G4Media.ro

CNN: Cum arată clasamentul țărilor dependente de gaz rusesc în funcție de…

Sursa foto: romgaz.ro

CNN: Cum arată clasamentul țărilor dependente de gaz rusesc în funcție de ponderea gazelor din Rusia în totalul energiei consumate

25% energia consumată în Ungaria se bazează pe gazele naturale importate din Rusia, în timp ce în Slovacia acest indicator este de 22%, Moldova – 17% , Austria – 15% și Germania – 14%, se arată într-un clasament realizat de CNN pe gaza datelor Eurostat. Potrivit acestui clasament, România se află pe locul 17 în topul țărilor care au anumit grad de dependență de gazele importate din Rusia.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat,luni, că Europa nu-și poate asigura aprovizionarea cu energie fără importuri din Rusia. Energia a fost exclusă în mod deliberat din rundele anterioare de sancțiuni, a precizat Scholz într-un comunicat de presă, adăugând că energia Rusiei este de „o importanță esențială” pentru viața generală, de zi cu zi a cetățenilor săi.

Ministrul de Finanțe al Ungariei, Mihaly Varga, a declarat că guvernul său nu va sprijini nicio sancțiune asupra energiei ruse. Într-un videoclip postat luni pe Facebook, el a vorbit despre daunele substanțiale pe care sancțiunile existente împotriva Rusiei le-au avut asupra economiei sale.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Pai cum ma?!
    Jermănica, cea mai capitalista tara din europa, cu cel mai stat de drept, cea mai performanta economie…..cea mai cea….toate lă. _barelile alea de le mesteca usristii “progresisti”, face afaceri cu comunistii?!
    Si ce afaceri! La modul ca sunt dependenti de gazul rosu!
    Se poate?! Rușiică!

    • poi rusii ori is plini de oligarhi milionari si miliardari ori is comunisti si mijloacele de productie is in proprietatea statutului.
      legat de germania…bemwe, haudi, vw trecute de prima tinerete cu care se dau multi romanii is facute cu o gramada gaz rusesc, si cu minereuri de fier rusesti si cu multe alte resurse naturale de ici sau colo pe care nu le au nemtii.
      noi nu mai producem mai nimic si atunci nu mai trebuie resurse minerale, energie ; ne-am boicotat singuri de 30 de ani la sugestia gangsterilor „binevoitori”.

    • Trollaii bipolari care vad orice situație în alb negru, după ce au fugit toți prietenii de ei ca nu au nimic în cap vin în online să-și facă publice limitarile.

    • Corect 👍

  2. E, uite, ca nu mai face, sa vedem ce-o sa mai ziceti, o sa va cape o vena de ciuda ca nu mai aveti la ce latra?

    • Vezi că ministrul lor de externe tocmai a spus că nu pot renunța la gazul rusesc.
      Nu mai linge în fund Germania, că e pe locul 2 la mizerie pro rusă după Ungaria în UE.

  3. Îmi scapă mie, nu văd Suedia și Norvegia în tabel ?!

  4. Si ungurii de unde importa restul, de pe marte?

  5. Of, nici voi nu stiti citi un grafic.
    Ungaria NU consumă 25% din gazele necesare țării din Rusia. 25% reprezinta gazul rusesc in totalul surselor de energie (care include si electricitatea prin altele). Cand vine vorba exclusiv de gaz Ungaria foloseste 78% gaz rusesc (25 din 33). Grea matematica.

  6. 235%÷31 tari inseamna o medie de 7.58% la nivel european. Hai ca nu-i asa de rau. Daca scoatem Ungaria din discutie, ca aia isi vor primi gazul in continuare, media ar fi chiar mai buna.
    Cand turuiau unii, altii ca suntem dependenti de gazul rusesc ma asteptam la procente mai mari. In Romania, oricum a scazut procentul datorita sau din cauza furnizorilor care au marit de 10 ori pretul. Au ajutat un pic si PNL-ul cu compensarea si PSD-ul cu plafonarea, adica vrajelile alea cu care i-au pacalit pe unii ca ei fac ceva pentru cetateni.
    Asta o sa para o ironie de tip sa moara si capra vecinului, dar chiar nu e. Se poate descurca Europa si fara gazul lor. Mai bagi un panou solar, mai pui o eoliana, mai treci un aragaz pe electric, mai stingi luminile pe la corporatiile alea care au sedii pe zeci de etaje si arata noaptea ca globul de Craciun, mai reduci caldura cu 0.5 grade.
    Pana la urma o faci si pentru planeta, nu doar sa-l enervezi pa nebun.
    Temperatura optima in casa este in jur de 20-22 de grade pe timp de zi si 18-19 grade pe timp de noapte. Nu i-am inteles niciodata pe cei care stau la 30 de grade iarna. Cand ies afara la -5 grade impactul termic asupra organismului este mai mare. Valabil si pentru cei care seteaza AC-ul pe 16 grade vara.

    • Rosebud, gazul in Romania nu a fost scumpit de furnizori, Furnizorii sunt pusi in concurenta si nu prea mai pot scumpi. Merg cu marje minime. Scumpirea vine de la producatori (Romgaz si Omv-Petrom) care vand cu pretul cu care se tranzactioneaza pe bursele externe, cu toate ca noi nu exportam. Uite-te mai bine in curtea Romgaz care e a statului roman si care e principalul producator in piata de gaze. Lantul de distriibutie gaze e asa: producator, transportator/depozitare, distributie si furnizor. Transportatorii, cei care depoziteaza si distribuitorii au marje fixe. Furnizorii au marje minime. Profitul mare e la producatori.

    • Profitul merge 90% la stat. Și Omv Petrom are 20% din acționariat statul român.

    • Comentariul meu continea si cateva elemente de cinism, chiar daca in ultima parte preluam cateva idei recunoscute despre temperatura optima pentru organism. Ma asteptam sa ma injure mai ales cei din Bucuresti, bransati la reteaua publica, care nu vor intelege ironiile.
      Din partea mea poti sa stai si la 40 de grade iarna si 10 vara, daca asa iti doresti. Doar ca, daca se ajunge la rationalizarea resurselor, iti ca fi mai greu sa te adaptezi. Atat.
      Furnizor->Producator-> Stat. Toti au ceva de castigat din treaba asta. Daca nu ar fi rentabil s-ar retrage din afacere. Mai putin Statul. Ala are tot timpul ceva de castigat.

  7. Rosebud,
    Gândești ca un comunistoid, fiecare își pune ce temperatură îi asigură confortul. Nu ce temperatură îți place ție. Poate îți place să fii femeie, e treaba ta, dar altuia nu îi place. Ăsta e miracolul democrației, poți alege.

  8. Trebuie să recunoaștem, lui Ceaușescu îi datorăm gradul mare de independență energetică, FSN / USL nu au făcut absolut nimic 30 de ani. Nici o amărâtă de hidrocentrală.

  9. Măi tăntălăule rusofil Catalin, resursele naturale le ai sau nu le ai. Ele nu se fabrică. Toți idioții își dau cu părerea. Și uite cine vorbește de economia germană, o sărăcie din România …