G4Media.ro

Cum a instrumentat ideologic România TV cazul câștigătorului de la ”Românii au…

Cum a instrumentat ideologic România TV cazul câștigătorului de la ”Românii au talent” / Rareș Prisacariu, prezentat în antiteză cu ”progresistul” Theodor Andrei de la Eurovision

România TV a abordat, marți seara, cazul lui Rareș Prisacariu, copilul de șapte ani care a câștigat ”Românii au talent”, după ce a recitat mai multe texte cu nuanțe naționaliste. Ulterior, băiatul a fost criticat de o parte din public, pe rețelele sociale. Jurnalistul Victor Ciutacu l-a prezentat pe Rareș Priscarariu în antiteză ideologică cu Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, care nu a obținut niciun vot la concursul internațional.

În emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, invitații i-au luat apărarea băiatului care a fost criticat pe rețelele sociale, din cauza conținutului ideologic al reprezentațiilor sale. Victor Ciutacu a dat tonul dezbaterii: ”Am văzut și eu că participa destul de des în show-uri și emisiuni, l-au căutat ăștia până la Eminescu, iar supărările au venit pe zona asta naționalist patriotică”.

În platou se aflau doi generali (Eugen Bădălan și Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării), un fost director SIE (Cătălin Harnagea), doi jurnaliști (Ciprian Purice și Radu Herjeu), cântăreți de muzică folclorică și artiști, dar și comediantul Mugur Mihaescu, prezentat ca lider AUR.

”Este o problemă cu narativul general preluat din vest, că noi nu trebuie să mai fim noi, trebuie să fim puși la grămadă și pentru asta nu trebuie să existe familie, nu trebuie să existe Dumnezeu, nu trebuie să existe patriotism. Orice deraiere de la acest curent progresist naște așa ceva-uri pe rețelele sociale”, a comentat Mugur Mihăescu.

În antiteză cu Rareș Prisacariu, în cadrul emisiunii au fost prezentate și imagini cu Theodor Andrei, artistul care a reprezentat România la Eurovision și care nu a obținut niciun vot la competiția internațională. El a fost criticat printr-o intervenție a lui Mihai Trăistariu. În schimb, jurnalistul Radu Herjeu a comentat mai nuanțat subiectul: ”Din punctul meu de vedere, cele două situații sunt aproape identice, vorbim de un puști de 7 ani și de un adolescent care s-au prezentat pentru o anumită parte a publicului, într-o ipostază inadecvată”, a comentat jurnalistul Radu Herjeu.

Context

Și George Simion i-a luat, duminică, apărarea lui Rareș Prisacariu, într-o postare pe Facebook. ”Oare părinții ar fi fost acuzați <<că-i distrug copilăria>>, dacă Rareș recita niște poezii despre <<diversitate>> sau despre <<minunata lume fără țări>>?”, a scris George Simion ca răspuns la reacțiile aprinse pe care reprezentațiile sale le-au declanșat pe rețelele sociale.

Unii internauți i-au acuzat părinții că îl pun să recite texte pe care nu le înțelege. ”Să vedeți sezonul viitor, invazie de roboței siliți de părinți să vină să recite poezii sau texte filosofice. Așa e la români, spiritul de turmă. Se va umple țara asta de genii de 5, 6, 7 ani care turuie propoziții după propoziții”, a comentat un internaut pe Youtube, la filmul cu reprezentația din finală. Copilul are și foarte mulți admiratori, care îi laudă talentul actoricesc și memoria: ”Clar Dumnezeu a vorbit prin gurița lui. Asta am simțit cu toții, emoția pe care ai transmis-o e unică”.

Mama lui Rareș, Gina Prisăcariu, are 41 ani și educatoare la o grădiniță din Botoșani, potrivit publicației Click, iar tatăl său este auditor în cadrul Consiliului Județean Botoșani.

La prima sa reprezentație din cadrul emsiunii, copilul a primit un Golden Buzz de la Smiley și de la Pavel Bartoș, validare care l-a propulsat direct în seminfinală. ”Vin din leagănul culturii de la Botoșani și vă invit pe toți la Botoșani, pe meleagurile sfinte ale lui Mihai Eminescu, la Ipotești”, așa s-a prezentat Rareș la ”Românii au Talent”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Deci putin nationalism romanesc este toxic, dar cel ucrainean in care cartile in rusa sunt scoase din biblioteci este foarte bun.

  2. Daca te lauda jęgtv si ciutacu ai o problema.

    • Plus Garcea !

  3. Aproape toate razboaiele au pornit de la etnie sau religie. Daca tot pamantul ar fi o singura tara si ar disparea religia, cred ca ar fi un loc mai bun pentru toti. Pentru ca asta cu acceptarea si respectarea religiei celuilalt se pare ca nu functioneaza. Toate religiile sunt discriminatorii. Doar ei sunt cei salvati iar restul sunt de la Satana.

    • Destul de multi s-au straduit si destul de multi inca mai viseaza la asta, sa faca tot pamantul o singura tara si o singura religie.
      Rezultatul: multa moarte si multa distrugere.
      Daca ne uitam un pic spre rasarit putem vedea iar fumul.

  4. Noi, cei care am invatat rugaciuni de mici copii, de la bunica, credem ca este adecvat un dialog cu divinitatea pentru un copil. Pana la urma rugaciunea este tot un fel de poezie religioasa pe care o inveti pe de rost, in care omul ii adreseaza divinitatii niste rugaminti intr-un fel de monolog.
    Nu am inteles de unde vine pretentia asta ca un copil, care nu poate fi altfel decat sincer, ar trebui sa fi trait anterior anumite experiente ca sa poata fi convingator atunci cand abordeaza in discursul lui anumite teme. Poate din convingerea ca, noi, maturii, am si invata ceva din experientele traite?

  5. Cred ca „datul cu parul” nu poate fi pus in carca progresistilor, de data asta. Unii, cunoscuti purtatori ai stindardului patriotic in scopuri politice, doar au bagat si ei capul in poza sa vada lumea ca se ocupa cu ceva, cum ar fi sa-i critice pe unii care si-au dat cu opinia intr-un mod total neinspirat.