-UE, au pus marți în circulație o serie de manipulări și minciuni flagrante menite să contracareze cele mai dure critici și sancțiuni politice venite de la Bruxelles după integrarea României în UE în 2007. Care sunt, așadar, predicatele utilizate pentru a contracara rezoluția Parlamentului European privind derapajele democratice și raportul MCV referitor la pașii înapoi din justiție, ambele un veritabil vot de blam adresat guvernului de la București.

  • Manipularea: Votul din Parlamentul European este un vot împotriva României, iar europarlamentarii români care au votat rezoluția sunt trădători. Antena 3 a întocmit un fel de listă a rușinii, un panou al dezonoarei.
    Faptele: Votul din PE nu a fost un vot împotriva României, ci o sancțiune politică aplicată punctual Guvernului și Parlamentului pentru o serie de fapte și acțiuni anti-democratice și anti-justiție. A nu susține acest demers menit să apere România reprezintă un act de complicitate cu abuzurile puterii de la București.
  • Manipularea: A fost un vot politic, o declarație negociată de politicieni, deci fără mare valoare și fără corespondent în realitate.
    Faptele: Rezoluția a fost votată masiv de grupul socialiștilor europeni, din care face parte PSD și de o parte din europarlamentarii ALDE european, familia politică a lui Tăriceanu. Doar europarlamentarii români și cei maghiari din grupul socialiștilor au votat împotriva rezoluției, în rest au fost 135 de voturi de socialiști pentru.
  • Manipularea: A fost din nou mâna lui Soros. Aici Antena 3 a pus placa obișnuită cu teorii conspiraționiste. A prezentat-o din nou pe Monica Macovei drept omul care joacă pe degete tot Parlamentul European și s-a străduit din greu să dovedească prin prezentarea unor postări publice fără nicio relevanță luate de pe Facebook că totul a fost un plan secret bine pus la punct.
    Faptele: A fost o rezoluție inițiată de verzi, susținută în punctele esențiale de toate partidele din Parlamentul European, cu mici modificări față de textul inițial.
  • Manipularea: Rezoluția și raportul MCV au fost întocmite de funcționari care nu înțeleg realitățile din România, influențați de ”statul paralel” și de politicieni din România.
    Faptele: Atât rezoluția PE, cât și raportul MCV reflectă fapte incontestabile. Experții MCV, de pildă, culeg informații în urma unor numeroase întâlniri cu oficiali guvernamentali, cu ministrul justiției, cu reprezentanți ai CSM, cu judecători, procurori, asociații profesionale, reprezentanți ai societății civile etc. Experții europeni au astfel acces la toate informațiile și punctele de vedere, însă raportul reține în final doar acele fapte care au cu adevărat relevanță în descrierea progreselor sau regreselor din sistemul judiciar.
  • Manipularea: Bruxelles-ul are ceva cu România,  tratată cu dublă măsură în UE. Alte state europene n-au MCV, nu sunt monitorizate și nici nu sunt sancționate pentru acțiuni similare ale politicienilor în raport cu justiția sau statul de drept.
    Faptele: Bruxelles-ul a sancționat politic și alte state care au încălcat în mod grav și repetat valorile UE la fel ca România. Comisia Europeană a respins de pildă în cazul Italiei în premieră proiectul de buget, din cauza depășirii deficitului de 3%, maximul acceptat în UE. Pe de altă parte, numai în acest an, Parlamentul European a votat declanșarea articolului 7 împotriva Ungariei, Comisia Europeană a declanșat procedura împotriva Poloniei – ceea ce reprezintă mai mult decât o simplă rezoluție cu valoare simbolică. Cele două state riscă să rămână astfel fără drept de vot în Consiliu. Pe de altă parte, România și Bulgaria și-au asumat singure MCV-ul în momentul aderării, fiind considerate două țări cu sisteme judiciare practic nefuncționale la momentul aderării. Reformele din România s-au dovedit în ultimii ani reversibile în timp ce Bulgaria a manifestat voință politică în menținerea ritmul reformelor, chiar dacă nu a înregistrat rezultatele României în ce privește lupta anti-corupție. Acesta pare să fie principalul motiv pentru care Bulgaria a primit un orizont de timp clar pentru ridicarea MCV, sfârșitul lui 2019, în timp ce România nu.

Concluzia. Ziua de 13 noiembrie 2018 va rămâne consemnată drept una dintre cele mai rușinoase zile pentru România la Bruxelles. Cele două evenimente, adoptarea rezoluției și publicarea raportului MCV, reprezintă o sancțiune politică fără precedent. A fost pusă în discuție inclusiv capacitatea României de a-și exercita președinția Uniunii începând cu 1 ianuarie 2019, dat fiind că țara este acuzată tocmai de nerespectarea principiilor europene de bază:  independența justiției, stat de drept și valori democratice, fiind amintite violențele jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici, atacurile la ONG-uri și  împotriva presei.

Răspunsul guvernului Dăncilă, chiar prin vocea premierului, a fost un discurs anti – UE și mai virulent, suveranist și izolaționist.

Citește și

Premierul Dăncilă, mesaj împotriva Uniunii Europene: Ingerințe grave în treburile interne / Nu mai putem accepta ca românii să fie certați

Parlamentul European a adoptat rezoluția privind statul de drept în România: rechizitoriu în 12 puncte

Cel mai dur raport MCV despre situația Justiției din România: Opt recomandări suplimentare din partea Comisiei, printre care stoparea legilor Justiției, a Codurilor penale, a numirii și revocării procurorilor-șefi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Doar doar s-or trezi romanii odata, dupa 30 de ani si nu vor mai vota cu mafiile PSD, PNL, ALDE, UDMR, Pro Romania etc.

    • Bre, nu ma intelege gresit, dar vorba asta o repetam de prea mult timp.. Cand muma lor se trezesc?!? Ca tot se ‘trezesc’, de la revolutie incoace, cel putin.

  2. Dane, exista o discrepanta si o incoerenta logica intre Faptele de la primul paragraf si Concluzia din ultimului. Daca votul din PE nu a fost impotriva Romaniei, atunci rusinea nu este a Romaniei ci a mizerabilului de guvern neo-comunist in frunte cu clona, infinit mai proasta, slugarnica si penibila, a Anei Pauker.
    Daca a fost votata o sanctiune politica impotriva guvernului si parlamentului, nu determina incapacitatea Romaniei ci a guvernului si parlamentului!
    Trebuie subliniat foarte exact si ai facuto foarte bine: Romania trebuie sa se delimiteze prin ORICE mijloace de acest guvern si de majoritatea parlamentara care sunt niste capuse, niste organisme inamice Romaniei, niste virusi care si-au gasit o gazda temporara.
    Trebuie sa lucram accelerat la un vaccin prin care sa eliminam aceasta maladie

    • Vaccinul anti-PSD? Hah!

      Ar fi bine, dar nu avem cum sa-l dezvoltam, banii de cercetari i-a luat Olguta sa-i dea pe salariile triplate ale secretarelor din comune.

      Stiti voi care, alea care nu fac nimic toata ziua dar iau bani garla fiindca se inchina la Dragnea.

  3. Nu ne „iexplica” asistat si cu morjan cum stau de fapt lucrurile? Sau inca nu au primit foita de la partid cu ce sa debiteze in spatiul public? Asteptam cu interes…

  4. Sint de acord cu DVS , DOMNULE @2087 .

  5. Rog corectati enuntul din titlu.Cele in loc de cel,in rest impecabil domnule Tapalaga.

  6. Delirul e posibil şi pentru că intelectualii civici sunt pe la RomExpo la târg. Nicio reacţie notabilă.

  7. Asteptam cu interes si varianta in bulgareste, poate e mai clara…

    • Ia de-aici si pe ruseste (limba matii) si pe bulgareste (la cerere): трахать свою мать! дяволите майка си!

  8. De ce Bruxelesul nu zice nimic de Protocoalele secrete si multele abuzuri dovedite din justitie ?

    • Niste institutii serioase lureaza cu reguki clare. Aceste reguli sunt stabilite prin protocoale.
      Dat fiind ca e vorba de SRI sunt si secrete. Care e marea problema cu asta?
      Ii fac mai putin hoti pe unii?
      E atat de irelevant daca a furat sau nu? Sau tot ce conteaza e ca SRI-ul l-a interceptat luand mita pe baza de protocoale . Si atunci e abuzat saracul…

    • Care sunt acele abuzuri dovedite? A-ti innbunit toata lumea cu acele abuzuri dovedite… adica daca Dracnea fura in draci si e vizibil de pe luna ca fura, ca nu are cum sa faca atata avere dintr-un amarat de salariu de bugetar, este un abuz din partea justitie ca-l intreaba de unde, cum a facut averea? Pai in alte tari, toata averea ii era confiscata deja iar prin America era deja la bulau. Dar bine, daca era in acele tari nu fuura pentru ca acolo stia ca justitia i-si face treaba. Hoti si corupti are toata planeta, toate tarile dar la noi problema e ca ei sunt la conducere si incearca din rasputeri sa-i compromita pe cei ce au singura sarcina sa combata aceste derapaje. Si normal apar si cei ce „pun botul” la aberatiile lor. De parca hotii neprinsi in flagrant recunosc ca au furat….toti se jura ca nu fura vorba canttecului invatat din copilarie de orice roman.

    • @cititor9 am auzit cu urechile mele persoane debitand ceva de genul: „Ce-mi spui ca Dracnea are insula are proprietati in Brazilia? nimicuri, tu-ti dai seama ca nazistul de Johanis a furat o jumatate de casa si nu a platit nimic statului? miliarde de euro a incasat pe chirie si nu vrea sa dea nimic inapoi….si tu ma iei cu fleacuri gen insula lui Dracnea” Am crezut initial ca e ironie dar NU. Nu era ironie, persoana era ferm convinsa de ceea ce spune si am insistat sa inchei discutia caci devenise deja foarte isterica, dadea impresia ca nu se mai putea controla de furie la adresa nazistului….si din pacate sunt multi a naibii oamenii atat de lustruiti pe creier…..

    • Da-mi te rog 2 exemple de „abuzuri dovedite din justitie”.

  9. Unitatea de elita, probe contrafacute, transcriptiuni de inregistrari „gresite”, martori sub acoperire inexistenti. Invinuiri si incadrari trase de par – vezi uciderea din culpa a lui Gigina de catre Oprea si „abuzurile” fostului procuror general. Multe, multe. Ce s-a facut la Ploiesti, s-a facut la o scara mai mica sau mai mare in toata tara. Majoritatea celor condamnati pentru abuz in serviciu sunt cam in situatia primarului din Valcea, achitat recent.

  10. Nu este destul de clar că occidentalii vor să mențină starea de fapt în ceea ce privește justiția din România ? Dacă ceea ce era până acum era bine, justiția era independentă, iar lupta anticorupție eficientă și dacă Dragnea și alții ”au furat de se vede de pe lună” de ce nu este nici unul condamnat pentru acele mari hoții ? Ce s-a întâmplat cu marile hoții Microsoft, Becthel, EADS,LUKOIL – nume românești neaoșe -, nu-i așa ? Au fost timorați procurorii din cauză că urma ca PSD să ”încalece” justiția ? Hai să stăm strâmb și să judecăm drept.

  11. Intr-o societate democratica combinatiile intre justitie si servicii = dictatura si abuz.
    Nu se poate influenta judecata cu influente si probe secrete. Asta nu e justitie. Toate probele trebuie sa fie la indemana apararii, altfel esti halit.
    „Justitia” este implicata in politic, astfel pierzandusi vocatia de dreptare si justitie care inseamna sa imparti dreptate.
    Cand serviciile transmit unui judecator o proba sau informatie, iar inculpatul nu o stie, nu mai exista justitie.
    Degeaba dati vina pe antene, abuzurile sau dat pe toate posturile, in afara de Digi si Realitatea.

    Dar mai putin conteaza cazurile de abuzuri, desi sunt multe – ceia ce conteaza este ca Procuratura si Justitia este folosita de servicii si o parte a politicului. Asa a ajuns tot politicul sa fie controlat de SRI, mai putin PSD (psd partial). Daca voi credeti ca asta e justitie, sa fiti sanatosi.
    UE stia asta demult. Nici acuma n-a zis de protocoale. Insemna ca si cand a facut celelalte rapoarte stia de protocoale si abuzuri. Daca condamna rapoartele acuma isi spala obrazul – ca si cum n-a stiut. De aici alta concluzie – serviciile sunt conduse din afara cu complcitatea „partenerilor strategici”.

    Cel mai haios este ca Bulgarii au reusit sa evite tot encavedismul asta implimentat la noi, n-au facut anticoruptie ci autostrazi, si in final sunt mai ca laudati, iar noi cu toate sacrificiile am luat m… . Si celelalte tari din est n-au ajuns in halul asta slugi. Adica si f… si cu banii luati.

    O sa ajunga lumea sa-l regrete pe Ceausescu care in relatiile cu rusii facea ce voia el.