Cum a descoperit un cercetător australian din greșeală o nouă specie de scarabei: „Am crezut că sunt excremente”
Unele confuzii sunt plăcute și pot fi chiar un compliment. Cu toate acestea, nimeni nu vrea să fie confundat cu excrement de pasăre. Cu toate acestea, este exact ceea ce s-a întâmplat cu o specie de scarabeu nou descoperită în Australia, scrie Der Spiegel.
„Mă plimbam prin campingul de la Binna Burra Lodge într-o dimineață, când ceva pe o frunză de păpură mi-a atras atenția”, a declarat James Tweed, potrivit unui comunicat. La început a crezut că ceea ce a văzut sunt excremente de pasăre. „Dar, spre uimirea mea, am găsit cel mai extraordinar și pufos scarabeu cu coarne lungi pe care îl văzusem vreodată”. Acesta avea o lungime de 9,7 milimetri, era de culoare roșie-neagră și era acoperit cu o mulțime de fire de păr alb.
După călătorie, a căutat insecta pe internet, în cărți și articole științifice. Dar nu a găsit nimic și nici măcar o insectă nu semăna cu ceea ce a găsit. În cele din urmă a trimis un e-mail la Australian National Insect Collection (ANIC). Experții de acolo i-au răspuns, se arată în mesaj : Scarabeul este o specie nou descoperită.
De fapt, atunci când Tweed a vizitat centrul, s-a dovedit că a descoperit nu doar o nouă specie, ci și un nou gen. Tweed și echipa sa au denumit genul Excastra.
Zona din apropierea Parcului Național Lamington, unde Tweed a găsit scarabeul, este de fapt de mult timp o zonă populară pentru colecționarii de insecte. Prin urmare, este ciudat faptul că genul a rămas nedescoperit până acum. Dar chiar și atunci când Tweed s-a întors la locul respectiv pentru a căuta mai multe exemplare, nu a avut noroc.
„Ne confruntăm cu un declin rapid al biodiversității în întreaga lume și este dificil să conservăm specii despre care nici măcar nu știm că există”, a declarat Tweed. „Insectele sunt cel mai divers grup de animale de pe planeta noastră, dar și cel mai puțin apreciat și studiat”. Tweed și-a publicat rezultatele împreună cu colegii săi în revista științifică ” Australian Journal of Taxonomy .”
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu