G4Media.ro

Cum este anihilată independența justiției în România. Cazul Dănileț, o execuție exemplară

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cum este anihilată independența justiției în România. Cazul Dănileț, o execuție exemplară

Secția disciplinară pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a votat, miercuri, cu 5 la 4, raportul Inspecției Judiciare care a propus excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură pe motiv că ar fi participat la activitatea politică a unui ONG din care făcea parte.

Altfel spus, CSM l-a acuzat pe Dănileț că a făcut politică, ceea ce magistraților le este interzis prin lege.

Dănileț a susținut în apărarea sa că activitatea politică este definită clar în lege și se referă la partide sau la organizații care participă la alegeri și că, suplimentar, s-a abținut de la vot atunci când ONG-ul din care făcea parte a emis comunicatul critic la adresa guvernului.

Reaua credință a majorității anti-reformiste din CSM este atât de evidentă, încât nu merită osteneala unei demonstrații prea sofisticate. Deși a trecut mai bine de jumătate de an la la prima excludere din magistratură, judecătorul Dănileț susține că nu a primit motivarea soluției nici în ziua de azi pentru a putea să o conteste la Înalta Curte.

În tot acest timp, Dănileț nu poate activa ca judecător, nu primește salariu și este suspendat din magistratură.

Este a doua decizie de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț sub pretexte derizorii. Avem de-a face cu un judecător hărțuit de Inspecția Judiciară la fel ca pe vremea regimului Dragnea, când magistrații incomozi erau vânați și intimidați cu acțiuni disciplinare deschise pe bandă rulantă.

Doar că nu este o simplă răfuială între reformiști și anti-reformiști. Asistăm la o execuție exemplară. Un judecător plasat mereu de partea reformei, profund implicat în civic, este scos din sistem demonstrativ, pentru a descuraja la maxim vocile independente și curajoase din justiție.

Pe lângă Dănileț, mai sunt și alți judecători și procurori din diferinte ONG-uri vizați de acțiuni disciplinare. Aceste acțiuni n-au vizat însă niciodata magistrații agreați de politicieni, cum ar fi Dana Gârbovan. Și ei i se poate reproșa oricând că a făcut politică, din moment ce a acceptat în 2019, din poziția de magistrat, propunerea PSD de a fi ministru al justiției în Guvernul Dăncilă.

Numai că Inspecția Judiciară n-a avut niciodată nimic cu magistrații agreați de marile partide. Nu ei sunt problema, ci procurorii și judecătorii care cer vocal reforme și se manifestă cu adevărat independent. Aceștia reprezintă un pericol pentru sistem.

Un sistem care a făcut o liniște deplină peste țară. Politicienii nu mai contează, o bună parte a presei, în special televiziunile de știri, este cumpărată cu bani grei de marile partide și redusă la tăcere. Cum să rămână tocmai justiția liberă și independentă? Ce politician de la putere își dorește reforme în justiție, procurori puternici și scăpați de sub control? Cum să lase din mână buzduganele care s-au dovedit atât de eficiente: Secția Specială, Inspecția Judiciară condusă până în ziua de azi de Netejoru, CSM?

Iată un semn că frica și apatia s-au instalat deja în sistem de sus până jos: în competiția pentru șefia Înaltei Curți nu s-a înscris nimeni în afară de Corina Corbu, puternic susținută de președintele Klaus Iohannis din motive destul de clare.

Cum, nici un magistrat din România nu-și dorește să ajungă șeful instanței supreme, vârful de carieră pentru orice judecător? Evident, nu este vorba despre așa ceva. Candidații unici apar în sistemele perfect controlate, când competiția nu mai are sens din moment ce câștigătorul este dinainte cunoscut. Valabil și la ultimele alegeri din PNL, dacă vreți.

Justiția din România și statul de drept au ajuns într-o stare deplorabilă, însă riscă să se înfunde și mai rău. Vedeți raportul din aprilie al Departamentului de Stat, care denunță ”corupția generalizată” din România și ”mecanismele corupte de finanțare a presei”.

Comisiei Europene, care notează în ultimul raport de țară, că ”există preocupări cu privire la independența justiției”,  ”slăbiciuni în ce privește statul de drept” și că ”persistă percepția asupra corupției”.

Comisia mai atrage atenția că justiția din România pierde masiv resurse umane, iar numărul noilor magistrați în sistem nu compensează numărul tot mai mare de magistrați care se pensionează.

Iar justiția pierde, din păcate, o resursă umană importantă. Tot mai mulți judecători și procurori aleg să iasă din sistem după 25 de ani de activitate, adică într-un moment când au acumulat multă experiență, sunt eficienți și ar putea funcționa cu maxim randament ani de zile după împlinirea condițiilor de pensionare.

Vom vedea puțin mai încolo, peste câteva săptămâni, cum va arăta pe larg raportul Comisiei Europene pe statul de drept (justiție și presă). În mod normal, Comisia Europeană ar trebui să activeze urgent mecanismul de blocare a fondurilor europene dacă nu dorește ca miliardele de euro să dispară în buzunarele politicienilor și clientelei marilor partide din România, o țară lăsată fără instituții-cheie de echilibru și control.

Altfel, dacă România nu va fi presată acum de Bruxelles să facă reforme reale și să respecte regulile statului de drept, să nu se mire dacă mai târziu se vor trezi în Europa de Est încă o Ungarie. Să nu se lase păcăliți de dublul discurs instalat la București, care spune la Bruxelles ce vor europenii să audă dar acasă se comportă la fel ca Victor Orban, cel puțin cu presa și justiția.

Cazul Dănileț ar trebui să tragă un mare semnal de alarmă în rândul magistraților tineri, dar și în societate. Tăcerea adâncă, liniștea cumplită în care este măcelărit un magistrat ar trebui să ne îngrozească pe toți. Sigur că la televizor nu mai vorbește nimeni despre justiție, reforme, nu se întreabă nimeni unde au dispărut marile anchete și de ce sunt călcați în picioare tocmai cei câțiva magistrați care îndrăznesc să spună că lucrurile merg prost.

Acum este nevoie mai mult decât oricând de curaj. Acum este nevoie ca societatea civilă să se trezească și ea din mirajele propagandistice ale puterii, să lupte in nou, în stradă dacă este nevoie, pentru independența justiției, pentru magistrați ca Dănileț, pentru democrația din România sau, dacă vreți, pentru puțină demnitate.

Tăcerea este lespedea de mormânt sub care democrația se sufocă lent, sub ochii noștri, pentru ca două mari partide să-și poată împărți prada în liniște.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

71 comentarii

  1. Când magistrații se bagă în mizeria numită politică, se mânjesc!
    Eu, de exemplu, nu aș fi vrut să fiu judecat de un judecător ca Dănileț ale cărui opinii politice și fost exprimate deschis.
    Lui Dănileț nu îi este clar de ce poporul român îl plătește cu un purcoi de bani și îi dă pensie specială: pentru ca și când vede un politician pe stradă să treacă pe trotuarul celălalt!
    Magistratul băgat în politică=polițistul înfrățit cu infractorii!!! Punctum!

    • Infractorii sunt rezolvati la CECERE ?

    • Bati campii.

      Danilet nu poate fi acuzat ca a facut politica pentru ca a emis opinii despre acte legislative care privesc organizarea sectorului justitiei, in care munceste. Si e evident ca nu de asta a fost exclus. A fost exclus pentru ca deranja mafia de la „lucru”, adica de la capturarea completa a sistemului judiciar. Ne-am intors la sistemului Stanoiu-Voicu-ICCJ, cu judecatori cumparati la bucata. Atunci tartorul era Nastase, acum e Iohannis, asta e singura diferenta.

    • Si inca ceva:

      Baiatul ala de mai sus a fost dat afara din magistratura sub pretextul ca aparut intr-un film in care facea karate si tundea gardul viu. Asta e realitatea. Rastimp, toata gasca prietenei Savonea a defilat ani de zile la Antena 3, unde chiar impartit studioul cu oameni politici si au facut declaratii de genul:

      4 martie 2018: Judecătoarea CSM Gabriela Baltag a făcut o declarație șocantă în emisiunea „Adevăruri ascunse” de la Antena 3. Aceasta a susținut că sunt judecători care se află la mâna procurorilor.

      6 mai 2020: Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, de la Tribunalul București, judecătoare vedetă la Antena 3: Românii care critică deciziile CCR demonstrează că nu au creier

      10 dec 2017: Judecătoarea Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior a Magistraturii (CSM), a vorbit duminică, la Antena 3, despre modificările legilor Justiției, spunând că nu există prevederi în pachetul legislativ care să îngrădească sistemul judiciar.

      14 nov 2017: Judecătoarea Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a vorbit în emisiunea Sinteza Zilei cum s-a răzgândit într-o noapte CSM cu privire la votul negativ dat pe legile justiției ale lui Tudorel Toader.

      Evident ca nu se atinge nimeni de madam Evelina, de Baltag sau de Afrăsinie, ca au ajuns deja parte din „sistemul” pastorit de marea jigodie ce raspunde la numele de Iohannis.

      Sistem care vrea doua lucruri extrem de clare: acces nelimitat la resurse + imunitate totala in fata justitiei. Si au cam reusit. Hai, pa!

    • Câtă exigenta…sper că e valabilă și pentru Gârbova sau primadonele ce s-au perindat pe la televiziunile aservite

  2. Dănileț, sunt locuri de muncă la privat!!!!!! Nu te-ai născut judecător! De altfel eu aș refuza sa fiu judecat de unul ca Dănileț!!!!

    • Nicio problemă ești deja condamnat la pr0stie.

    • Ești un (i)diot !

    • Mihai: Eu, de exemplu, nu aș fi vrut să fiu judecat de un judecător ca Dănileț
      Niculae, doua comentarii mai jos: De altfel eu aș refuza sa fiu judecat de unul ca Dănileț!

      Mai rasfirat, baeti, mai rasfirat! Si ceva mai creativ, sa va meritati si banii! Nu mai luati si voi punctajul chiar ca litera de lege. Ca oricum legea a cam ajuns hartie igienica in tara asta.

    • Vai de voi postaci anonimi…
      Scursurile netului…. Băi talpa urât mirositoare a presei românești…. sunteți incapabili de a analiza prestația unui judecător..
      Mai ales de talia lui Danilet… Bravo domnule judecător Danilet… Suntem alături de dvs…

    • Dar de Garbovean sau Evelina ?

    • Ce sa vezi, Nicolae, procurorul Bogdan Licu, proaspat numit la CCR, n-a avut nicio problema sa COPIEZE 31 de pagini, CUVANT CU CUVANT (si fara sa foloseasca ghilimelele) dintr-o carte a judecătorului Cristi Dănileț, intitulată “Corupția și anticorupția în sistemul judiciar”…

  3. Presedintele tarii sa fie ales de parlament, prin negocieri intre partidele politice, la care Udemereu sunt experti. Pt sustinerea unei majorități toxice, psd si pnl vor accepta si un presedinte maghiar, ca neamt am avut.
    Off topic.

  4. infige-te aici: .).

  5. Problema nu e Danilet, ci modul cum un judecator incomod poate fi indepartat după bunul plac al mafiei. Fără vreo justificare logica.

  6. Justiția e stat in stat fără politicienii care sa ceara rapoarte țintite din care sa reiasa ce nu merge in procesul de justitie!
    Politicienii sunt lehamitea poporului

  7. Felicitari USR, ati reusit sa l anihilati si pe Danilet, cum ati anihilat Justitia in 10 August cand ati aruncat pungi cu excremente in fortele de ordine….

  8. daca te cheama Mosu si esti senil, eu zic sa iti vezi de tablagii tai din fata blocului :D; lasa justitia pt altii.

  9. Felul in care un anumit tip de comentaci se grabesc sa acapareze forumul acesta precum si existenta pe forum a unei singure replici si aceea destul de timide arata ca nici romanii nu mai sunt interesati sa apere justitia reformista !

    PS. Postacii au devenit vocea opiniei publice !

    PPS. bye, bye , Romanika !

  10. Care se bucură de rău e un căcat.

  11. Ce independenta, ce justitie, ce fumezi mata cetatene?

  12. Danilet o mare pierdere ptr tara noastra in lupta cu scursurile sovietice !

  13. Cocoșel! Toți dar absolut toți ăia de au puterea reală azi sunt cei susținuți, promovați, apărați și mediatizați de VOI…voi în general # deci a se scuti cu interjecții de tip ups ori vai

  14. este pacat ca un site onest precum G4 este intinat zilnic de un numar de propagandisti psd care arunca cu noroi in orice nu convine sefilor lor, mafiotii hoti din psd si pnl.
    Bai postaci duceti-va la site-urile voastre de casa si lasati aici sa isi puna comentariile oamenii integri si nu platiti in lei sau copeici.

