Cum arată orașul viitorului construit de Toyota. Producătorul nipon va testa în condiții reale autovehicule autonome, inteligența artificială și viața alături de roboți
Producătorul auto nipon Toyota vrea să construiască un oraș al viitorului, inteligent și complet sustenabil, în care va testa în condiții reale autovehicule autonome, inteligența artificială și viața alături de roboți, scrie techspot.com
Construcția ambițiosului proiect denumit „Woven City„ va începe anul viitor la poalele Muntelui Fuji, la circa 95 de kilometri de Tokyo, pe un teren cu suprafața de aproximativ 70 de hectare, unde se regăsește o fostă unitate de producție Toyota.
Orașul va deservi drept „laborator viu„ pentru testarea și dezvoltarea tehnologiilor viitoare precum vehicule autonome și mobilitate personală, case inteligente, robotică și inteligență artificială.
Akio Toyoda, CEO Toyota, a declarat : „Având în vedere că autovehiculele şi clădirile sunt conectate, comunicând între ele prin date şi senzori, vom putea testa tehnologia AI (inteligența artificială), atât în lumea virtuală, cât şi în cea fizică, maximizându-i potenţialul. Vrem să transformăm inteligenţa artificială în inteligenţă amplificată.”
Proiectul este o colaborare între producătorul auto japonez şi firma daneză de arhitectură Bjarke Ingels Group (BIG), care a conceput planul principal al oraşului. Arhitectura orașului este inspirată din trecutului Japoniei, încorporând tehnici tradiţionale de tâmplărie şi acoperişuri caracteristice arhitecturii ţării.
Roboții vor ajuta, de asemenea, la construcția clădirilor, majoritatea fiind realizate din lemn și inspirate din arhitectura tradițională japoneză. Bjarke a subliniat, de asemenea, importanța parcurilor și a locurilor de interacțiune publică, menționând că „într-o epocă în care tehnologia, social media și retailul online înlocuiesc și elimină locurile noastre de întâlnire naturale, orașul țesut va explora modalități de stimulare a interacțiunii umane în mediul urban spaţiu.”
„Locuinţele din oraş vor servi ca laboratore de testare a noilor tehnologii, cum ar fi robotica internă pentru a ajuta viaţa de zi cu zi”, a spus arhitectul. „Aceste case inteligente vor beneficia de conectivitate completă folosind AI-ul bazat pe senzori pentru a face automat lucrurile, cum ar fi reumplerea frigiderului sau scoaterea gunoiului”, a mai adăugat arhitectul proiectului.
Din punct de vedere energetic, orașul va fi independent și va avea ca surse de energie hidrogenul (pile de combustie), panourile solare și energia geotermală. Acoperișul clădirilor va fi echipat cu panouri solare pentru a genera energie electrică, iar în subteran se vor alfa instalaţiile de stocare a energiei electrice şi filtrare a apei.
Doar autovehiculele complet autonome şi cu emisii zero vor fi autorizate să funcţioneze pe străzi.
Planul general al orașului include trei tipuri de străzi, diferite din punct de vedere al destinației: artere principale, destinate doar pentru autovehicule; străzile secundare, destinate mobilității personale (biciclete, trotinete, ș.a) și pietoni; și zonele destinate exclusiv pietonilor.
În orașul dezvoltat de Toyota vor locui la început aproximativ 2000 de oameni, primii rezidenți fiind angajații firmei și familiile acestora, precum și pensionarii, comercianții, cercetătorii și alți parteneri ai proiectului.
Construcţia pentru prima fază a proiectului va începe în anul 2021 fără a se specifica o dată estimativă pentru finalizarea acestuia sau date financiare privind investiția.
Sursa: techspot.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
10 comentarii