Cum a evitat China cea mai gravă prăbușire globală a tehnologiei cauzată de CrowdStrike
În timp ce cea mai mare parte a lumii se confrunta vineri cu ecranul albastru al morții, o țară care a reușit să scape aproape nevătămată a fost China.
Motivul este de fapt destul de simplu: CrowdStrike este foarte puțin utilizat acolo, relatează BBC.
Foarte puține organizații vor cumpăra software de la o firmă americană care, în trecut, a vorbit despre amenințarea la adresa securității cibernetice reprezentată de Beijing.
În plus, China nu este la fel de dependentă de Microsoft ca restul lumii. Companii naționale precum Alibaba, Tencent și Huawei sunt furnizorii dominanți de cloud.
Prin urmare, rapoartele privind întreruperile în China, atunci când au apărut, au vizat în principal firme sau organizații străine. Pe site-urile chineze de socializare, de exemplu, unii utilizatori s-au plâns că nu au putut să se cazeze în lanțuri hoteliere internaționale precum Sheraton, Marriott și Hyatt din orașele chineze.
În ultimii ani, organizațiile guvernamentale, întreprinderile și operatorii de infrastructură au înlocuit tot mai mult sistemele informatice străine cu cele naționale. Unii analiști numesc această rețea paralelă „splinternet”.
„Este o dovadă a gestionării strategice de către China a operațiunilor tehnologice străine”, spune Josh Kennedy White, un expert în securitate cibernetică stabilit în Singapore.
„Microsoft operează în China prin intermediul unui partener local, 21Vianet, care își gestionează serviciile independent de infrastructura sa globală. Această configurație izolează serviciile esențiale ale Chinei – precum serviciile bancare și aviația – de perturbările globale.”
Beijingul consideră că evitarea dependenței de sistemele străine este o modalitate de a consolida securitatea națională.
Este similar cu modul în care unele țări occidentale au interzis tehnologia firmei chineze Huawei în 2019 – sau cu demersul Regatului Unit de a interzice utilizarea TikTok, deținută de chinezi, pe dispozitivele guvernamentale în 2023.
De atunci, SUA a lansat un efort concertat de a interzice vânzările de tehnologie avansată pentru cipuri semiconductoare către China, precum și încercări de a opri companiile americane să investească în tehnologia chineză. Guvernul SUA susține că toate aceste restricții sunt impuse din motive de securitate națională.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu