G4Media.ro

Cum a lovit criza afacerile familiei Trump / Ginerele președintelui american nu…

Sursa Foto: Facebook/ Donald Trump jr

Cum a lovit criza afacerile familiei Trump / Ginerele președintelui american nu mai poate plăti creditele bancare / O dilemă pentru Deutsche Bank

The Trump Organization și Kushner Companies se luptă să plătească împrumuturile și ratele bancare din cauză că au rămas fără venituri pe fondul crizei generate de coronavirus, dezvăluie publicația germană Focus.

Potrivit sursei citate, aceste companii nu pot primi legal ajutoare de stat de la președintele Statelor Unite, Donald Trump, și de la ginerele său, Jared Kushner.

Deutsche Bank, mai dezvăluie Focus, s-ar afla acum într-o mare dilemă. Banca a primit o solicitare din partea Trump Organization la începutul acestei luni.

Mai exact, era vorba despre suspendarea plății împrumutului luat de diferite companii din portofoliul firmei. Ca multe alte companii, grupul a rămas fără venituri cu care să-și plătească obligațiile către bancă.

În condiții normale, notează Focus, acest lucru n-ar fi o mare problemă pentru Deutsche Bank. În teorie, Trump Organization nu are nimic de-a face președintele Statelor Unite. De când a ajuns în funcție, afacerile familiei sunt conduse de Donald Trump jr.

Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Familia Trump s-a mai aflat în conflict cu Deutsche Bank anul trecut.

Prin urmare, Deutsche Bank trebuie să cântărească daca nu cumva e mai bine să nu-l supere pe puternicul său client și să-l trateze cu mai multă delicatețe. Grupul bancar german nu este singurul în această situație. De pildă, Trump Organization a cerut de asemenea autorităților locale din Palm Beach County Florida să suspende plata chiriei pentru terenurile de golf.

Focus mai scrie că și ginerele lui Trump, Jared Kushner, se află într-o situație similară. El conducea de asemenea o companie de imobiliare înainte de se muta la Casa Alba.

Potrivit publicației germane, compania deținea anterior doar proprietăți de locuit în suburbii, însă în ultimii ani a început să investească masiv în proprietăți scumpe în New York. Un exemplu este fosta clădire deținută de New York Times, care l-a costat pe Kushner aproape 300 de milioane de dolari în 2015.

Din noiembrie, compania nu a mai putut plăti împrumuturile la timp. Obligațiile au fost achitate până în februarie, dar cele din martie au fost anulate complet. În plus, pentru clădire au fost emise obligațiuni, iar cu banii obținuți au fost finanțate alte proiecte imobiliare.

Prin urmare, subliniază Focus, cu cât restricțiile durează mai mult și situația economică se agravează, cu atât va fi mai rău pentru familia Kushner. Pe termen scurt, va fi dificil să-și plătescă ratele împrumuturilor.

La problemele curente se adaugă și faptul că după achizionarea clădirii deținute de New York Time, familia Kushner nu a reușit să găsească un nou chiriaș. Iar în actuala situație economică, este aproape imposibil.

Focus mai scrie că atât Trump Organization, cât și Kusher Companies au un dezavantaj major în comparație cu alte companii din Statele Unite: nu pot solicita ajutor de stat. Statele Unite au pus la bătaie peste un trilion de euro pentru companiile aflate în dificultate din cauza crizei.

Totuși, în timpul negocierilor pe tema ajutoarelor economice, Partidul Democrat a reușit să impună regula potrivit căreia companiile deținute de familiile demnitarilor – congresmani sau demnitari de la Casa Alba – sunt exceptate de la ajutorul de stat.

Prin această măsură, democrații au încercat să prevină situația în care politicienii vor prospera de pe urma ajutoarelor de stat. Nu doar în Congresul american, dar și în multe state, la nivel local, demnitarii aleși dețin propriile companii.

Publicația germană mai scrie că Deutsche Bank nu a luat încă o decizie în privința împrumuturilor luate de compania președintelui american.  Când majoritatea împrumuturilor  sunt în ziua de azi garantate, Deusche Bank a insistat ca președintele Trump să-și garanteze împrumutul cu averea personală. Acest lucru s-a întâmplat după câteva experiențe neplăcute cu împrumuturile luate de Trump, în trecut.

Dacă banca va decide să execute creditul, ar trebui să-i ia proprietățile președintelui american. Aceasta ar fi poate procedura corectă, dar ar presupune multă publicitate negativă pentru bancă. O dilemă.

Sursa: Focus

Sursa Foto: Facebook / Donald Trump jr

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Si bogatii plâng!!!!😭😭😭😭😭

  2. Chiar imi dau lacrimile ca bogatanii astia nu mai pot plati ratele.
    Pe vremea lui Ceaus era Scanteia care facea propaganda comunista ,acum e diversificata propaganda capitalista dar tot scarboasa este.

  3. Alta e dilema , dar nu a bancii .

  4. Se vede de pe Luna ca americanii astia n-au expertiza unui Ciordache sau Radulescu-Mitraliera: ar fi introdus imediat un proiect de lege cu un singur articol prin care sa schimbe „mizerabilul” ala de articol din vechea lege ce nu dadea voie ca alesii sa benficieze si ei de ajutoare de stat !!!!
    A, si sa nu utam ca ar trebui ca si ceilalti parlamentari din majoritate sa voteze amendamentul respectiv…..
    Romanii ai talent, ce mai! Este???

  5. Hai sa vad Deutsche Bank executand proprietatile lui Trump 😄😄😄
    Brusc, scad actiunile VW, BMW si Mercedes la jumatate.

  6. sa-l roage pe don Gigi Becali pentru un imprumut!

    daca nu reuseste la don Gigi, sigur la Mitica Dragomir….asta e filoamerican…