G4Media.ro

Cum a primit Cătălin Drulă singurul aviz favorabil la audieri: Președintele PSD…

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Cum a primit Cătălin Drulă singurul aviz favorabil la audieri: Președintele PSD al comisiei de specialitate s-a încurcat și a supus greșit la vot avizul negativ

Surpriza audierilor miniștrilor USR de marți, din comisiile de specialitate ale Parlamentului, a venit de la fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, propus de premierul desemnat Dacian Cioloș pentru același portofoliu.

Drulă a obținut singurul aviz favorabil din partea parlamentarilor PNL și PSD. Cum a fost posibil acest lucru? Dintr-o greșeală a președintelui PSD al comisiei parlamentare.

Acesta a supus votului acordarea avizului negativ pentru Cătălin Drulă în loc să ceară vot favorabil pentru învestitura ministrului. Astfel, voturile au fost contabilizate în raport cu avizul negativ și, deci, în favoarea ministrului demisionar al Transporturilor.

Cătălin Drulă a fost al șaselea ministru audiat. La votul privind avizul negativ, Drulă a primit: 8 voturi împotriva avizului negativ, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ. Astfel, Cătălin Drulă este singurul ministru la care nu s-a întocmit majoritate pentru aviz negativ și a fost aplaudat la finalul audierilor.

  • „Avizul este pozitiv dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot”, a explicat după audieri Cătălin Drulă.

Economedia.ro a publicat în exclusivitate documentul avizului favorabil pentru propunerea de la Transporturi. 

Cătălin Drulă a stârnit discuții în spațiul public încă de la începutul mandatului când a declarat că ”Un cartel se destructurează cu ranga”, făcând referire la evacuările cu scandal ale comercianților care ocupau ilegal spațiile de la metrouri.

Drulă a intrat în dizgrațiile lui Florin Cîțu după ce l-a numit pe premier ”zombi politic”, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.

Ministrul a fost poreclit ”Drulău” pe rețelele de socializare după apariția stenogramelor DNA în care era numit în discuția unor afaceriști ”câine” pentru că refuza să cadă la înțelegere cu aceștia.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. S-a emoționat pesedistul! Cate legi or fi aprobat ăștia din greșeală in 30 de ani?!

  2. hahahaha
    vai si amar de tara asta

  3. PeSeDilă era cu gândul la AMR-ul până la Pensia Specială.

  4. Cum zicea un comentator pe aici, au ajuns ospatari și dansatoare din buric sa examineze premianți și olimpici. Habar n-au ce se votează dar prostimea așteaptă de la ei măsuri de criza.

  5. Acum se naște altă întrebare, Sigur nu au greșit și ceilalți de la celelalte comisii? S-ar putea să iasă fum alb la 18Ș15.

  6. Ăștia nici nu sunt atenți la ce votează. Ei știau una și bună, toți care sunt evaluați trebuie picați. Păcat că schimbat cineva întrebarea. La ei trebuie doar întrebari din alea simple: „Nu-i așa că….?”

  7. draga redactor, textual
    „Drulă a primit: 8 voturi împotriva avizului negativ, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ”
    deci ar iesi 12 steaguri pentru aviz negativ. 8 impotriva aviz negativ.
    12> 8.
    deci si prin urmare cum a cazut avizul negativ???
    prin dubla negare?
    interesanta (i)logica. pasionanta chiar. multumesc!

    • Din „este singurul ministru la care nu s-a întocmit majoritate pentru aviz negativ” se intelege ca ar fi trebuit sa fie mai mult de jumatate din voturi pentru, (adica minim 14) ca sa treaca avizul negativ.

    • Se înțelege ca abținerile de la vot nu se cumulează la cele pentru avizul negativ.

      Trebuia sa aibă majoritate PENTRU avizul negativ.

      12 < 8 + 7 (abțineri)

      Vedeti si Art 53 (7), Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților şi Senatului.

    • mersi dra Diana. ok abtinerea trece, cf literii regulamentului, drept „pozitiva”.
      dar absentii? tot la „pozitiv”?

    • * majoritate de voturi.
      Votul cu “abținere” este considerat vot, cei 7 reprezintă 25,9% din total.
      Cei 12 au reprezentat doar 44,44% din total voturi, nu +50% (majoritate).

  8. Parcă astea de la PNL au zis ca se vor abține în comisii, da vad ca nu sau abținut în nici una

  9. Minte, nu s-a incurcat, pur si simplu Drulău are fani chiar și de la Ciuma Roșie..

    • Exceptiile confirma regula, cu hotii se aduna…poate aia de au votat pentru Drula sunt satui sa circule pe drumurile de 2 lei din Romania si au zis sa le dea o placuta la restul tovarasilor din grupa mica.

  10. Dulăul a debusolat PSD-ul.

  11. Asa se vede ca si daca mergea ce mai cel profesionist, ei tot negativ dadeau votul, asa era intelegerea. Asta nu e comisie de evaluare, daca inainte se stia rezultatul.
    Romania a simulat mereu democratia dupa 89 din pacate

  12. Drulăul e cam singuru’ dintre securici care a făcut ceva pe bune. Adică printre n mizerii, s-a apucat și de niște treabă, nu ca Nimenilă și restu.

  13. Asta se intampla cand agramatii de la PSD habar nu au ce fac, trece unul pe care nu-l vor!!!
    Acu poate-i mai trece lui drula de depresia pe care se pare ca o are de vreo luna jumate de cand e pe liber…Oare nu-i dor pe USR-ei inca palmele de la atata aplaudat, ca s-au facut de mirul lumii cand se apludau de foc dupa ce au demisionat, doar ca sa le arate PNL-eilor cat sunt usr-eii de „necopti” politic!!! Acu sunt in parlament implorand voturile care nu vor veni niciodata!!!!

    Oare presedintele asta nu se trezeste nici acum cand incapabilul sau cutzu e clar ca nu e bun de nimic iar pandemia nu au invins-o nici el nici cutzu????
    Sincer sa fiu eu i-as vrea pe toti din parlament, presedintie, CCR, Avocatul Poporului, CNA etc demisi pt ca si-au batut joc de tara intr-un moment in care toata lumea este sub focar pandemic cum nu am mai avut de la razboiul mondial. Dar cine sa stie asta cand generatia asta mai tanara nu a apucat vremurile despre care doar bunicii mai vorbesc.