  15. De la firul ierbii este si mai rau ! Din pacate ne luptam cu o hidra care se reface tot timpul…cand zicem hop ,iata ca am scapat ,ne trezim si mai adanc afundati in coruptie,hotie,minciuni…

  16. Nu-i mai plangeti pe bietii magistrat ca ies la pensie speciala.
    Cat despre acest domn, are o lunga cariera de politician in fata!

  17. oblomovism justitiar : cine-si cauta dreptatea la noi, in Romania, injustitie găseste. injustice 4 all.

  18. Corect. U.S.R. tinde spre ZERO!!!

  19. Pas cu pas ne indreptam spre justitie bulgareasca.

  20. FSN-ul reîncarnat din PSD+PNL va distruge România. Asta vrea boborul, asta avem de 30 de ani.

  21. Nea Dane, zici bine ce zici, dar eu, cât voi mai trăi, niciodată nu voi mai ieși în stradă pentru Justiție, DNA și alte fonfleuri de-astea!

  22. In momentul asta toata puterea sta la Iohannis.

    In clipa asta el este groparul statului de drept. Diferenta dintre el si Dragnea e ca el stie sa o faca cu subtilitate.

    • Bate la ochi de atâta subtilitate… Asta e, ne-a tras clapa Johannis…asteptam oferta electorala din 2024…

    • Subtilitate ? Cand esti presedinte si ai toate parghiile in mana, despre ce subtilitate vorbim ? O faci legal si gata. Pui pe cine vrei tu in functiile din sistemul judiciar.

  23. Stimate Agam(u)iță, am criticat de multe ori USR-ul cu argumente, dar mătăluță îi urăști mestecând povești fără sens.
    Te incadrezi perfect la categoria asistați/posedați de A3.

  24. Greșit, tu intri lejer în categoria celor 49% care nu pot compila ce citesc sau ce li se spune.

  25. Vi se pare că meritați altceva? Ați votat PSDNL 55%, mulți dintre voi se poartă de parcă nici nu există USR, singurul partid cinstit.

    • In politica nu merge asa. Iti mai trebuie si activ, iti trebuie si oameni care sa convinga la nivelul conducerii, niste idei cu care sa atragi masele mari de oameni. In momentul asta mi se pare ca USR duce lipsa de idei iar la varf liderii nu au niciun fel de anvergura. Nu au nici mesaj pentru oameni. Nu au solutii, nu au o viziune. Nu au oameni cu experienta care sa puna niste proiecte pe termen lung pe masa, o viziune pe 10-20 de ani pentru tara asta. De pilda , sa luam situatia deficitului bugetar. USR se complace in acelasi stil cum ca cheltuielile statului trebuie reduse, ca sunt prea multi functionari in sistemul bugetar. Bai dar ati facut o analiza cat de cat coerenta pe tema asta sau vorbim asa sa ne aflam in treaba ? De pilda, de ce nu propuneti inainte sa se elimine toate scutirile sau reducerile de taxe pentru diverse categorii profesionale ( IT, constructii, agricultura, PFA, micro) inainte sa dati din gura. Aaa, stai ca votantii nostri sunt din IT, au micro, PFA nu se poate. Si atunci doar dam din gura.

    • Iti repet Vladimire: mata (fara cratima) trebuia sa foloseasca metode contraceptive cand lucra pe Centura!

    • Daaa, singurul partid (daca poti numi astfel un oengeu toxic) de o cinste ireprosabila! Adevarul este ca astia din oengeul cu pricina sunt toti o comoara si ca orice comoara trebuie ingropati cat mai adanc!

  26. Cazul de față nu nici cea mai mică legătură cu USR.
    Pretextele excluderii lui Danilet din magistratură sunt la fel de evident fabricate ca și pretextele invadării Ucrainei.
    Faptul că nu te oripilează ceea ce debitezi trădează o flatulență cerebrală datorată excesului de A3.

  27. Cu totii stim cum Romania nu poate fi numita o democratie consolidata cum la fel de bine stim „cit amar de vreme ”le-a luat tarilor din vestul Europei si SUA sa devina natiuni democrate .Cu toti stim cita incarcatura politica negativa contin unele decizii luate de majoritatile Parlamentare ce s-au perindat , in ultimii 30 de ani , la conducerea Romaniei .Cineva ne spunea cindva cum macar 20 de ani ar trebui sa treaca spre a indrepta poporul roman spre o democratie asemanatoare vesticilor .S-a inselat .Vedem cum o parte a popoarelor Estice ,foste socialiste ,vor un statut de politica iliberala , altii doar se declara democratii dar si ei doresc , prin conducatorii lor , alesi democratic , sa devina dictaturi .Norocul ne vine chiar de la „ babaul de la rasarit ” ce isi arata muchiii prin Ucraina .Pandemia nu a fost deajuns .Razboiul mobilizeaza Europa iar deciziile militare ca si cele politico- economice se muta la NATO si la Bruxelles .Atragerea NATO in razboi nu a reusit .In tara , episoadele similare celor prezentate in text, devin foarte putine si Romania se indreapta spre a asigura proceduri democratice de guvernare .Trendul este evident .Alegerile ,politice , facute de Seful Statului devin purtatoare de decizii ale Democratiei .Uniunea Europeana capata noi puteri. NATO isi mareste componenta si nu mai exista tara in Europa care sa nu tina cont de NATO.Cazurile particulare , cu reverberatii in trecut , pot fi date ca exemplu , dar viitorul va corecta multe dintre inerentele erori ce inca mai fac capul de afis in Media romineasca .Vor disparea si la noi „ pistolarii vestului salbatic ” ce au facut parte cindva din drumul spre democratizare al Americii .

  28. Danilet – la CEDO. În rest, Comisia Europeană să îmbunătătească mecanismul de monitorizare a fondurilor europene (atribuire, cheltuire, calitate livrabile). Altfel nu face decât sa întărească un grup de interese penal care practică patronajul și abuzul în serviciu ca sa alimenteze clientela de partid. Un bun procent din banii rezultați sunt ulterior investiți în propaganda de partid și în fraierirea electoratului.

  29. cred ca noi am gresit fundamental, crezand ca si acele scursuri, care trec pe la asa-zisul Drept, tintind doar beneficiile, isi doresc sa fie libere, sa-si faca cinstit si corect meseria. De fapt, justitia (cu litera mica) nu a vrut niciodata sa fie independenta. Acum se curata de ultimele scame de independenta.

  30. infigete aici ).(

  31. Sunt curioasa sa vad in ce hal va fi Romania in 10-15 ani, dat fiind procesul de degradare vertiginoasa din ultimii ani a institutiilor care o conduc. Am scapat de Ceausescu pt a fi condusi de insi la fel de inculti, dar mult mai lacomi si mai fara scrupule.

  32. Doar nu credeatzi cã politica si electoratul Românistanul „ieuropean” .. chiar au mentalitãtzi si principii cu adevãrat europene .. E o mare mafiotzealã tzigãneascã,cu urlãtorii si agitatorii de rigoare ( mi$$ piggy Sosoacã,Simion & co ) .

  33. Doar nu credeatzi cã politica si electoratul Românistanul „ieuropean” .. chiar au mentalitãtzi si principii cu adevãrat europene .. E o mare mafiotzealã tzigãneascã,cu urlãtorii si agitatorii de rigoare ( mi$$ piggy Sosoacã,Simion & co ) .

  34. Românistanului „ieuropean”

  35. „Sigur că la televizor nu mai vorbește nimeni despre justiție, reforme…”

    Am votat Președintele pentru programul sau reformist, anticorupție si in favoarea statului de drept si a independentei justiției.

    …Acum, este lasat de cetățeni sa lucreze, asa cum a promis. Vad ca nimeni nu s-a intrebat in mod serios cum am ajuns sa fim iar guvernați de USL! Cu ce-l au la mana pe Președinte?!…

    Asadar, România este si ramane pe timp nedefinit o cleptocratie. In acest context, pur si simplu nu pricep de ce exista mirarea ca cleptocratii se comporta precum cleptocratii.

  36. Asta e „România curată”, o țară „ca afară”, construită „pas cu pas” de alesul vostru. Asta ați vrut, asta aveți.

  37. Cristi Danilet trebuie sa-si caute dreptatea.
    Dar nu singur, ci sprijinit de partea luminata a societatii romanesti, cata mai exista.

  38. Voi nu vedeti cum tot repet subiecte .. tot cu gareoniera am ramas ! Ce stPro sunt !

  39. Sa nu uitam ca dupa tot ceea ce s-a intamplat in 2017, romanii au ales tot PSD si PNL. Cunosc cel putin 10 persoane care au fost in strada in 2017 si care nu au mai mers la vot. Prin urmare, despre ce vorbim?

    E ok, putem arata cu degetul PSD-ul si PNL-ul, dar ce folos? In oglinda ne-am uitat?
    Un buletin curat si fara de stampile de vot, nu inlocuieste o responsabilitate cat o tara.

    • Am avut o coalitie de guvernare reformista, pe care Președintele a răsturnat-o.

      Nu putem uita ca a existat totusi episodul „celor doi elefanți din încăpere”, prin urmare, cu ce a putut fi amenințat Președintele, de a adus la putere actuala coalitie?

  40. Cum sa le pese tinerilor judecatori de reformarea justitiei, din moment ce se scalda in salarii de cateva mii de euro pe luna? Nu mai bine tac ei din gura si isi incaseaza fluturasele de salarii in liniste? Mai ales ca urmeaza vacantele de vara, iar principala lor preocupare acum este daca hotelul din Grecia sau Madeira are teren de tenis sau miniclub pentru copii.

  41. Pentru clona Agamita: esti cu mintea asanata postac platit in ruble convertibile de oengeul toxic si anarhist USR! Asa cum spuneam, doar trepanatii mai pot sustine un oengeu atat de aservit asasinilor economici care actioneaza impotriva intereselor statului roman.
    Pentru Devil Shaiseh: citez: „Cazul de față nu nici cea mai mică legătură cu USR”. Nimic mai fals, daca ne gandim ca nulitatea a fot sustinut si propus ca judecator la CCR tocmai de oengeul toxic si anarhist USR! Asa ca are! Ti-am spus ca faci parte din categoria celor 49% de saraci cu duhul!

  42. Adevarul ,ca de obicei,e la mijloc.Nici Danilet nu e virgin “politic” nici CSM așa ca ca sa făcut “dreptate”.Dreptatea celor mai TARi.

  43. Justiția a hotărât, orice alt comentariu e de prisos!

  44. Păi colegii din justiției ai domnului Danileț au hotărât (de două ori) că nu are ce căuta în magistratură, nu politicienii, nu oamenii de afaceri, nu adversarii lui karatiști. Acum nu mai sunt bune deciziile justiției?

  45. Să lăsăm justiția să-și facă treaba, nu e OK să o lăudăm când ne convin deciziile și să o înjurăm când sunt afectate persoanele care ne sunt simpatice

  46. Profesia de magistrat este una specială, cu propriile ei cerințe de comportament atât în sala de judecată, cât și în afara ei. Ca magistrat, nu ai voie să te prefaci că nu înțelegi acest lucru. Alternativa este să îți asumi că ești mai „special” și să suporți consecințele ca un bărbat.

  47. „justitia” in romanistan e doar un cuvant scris pe hartie igienica.

  48. Justitia este mai rea decât pe timpul lui Dragnea.Este total aservită mafiei penalisto pesedistă.Nu avem puterea până nu avem si justitia.CCR este si ea în slujba lor.

  49. După evaluarea postărilor nu se observă nici o diminuare de frică acută faţă de USR care ne face să ajungem la concluzia că sunteţi conştienţi că USR e principalul favorit al celor cu simţul moralităţii care din întâmplare sunt şi majoritari votanţi care va face ca stocurile de pampers să se termină în timp record în cazul că USR vor fi câştigători majoritari la următoarelor alegeri. Dacă USR reuşesc performanţa să facă 50%+1 la alegeri noi credem că cufureala va fi instantanee şi necontrolată cu presiuni nemaiîntâlnite care va da peste tot afară de nici pamperşii nu vă vor mai ajuta de veţi fi nevoiţi să recurgeţi la modul clasic de cepuit cu morcovi, daaaa. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